Shakespeare President XT

Модератор: sapuna

Аватар
pns
новобранец
новобранец

Shakespeare President XT

Мнение от pns »

Някой има ли впечатления от Shakespeare President XT?
Харесват ми четирите шпули с една макара, което означава, че може да бъде ползвана за различни видове риболов. Хубава фирмена политика в интерес на потребителя, за което можем само да уважаваме Shakespeare. От друга страна самите шпули са значителен дял в цената на крайния продукт, дали тогава самата макара е качествена за тази цена? А как се държи с плетено влакно?
Как стои с конкуренцията например Red Arch SPRO и още по-евтината Zauber на Ryobi и двете с червячна предавка, а последната и с предавателен механизъм от бронз?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Shakespeare President XT

Мнение от Павел Иванов »

Ами Red Arch на SPRO си е Ryobi Zauber поръчано от SPRO на Ryobi с променен дизайн и кит . Нещо често срещано когато иде реч за продукцията на Ryobi и едната купчини марки които си поръчват макари при тях . Относно Шекспира би трябвало да се включи един отявлен привърженик на Плюфгер от едно време , а именно - Сашко , тролещият с Рапала . Той сам за себе си успя да достигне до извода че Плюфгер просто е един по-скъп Шекспир . От там натам като се има предвид дизайна му и собственика Пюр Фишинг , достигаме до извода че Shakespeare - President XT , Mitchell - Mag-Pro , Shakespeare - Supreme Magnesium XT , Mitchell - Mag-Pro Lite и пр. като цяло са производни на първообраза Pflueger President XT , с малко козметични корекции :wink: Демек просто Пфлюгера и Шекспир са си сменили местата в ценовата таблица :lol: В тоя ред мисли що не прегледаш какво предлагат примерно Дайва или Шимано :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Със тия ментета на-последък на Дайва и Шимано те съветвам по добре да не ги гледаш..Имам 2 макари Шекспир от 4 години и съм изключително доволен...което не мога да кажа за шиманото..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ментета не съм споменавал да гледа :lol: :lol: :lol: Друг е въпроса че трябва доста зор да положи докато открие макара "менте" на някоя от упоменатите фирми , с правилно изписано име на нея .

Павел Иванов
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Виждал съм и ментета със правилно изписани имена...така че няма смисъл от излишен сърказъм...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Като гледам модела Shakespeare President XT, намирам много общи черти с другия модел Supreme Magnesium XT. Последната си я купих преди около половин година и оборудвах едната си болонеза с нея, като мога да кажа само хубави работи. Върти си перфектно, реди влакното добре, аванса и е много плавен и е супер лекичка - абе с две думи, пипната машинка! Какво още може са иска човек от една макара?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

ribolovcho написа:Виждал съм и ментета със правилно изписани имена...
На някоя от упоменатите фирми ли :roll:

Павел Иванов
Dancho M
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dancho M »

ribolovcho написа:Със тия ментета на-последък на Дайва и Шимано те съветвам по добре да не ги гледаш..Имам 2 макари Шекспир от 4 години и съм изключително доволен...което не мога да кажа за шиманото..
Риболовчо,
Да сравняваш макари Шекспир с такива Шимано или Дайва е в общи линии като да правиш съпоставка между твоя градски Сашо Роман с Николай Гяуров или Райна Кабаиванска. И тримата са певци, но дотук с приликите.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Dancho M написа: Риболовчо,
Да сравняваш макари Шекспир с такива Шимано или Дайва е в общи линии като да правиш съпоставка между твоя градски Сашо Роман с Николай Гяуров или Райна Кабаиванска. И тримата са певци, но дотук с приликите.
Не си прав! От другите марки също има читави макари и то за съвсем прилични цени. Аз имам и Шимана, и Шекспир модел "Магнезиум", като по мое мнение това последното си е макара със сериозно качество и конструкция, превъзхождаща доста от нискобюджетните произведения на тия две "върхови" марки.
От Шимано, че и Дайва има и много ширпотреба, в смисъл еднодневки - примерно почти всичко от ниския ценови сегмент. Аз лично Шимано купувам над 250-280лв /говоря за нова макара/, като единственото изключение под тази граница е Ексейджа и то не се знае доколко е изключение, а по-скоро е добро съотношение цена/качество, щото не върти като Aspire-то дето го имам, а за съжаление много бързо свиквам на хубавото и мразя да "менкам" такъми.
Хубавия такъм си струва пари и всеки си направи сметка до къде му се простира чергата - влакове много и за всеки си има пътници!
Аватар
pns
новобранец
новобранец

Мнение от pns »

Благодаря за коментарите, и все пак, ако някой е имал контакт с този модел... Естествено за ценат си би следвало да е поне добър колкото Ексейджа, а за дизайна и изработката не се съмнявам, че не може да е по-зле.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

А кой е казал че Ексейдж е добра макара особено когато иде реч за спинингов риболов :roll:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”