Сафрид 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: САФРИД 2012

Мнение от gogata1 »

Документа е друго - евала Киро . Пешо с теб ще се видим някой ден :)
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

КИРО написа: Постоянство му е майката.
Браво бе Киро.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Изображение
Туй от 5,30 до 10 ч днес на дървеното-1,2 кг. Тегава работа, рибата е много пръсната. Повечето ги взех на клатене с директния. Имаше колеги дето си тръгнаха с по 5-10 сафрида.
Имаше и парчета от охраната, че който е без пропуск щяли да му правят акт, ма не ги отразихме.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

карид написа:Орайт си ве Пешо, макар и без да се изхвърляш като някои. Гледам и миди си дръпнал на чепарето :D !
Пешо си дърпа от всичко :) ,виждал съм лично.
Дърпайте сафрида,дорде е там,не го пускайте , да не избяга по на север :lol:
Чак ви завиждам,ако не се беше развалило времето,бях дофтасал.
Поздрави :drinkers:
Аз там съм пораснал...
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

Днес отидох рано сутринта на пристанището с надеждата да се повтори купона от неделя но работата беше много зле - 5:30-7:30 имах само 20тина сафрида. Рибата беше много пръсната само 1-2 пъти успях да извадя по 2-3 наведнъж. След като извадиха контейнеровоза водата са размъти много, влекачите взеха да минават на 15-20 метра пред мене и към 8 си тръгнах. Мисля че колегите накрая на кея до камъните имаха най-добър успех но и при тях цялата работа продължи не повече от час.

Чудя се дали сафрида се изтегля от Бургас или просто е било кофти ден.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Мина и замина на север :wink: пук кораба снощи развали нашия нощен днес вашия сутрешен риболов ма няма начин :evil:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D Днес имаше повече дъжд отколкото риба на Славянка от 05:00 до 09:00 2кг сафрид , като цяло съм доволен от риболова.Когато се завъртя рибата нямаше значение с какво чепаре си днес го лових на пера от ишил тук там между перата с по 2-3 нишки ламе.Наслука на всички :D :D
Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Не е малко Пешо,кофата ти е голяма :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Ице има нещо вярно за кофата :D :lol: :lol: :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Вчера на Траката от брега се е вземало добре, никой ли няма желание да сподели :smt102
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

Заети са да пържат сафрида,пък и да не им го изхващаме :axe:
Изображение
Drajev
новобранец
новобранец

Мнение от Drajev »

Колеги, чувам пред Бяла било гмеш от лодки, айде не се скатавайте, споделете морето е голямо за всички ще има.
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИР.БГ

Ден след падането на забраната за попчета бургаските рибари се похвалиха, че вадят до 2-3 тона сафрид в залива.

За разлика от мустакатата дънна риба, обаче сафридът не е забранен, но престоят на пасажите в залива се задържа не повече от 2-3 седмици, след което се изтегля на юг, за да си хвърля хайвера, съобщава factor-bs.com.

Рибарите разкриха, че най-много сафрид излиза в района на Дървеното пристанище, който улавят на традиционното чепаре – на кордата-майка са завързани няколко куки, които са замаскирани с перо и оцветени с червен лак. Най-подходящо е щъркеловото перо, но не по-малко практично е и патешкото. Самото влакно се разиграва във водата постоянно и така привлича рибата.

На чепаре се лови още чернокоп и лефер, но в момента рибарите се задоволяват само със сафрид и то в повечето случаи по-малокалибрен, по известен като граца, а есента, когато излиза и паламудът, леферите и чернокопът, сафридът е по-едър-хаймана. Чепарето за паламуд е същото, но дължината му е към 200-300 метра, а куките са най-малко 40 и са по-големи.

От вчера падна и едномесечната забрана за попчета на Черно море, която Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ИАРА наложи от 15 април до 16 май, което позволява и на любителите риболовци да се залагат край любимите си буни в залива.

„Калканът бе най-бракониерстван през забранения период. Инспекторите ни откриха около половин тон уловен с мрежи калкан по цялото черноморие“, разкриха от ИАРА. Глобите налагани на бракониерите са различни в зависимост от вида на нарушението, но варират в размер от 1000 до 4000 лв. Популацията му е намаляла значително през годините именно по вина на бракониерите.

„Излавят ги и с мрежи, и с въдици. Подобно на чепарето се слагат около 1000 куки, на една „майка“, и не се чака на място. Куките се потапят на дъното, а на всяка от тях има риба. Калканът идва и налапва, след което си стои на дъното“, хвърлиха светлина около проблема рибарите. Едрият вид се лови на много големи дълбочини, в залива преобладават повече камбери.

„Съвестният гражданин, рибар любител или моряк е длъжен дори като улови по-малък калкан на въдицата да го пусне обратно в морето за да го има“, обясняват още рибарите. В тази връзка от агенцията разкриха още, че са иззели около 3 км бракониерски мрежи в бургаски регион при масираните проверки в началото на месеца. Нарушителите били засечени на езерото „Мандра“ и Черно море, а уловената риба била върната във водата.

По-сериозните и редовни риболовци от Бургас, които ходят на няколкодневни излети по язовирите и реките чакат с нетърпение началото на месец юни, когато откриват сезона с падането на забраните за хищни и мирни риби. Единственото място в региона, където риболовът е разрешен целогодишно са водоемите около „ЛУКойл“, по познати сред риболовците като „Дупките“.
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

Тази сутрин на пристанището в Бургас за 2ч. мъка - 20тина рибета. Рибата е пръсната и се закачат по 1-2.
Варналии стига сте мълчали ами давайте инфо.
eladjia
новобранец
новобранец

Мнение от eladjia »

Варналии късат, ама само аз не!Имах нещастието в събота да си счупя крака и цялата ми подготовка отива на кино - нова пръчка, нова макара, нов конец, нови чепарета!От две дена знам, че късат и две вечери имам кошмари!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”