Борика 12.05.2012

Модератори: bobopeli, sapuna

acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Борика 12.05.2012

Мнение от acioice »

Здравейте,
не че има нещо за казване но да се отчета и аз първия ми излет за годината тотално КАПО.
Днес бяхме на Борика четири човека на язовира бяхме в 6:30 до 15:30 нямахме кълване
търсихме я на плувка, дъно, фидер
стръв бял, торен, царевичка, шарен
менихме дълбочини, монтажи и т.н. но не успяхме да регистрираме кълване.
Обиколих язовира с въдица да видя дали не е куцо нашето място (говорих с други колеги които бяха там и при тях същото), за времето което бяхме там видяхме една единствена каракуда да бъде извадена.
На връщане минахме през Веринско да видим как са там нещата....
говорихме с едни колеги - те имаха улов от около 5-6 каракуди (прилични) и един костур. Имало е и други хора но са си тръгнали поради липса на каквото и да било кълване.Веринско е с много ниско ниво никога не съм го виждал с толкова малко вода.

Това е от мен малко в телеграфен стил и без снимки но нямаше какво да се снима.

П.П. Поредните два съсипани язовира чудя се дали да не ги задраскам тотално ?!
Алфонсо
новобранец
новобранец

Re: Борика 12.05.2012

Мнение от Алфонсо »

Драскай, няма да сбъркаш ;)
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

acioice написа:Здравейте,
не че има нещо за казване но да се отчета и аз първия ми излет за годината тотално КАПО.
Днес бяхме на Борика четири човека на язовира бяхме в 6:30 до 15:30 нямахме кълване
търсихме я на плувка, дъно, фидер
стръв бял, торен, царевичка, шарен
менихме дълбочини, монтажи и т.н. но не успяхме да регистрираме кълване.
Обиколих язовира с въдица да видя дали не е куцо нашето място (говорих с други колеги които бяха там и при тях същото), за времето което бяхме там видяхме една единствена каракуда да бъде извадена.
На връщане минахме през Веринско да видим как са там нещата....
говорихме с едни колеги - те имаха улов от около 5-6 каракуди (прилични) и един костур. Имало е и други хора но са си тръгнали поради липса на каквото и да било кълване.Веринско е с много ниско ниво никога не съм го виждал с толкова малко вода.

Това е от мен малко в телеграфен стил и без снимки но нямаше какво да се снима.

П.П. Поредните два съсипани язовира чудя се дали да не ги задраскам тотално ?!
От няколко дена има висока слънчева активност, очакват се магнитни бури в следващите 48 часа. Забелязала съм, че когато времето е такова или "неустановено" рибата не кълве. Все още съм в процес на проучване на този фактор (СМЕ-coronal mass ejection) и поведение на хора и животни и точно в този момент ми хрума идея, че може да се направи нещо като статистическа таблица точно тук, в този форум. Някой друг да е забелязвал подобна връзка, имам предвид слънчева активност и поведение на рибата!?

Ето и сайт, където можете да проверявате ежедневно космическите прогнози: http://spaceweather.com/
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Аз ходих 2 пъти на Борика, явно май и тогава е имало магнитни бури :lol: Тоя язовир е тотално обезрибен :axe:
Рибата винаги е на другия бряг
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Аз имам два и половина :lol: излета на Борика тази забрана и направих нЕкои наблюдения...
1. Рибата (поне каракудата и шаранета около килото, а и някоя пъстърва) се е намушила в плиткажа.
2. Много слабо се влияе от храна. Имам чувството, че реагира повече на пляскането на храната, отколкото на това какво точно пляскаме вътре :lol:
3. Кълве сутрин от рано до към 10-10:30. После евентуално следобяда, ама само евентуално.
4. Кълве главно на плувка, повече на дълбочина от 60 см. до метър, отколкото на дъното.

Не съм ходил от десет дни и не знам сега как е положението, но края на април и началото на май беше така.

Поздрави,
Станимир
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”