Сгъваем каяк

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сгъваем каяк

Мнение от P-etkan »

пробвах с няколко ръце акрилен латекс и после пак пропиваше вода, а го оставих да съхне доста време...седи и след около 10мин се вижда как започва на пропива и пуска. С хелмопрен не съм пробвал. Може да взема една кутия да пробвам. Ти ако си го правил - кажи за пропорция и дали става.

:drinkers:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Привет,

...тази седмица съм ерген-закарах домочадието на "село" та да си по свърша и аз някоя и друга работа :lol:

Снощи след работа, разглеждам какво да направя по каяка и открих една лека пукнатина - явно фабрична - по корпуса от вътре:

22106

22105

...нуждаеше се от корекция, че после по-трудно ще стават такава корекции. Та изрязах парче от плата

22107

и го фиксирах

22108

доволен съм :)

Остана и малко време да сложа и външните укрепвания на корпуса:

22109

22110

22111

Днес, ако не вали мисля да започна да слагам дъното. За сега съм много приятно изненадан от това, което се получава в процеса на работа :D

Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:smt006

Днес комисия в едноличен състав - Аз :mrgreen: направи оглед :roll: , качествена оценка :) и анализ на проекта "сгъваем каяк" :wink: След кратко заседание и обсъждане "на ум" заключението бе единодушно :arrow: проекта продължава :supz:

На кратко :arrow: последва мерене, рязане, очертаване, подготовка за лепене и лепене :axe: , като резултата беше това:

:arrow: изглед от зад:

22139

22140

:arrow: изглед от пред:

22141

22142

...дъното е готово. Не е така, както исках, защото нямам достатъчно материал, но ще го снаждам някак :arrow: надявам се да стане :)

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Да не забравиш при пускане на вода да извършиш те тази процедура, пускам цялото филмче /нема кога да го цепя на части/.
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/TlMRe ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/TlMRe ... 3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Днес проекта продължи по план :) . Свършеното вчера по залепване на първата част от дъното беше добре :arrow: станало перфектно :D . Залепих местата, където се съединява дъното с другите парчета и след това парчетата до хоризонталното сечение. До утре да съхне и утре, ако има време, ще слагам външните летви, служещи за укрепване и кил :wink: .
...днес без фото...
antivik написа:... при пускане на вода да извършиш те тази процедура...
ааааааа, 8) това няма как да го пропусна 8) , само може да подменя някой елементи :arrow: бирата нещо не ми върви :? , ще търся заместител, какво да се преви....

Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

Днес нямаше време за работа. За това само проверих свършеното от вчера, сгънах и прибрах каяка :wink:

Ето суров изглед:

22160

22159

22158

предстоят още малко процедури по корпуса и ... на вода 8)

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Действай, че не остана време до откриването :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

:smt023 :smt023 :smt023
Много добре става колега,кефи ме.
Пожелавам ти успех.
и не се учудвай,когато те гледат странно по язовирите...
Нормално е
УСПЕХ...
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

pezz написа::smt023 :smt023 :smt023
Пожелавам ти успех.
Нормално е
УСПЕХ...
...мисля до края на седмицата да завърша каяка 8) , но не съм сигурен дали ще имам време.

Мерси за положителния пост :) А иначе не робувам на марки и т.н по отношение на оборудване и т.н :arrow: те и сега ме гледат странно по язовирите :lol: - свикнал съм :wink:

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

P-etkan написа:
pezz написа::smt023 :smt023 :smt023
Пожелавам ти успех.
Нормално е
УСПЕХ...
...мисля до края на седмицата да завърша каяка 8) , но не съм сигурен дали ще имам време.

Мерси за положителния пост :) А иначе не робувам на марки и т.н по отношение на оборудване и т.н :arrow: те и сега ме гледат странно по язовирите :lol: - свикнал съм :wink:

Точно на опаки, трябва да си горд, че си направил нещо де те не могат или не им се захваща. Па и друго си е да си знаеш всички тънкости на направеното от теб :wink: .
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

antivik написа:...трябва да си горд, че си направил нещо де те не могат или не им се захваща. Па и друго си е да си знаеш всички тънкости на направеното от теб :wink: .
:smt023 точно и на място казано, но малко хора могат да го оценят 8)
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Мислех че вече си го пуснал и полудях като видях че имаш нов пост.Нямам търпение да видя дали ще стане и ще работи вътре във водата.Не се притеснявай от погледите на останалите хора по язовирите.Лудите глави дърпат света напред.Желая ти успех. :)
Ти си един съвременен Икар.... :yawinkle:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Бе дай да не е Икар, че края му не е дип за завиждане, но един Крузо или Колумб :wink: .
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:mrgreen: още се работи по проекта, а и ако не спре да "друса" от към Перник и да вали от към небето - няма да е готов скоро :roll:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ще спре бре, как няма да спре :D
Измислил ли си му име на парахода?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”