Йовковци за сефте

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Йовковци за сефте

Мнение от bkd »

Колеги ,правя сметка до отпраша през почивните дни /06-09/ на Йовковци,като основното предизвикателство е ,че никога не съм ходил там!Ще ми е от полза всичко като прясна имформация за язовира като:рибна популация ,стръв ,достъпни сенчести места/дават го да е дъждовно/ .Досегашната форумна имформация я следя редовно .
Последно промяна от bkd на Пет Авг 31, 2007 6:00 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Йовковци за сефте

Мнение от Камбата »

Човеко,аз и на други хора съм казвал.Стигни веднъж до гр.Елена.От Елена хващаш на запад пътя към с.Яковци.Като стигнеш Яковци,подминаваш селото по главния път.Караш и стигаш до един мост,няма как да не стигнеш,като трябва ще питаш в селото как да стигнеш до моста.Когато стигнеш до моста,минаваш по него до другия бряг и спираш колата някъде,където има място в страни от пътя.Хващаш пътечката в дясто от пътя към гората.След към 30-50м. слизаш леко надолу и ще стигнеш до едни скали,които правят полуостровчета и заливчета.Там е най-доброто място,според мен.Скалите се виждат като караш по моста долу в дясно.

Има щука,но е предимно дребна.За стръв ако не си набавиш предварително рибета,като таранки например,хващаш няколко слънчака и ги бучиш под гръбната перка.Гледай поводът ти да е от плетено влакно,най-добре метален.Единична кука с ухо,за да можеш да я закачиш за карабинката на повода.Метода е на тапа,колкото можеш,по-навътре от брега.Дълбочина към 1.5-2м.

Другото,което излиза там е костур.От скаите се виждат и уклеи,плуващи по повърхността,кефалчета също има,но не съм ловил.Казват,че ги хващат по системата ЧИП-ЧИП с директен телескоп,без плувка и отежнения.Направо един скакалец на края и си ти.Сутрин и вечер имаш шанс да хванеш добри каракуди над 500гр.Стръвта за лекото са бели червеи,за таранката е добре торен.Червеноперките на царевица кълвяли,ама аз не съм разбрал такова нещо.Шаран може да хванеш,ама ако ше стоиш по-дълго време там и захраниш с царевиа добре.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Камба,мерси приятел ,но аз питам за места за които мога да слезна с кола до водата/защото си спя в нея /.Чат ли си ? :wink: Просто това е много важно за мен условие,пък и да става за леко :D
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ей за това място ти говори Камен(скалите вляво).
Изображение

Но там наистина не става за палатка.Можеш да распъваш вдясно от моста на около 100м.има хубави места и ако не са заети давай смело.Това е което се вижда на снимката като полуостовче вдясно.А и на Вълчевци става тъй като пътя е каменист и става ако завали.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Това на снимката дето се вижда в дясно като полуостров е идеално място за палатки,слиза се с кола още преди да се мине по моста в дясно.Има и друг вариант.Преди да минеш по моста в ляво има път,който слиза до язовира,там съм нощувал,щуката там я има.Ще се опитам да дам линкове със сателитни снимки на точното местоположение на местата.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Значи ,доколкото разбирам да гоня Вълчевци?А от към Елена ли ще е по-добре да вляза ?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Значи идваш от към Елена.След около 4 км.стигаш с.Яковци.На края почти на селото има в дясно едно мостче и табела за Вълчевци.Завиваш и караш още около 1,5-2 км.Първият ръкав край който ще минеш е Яковският, а вторият ръкав е Вълчевсият.Избираш си от коя страна на залива искаш да бъдеш и слизаш.Ако решиш да си от другата страна(северната),караш по асфалта докато стигнеш едно друго мостче ,минаваш го и след 10-тина метра в ляво има черен път.Тръгваш по него и надолу има 2-3 много хубави места стига да не са заети.На едното в горичката има направена и маса.
Наслука!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ей го на:
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Близо до това място с масата сме ходили,има на края на ръкава едно заливче с нападали в него стари дървета и клони,помятах малко блесни за щука,ама не ги ще.Имаше и други хора,бяха хвърлили няколко дънни,единия от тях,понапреднал с алкохола запали колата и тръгна към Вълчевци и някъде като влезе в горичката много яко се трясна,слава Богу жив и здрав,че и колата не беше пстрадала особено. :D

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Благодарско ,пичове :!: На 05 .09 ще се запътя на там ,ако искате да се уговорим за по бира :wink:А ако вали какви са ми шансовете :?: :idea:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Шансовете за какво? :wink: :lol: До тези места където ти казах пътя е каменист и дори и в дъжд са проходими.А за риболова не знам.Като цяло според мен наблени на червеноперките на плувка и каракуда на пружини.Може да хвърлиш и някоя тапа за щука.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Имах предвид да не викам тракториста ако вали ,но при тази имформация се концентрирам върху риболова :wink: :lol: МЕРСАЖ :wink: Това за бирата си остава :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”