Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шарани,шарани,шарани
-
- научил се да хвърля
Шарани,шарани,шарани
Днес пак бяхме решили с моя приятел да пробваме шараните.Е не сгрешихме че избрахме риболова..Сутринта в 8 и 30 бяхме на водоема а той е рибарника до Огняново.Разпънахме такъмите.Аз лових с мач 3 и 30 ваглер 1+3 и кука 12 вързана към основното което беше 0.14.Колегата беше с болонеза 4 метра фиксиран ваглер 3+2 кука 12 вързана направо към основното 0.16.Първоначално захранихме с 4 прашки пелети и 2 царевица.Няма и 10 мин и колегата ковна първото шаранче на бял.После едно затишие последва към 1 час може би и повече но не съм спирал да стрелям буквално през 1 мин по 5 6 зърна царевичка с 5 6 пелетки.Към 11 заваля и рибата полудя направо неможехме да смогнем и аз общо взето нямах време да хвърля докъто си сложа стръв и хвърля и трябваше да асистираам с кепа на колегата.Шаранчетата ги ловихме на царевичка.Като колегата хвана към 8 9 аз 3 или 4.Така до 2 и после спря искарахме живарника да снимаме и да пуснем рибите за да не се мъчат.После продължихме обаче към 3 ни свършиха пелетите и имахме само 15 20 зърна царевица за стръв.Времето се оправи и изгря слънце.Колегата звъна на дядо му и човека ни донесе една кутия царевица.Пак захранихме и се събраха риби като хванхме още 6 до 8 вечерта.Имахме и няколко откачания.Но като краен резултат 18 шарана от кило до две.Така прекарахме днешния ден изпълнен с емоции и радост.
- Прикачени файлове
-
- DSCI1274.JPG (68.54 KiB) Преглеждано 3581 пъти
-
- DSCI1282.JPG (153.6 KiB) Преглеждано 3581 пъти
-
- DSCI1278.JPG (137.04 KiB) Преглеждано 3581 пъти
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Re: Шарани,шарани,шарани
Огняново понякога се отплаща яко с шарани 
Обичам да ходя там, особено през забраната, където може да се тества такъма.

Обичам да ходя там, особено през забраната, където може да се тества такъма.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Екстра риболов колега. Би ли ми казал къде точно се намира този платен язовир на Огняново? Благодаря.
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
до цеха за олио на КАРИНА
-
- научил се да хвърля
Браво колега, добри шарани 

Едриии 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
За кое Огняново става дума?
"Огняново (Област Благоевград),
Огняново (Област Добрич),
Огняново (Област Пазарджик),
Огняново (Софийска област).
язовир „Огняново“ край последното село.
"
?
"Огняново (Област Благоевград),
Огняново (Област Добрич),
Огняново (Област Пазарджик),
Огняново (Софийска област).
язовир „Огняново“ край последното село.
"
?
-
- научил се да хвърля
Oгняново (Област Пазарджик)
-
- сериозен играч
- gergi83
- научил се да хвърля
браво
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Здравейте колеги!
Посетих този гьол наскоро и останах доста очарован. Шаранчетата бяха основно от порядъка на 1.5-2кг, вретеновидни красавци, които видеха ли брега изпълваха с адреналин. Доста живи, борбени, скърцаха аванси и т.н. Голям кеф! Вярно, че бях с повод 0.14 за шарани, но пък трябваше да се тества спийдмастъра. Иначе кълването беше много плахо, да не кажа вяло.
За първи път пробвах и конопеното семе в захранката: по-смърдящо нещо през живота си за риболов не съм ползвал. Направо колегите покрай мен тръгнаха да събират. Иначе ползвах и ленено семе и останах доста неприятно изненадан при варенето му.
Посетих този гьол наскоро и останах доста очарован. Шаранчетата бяха основно от порядъка на 1.5-2кг, вретеновидни красавци, които видеха ли брега изпълваха с адреналин. Доста живи, борбени, скърцаха аванси и т.н. Голям кеф! Вярно, че бях с повод 0.14 за шарани, но пък трябваше да се тества спийдмастъра. Иначе кълването беше много плахо, да не кажа вяло.
За първи път пробвах и конопеното семе в захранката: по-смърдящо нещо през живота си за риболов не съм ползвал. Направо колегите покрай мен тръгнаха да събират. Иначе ползвах и ленено семе и останах доста неприятно изненадан при варенето му.