Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за Safety clips
Модератор: sapuna
Въпрос за Safety clips
Здравейте, направих си въпросния монтаж, обаче в кутийката на клипса нямаше стопер за вирбела (където има една дупка и предполагам трябва да се сложи някакъв стопер). Та въпроса ми е с какво мога да го заместя и пречи ли ако го няма 

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за Safety clips
според мен колега е по-добре да го има този стопер на клипса, поради факта че без него линията става подвижна, разбира се има и клипсове без такива стопери за вирбела.Всичко е въпрос на вкус и опити. щом има дупчица за законтряне на вирбела може да използваш и клечка за зъби или друго подобно нещо за да фиксиране вирбела.
То по принцип вирбела си фиксва/заклещва във клипса. Някой ако може да сподели какво изпозва за стопер.
- lishev_64
- разбира нещата
Здравей, колега. След като си сглобил монтажа, отрежи 4-5 милиметра от рамото, през което монтираш оловото и с парченцето застопори вирбела. Така и монтажа ти ще стане по-чувствителен: оловото ще се освободи по-лесно при нужда.SuSaMeCa написа:Здравейте, направих си въпросния монтаж, обаче в кутийката на клипса нямаше стопер за вирбела (където има една дупка и предполагам трябва да се сложи някакъв стопер). Та въпроса ми е с какво мога да го заместя и пречи ли ако го няма

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
И аз си помислех за това, но ми се видя много хлабаво с оловото, но щом казваш ще го направя така
Благодаря много!

- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
[quote="SuSaMeCa"]То по принцип вирбела си фиксва/заклещва във клипса. Някой ако може да сподели какво изпозва за стопер.[/quote Аз си купувам клипсове на фокс,те се продават със стопери т.е клинчета,иначе ползвам дебел монофил около 1мм, после от двете страни го нагрявам със запалка и е ок 

YOU LL NEVER WALK ALONE
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:

Нямам толкова дебел монфил, май ще ползвам варианта със сърцевината от леадкора.
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
Някой може и да се учат от там,sapuna написа:някой е гледал Хоби днес!

YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- и господ не е толокова добър
Взимате си вирбел, който отговаря за клипса и стопер не е необходим 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ами в комплекта имаше вирбел и както казах си фитва (заклещва се).
-
- и господ не е толокова добър
По принцип не ти трябва, но можеш да използваш сърцевината на ледкораSuSaMeCa написа:Ами в комплекта имаше вирбел и както казах си фитва (заклещва се).

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Вземи си клипса, отиди до някой магазин и виж кой вирбел ще ти е подходящ.

-
- разбира нещата
вирбели 8 номер се ползват за клипсовете!
Аз лично слагам стоманена тел която я сгъвам от двата края и няма мърдане!

Препоръчително е клипса да бъде застопорен, все пак има друг монтаж наречен Running Rig който играе роля на инлайн но пък е приспособен като Bolt rig-разликата е обаче, че при клипс(Bolt Rig) оловото винаги ще падне,докато при другите ще падне, чак когато линията ви се скъса!
В 99% монтажите ми са винаги със застопорен Bolt Rig!

п.с.Клипсове които дори нямат дупки ги пробивам с бургийката и ги вържа по този показан начин!
Аз лично слагам стоманена тел която я сгъвам от двата края и няма мърдане!

Препоръчително е клипса да бъде застопорен, все пак има друг монтаж наречен Running Rig който играе роля на инлайн но пък е приспособен като Bolt rig-разликата е обаче, че при клипс(Bolt Rig) оловото винаги ще падне,докато при другите ще падне, чак когато линията ви се скъса!

В 99% монтажите ми са винаги със застопорен Bolt Rig!

п.с.Клипсове които дори нямат дупки ги пробивам с бургийката и ги вържа по този показан начин!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Благодаря за отговорите!