Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stankof
- ще става разбирач
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Ами намирам я по сайтовете 3-14,но само за по-дългите от 2.4 нагоре,а ней я няма с такава акция,някой ако знае в Пловдив да има нещо по въпроса може да сподели колегиDJ_Predator написа:@stankof
По-добре разпитай дали някъде имат catana cx 2.40 3-14.
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
а 5-20-2.40 ЕЛИТ-карбон globe im8
- stankof
- ще става разбирач
това нищо не ми говори колегаrenvan3 написа:а 5-20-2.40 ЕЛИТ-карбон globe im8
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Доказателство за съществуването на модела в разновидност 2.40 м с акция 3-15 гр е в моя килер - имам си такава от около година.stankof написа:Sleepwalker_ написа:Здравей колега! Миналата година и аз търсех буквално същата сопа за подобни риби. Тогава си взех един Cormoran Carb-O-Star X на 2.40 м и акция 3-15 гр. и останах много доволен. Много чувствителна пръчка, с която идеално (поне според мен) се хвърлят, водят и усещат блесни 1 номер, но успешно ползвам и по-малки, дори и 00. Тогава я взех за 68 лева от един магазин, но мисля, че и по-евтино може да се намери.
За здравина какво да кажа - по едно време мятах силикони с глави от по 9 грама (ако не се лъжа), а заедно със примамката минаваха 15-те грама и гегата не поддаде и най-малко. Вадил съм с нея костури, закачал съм и щука 1.5 кила и си я изкара без проблем.
Според мене за рибите, които то ще ловиш и за цената, която си склонен да платиш, това е едно добро решение.
Не намерих линк точно на тоя модел, но ето примерни (и на фаца е много готина, радва очото) - ЦЪК и ЦЪК (на втория линк не знам що са писали неопренова дръжка, като и на снимката се вижда коркова)
А ето и тема (макар и стара), в която е коментирана въдицата - ЦЪК
Надявам се да съм ти бил полезен!
Колега Sleepwalker благодаря за изчерпателния отговор,от това което си писал и четох другаде след това останах много приятно изненадан от въдицата,но бих помолил ако някой знае има ли я някъде в Пловдив да се види тази сопичка да пише къде за да я видя и на живо,защото така от Интернет не бих я купил направо без да съм я държал и видял,а и дали има модел на 2.4 с такава акция 3-15 или може и 5-20,защото гледах че я има 3-15 само на 2.7,а аз сам се спрял конкретно на дължина 2.4,още веднъж Благодаря

Иначе за наличности не знам, но си прав, че трябва да я пипнеш, преди да я купиш. И аз не бих си купил пръчка, ако не съм я тръснал преди това. Но все пак Пловдив е доста по-риболовен град от Шумен, вероятно магазините ви са доста по-добре снабдени и трябва да я има някъде. Щом навсякъде в нета е налична, ще я има и в магазините. Но щом тука я намерих, и при вас трябва да я има. Успех и дано направиш правилния за тебе избор!

- stankof
- ще става разбирач
Благодариа колега ще продалжаваме да търсим защото така като гледам си заслужава пръчкатаSleepwalker_ написа:Доказателство за съществуването на модела в разновидност 2.40 м с акция 3-15 гр е в моя килер - имам си такава от около година.stankof написа:Sleepwalker_ написа:Здравей колега! Миналата година и аз търсех буквално същата сопа за подобни риби. Тогава си взех един Cormoran Carb-O-Star X на 2.40 м и акция 3-15 гр. и останах много доволен. Много чувствителна пръчка, с която идеално (поне според мен) се хвърлят, водят и усещат блесни 1 номер, но успешно ползвам и по-малки, дори и 00. Тогава я взех за 68 лева от един магазин, но мисля, че и по-евтино може да се намери.
За здравина какво да кажа - по едно време мятах силикони с глави от по 9 грама (ако не се лъжа), а заедно със примамката минаваха 15-те грама и гегата не поддаде и най-малко. Вадил съм с нея костури, закачал съм и щука 1.5 кила и си я изкара без проблем.
Според мене за рибите, които то ще ловиш и за цената, която си склонен да платиш, това е едно добро решение.
Не намерих линк точно на тоя модел, но ето примерни (и на фаца е много готина, радва очото) - ЦЪК и ЦЪК (на втория линк не знам що са писали неопренова дръжка, като и на снимката се вижда коркова)
А ето и тема (макар и стара), в която е коментирана въдицата - ЦЪК
Надявам се да съм ти бил полезен!
Колега Sleepwalker благодаря за изчерпателния отговор,от това което си писал и четох другаде след това останах много приятно изненадан от въдицата,но бих помолил ако някой знае има ли я някъде в Пловдив да се види тази сопичка да пише къде за да я видя и на живо,защото така от Интернет не бих я купил направо без да съм я държал и видял,а и дали има модел на 2.4 с такава акция 3-15 или може и 5-20,защото гледах че я има 3-15 само на 2.7,а аз сам се спрял конкретно на дължина 2.4,още веднъж Благодаря![]()
Иначе за наличности не знам, но си прав, че трябва да я пипнеш, преди да я купиш. И аз не бих си купил пръчка, ако не съм я тръснал преди това. Но все пак Пловдив е доста по-риболовен град от Шумен, вероятно магазините ви са доста по-добре снабдени и трябва да я има някъде. Щом навсякъде в нета е налична, ще я има и в магазините. Но щом тука я намерих, и при вас трябва да я има. Успех и дано направиш правилния за тебе избор!
на шимано имат такава акция
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
stankof написа:това нищо не ми говори колегаrenvan3 написа:а 5-20-2.40 ЕЛИТ-карбон globe im8
То по принцип като видиш такова означение на ниско бюджетна въдица , просто не му обръщаш внимание и тъй

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
някой може ли да обясни кой строй на въдиците за къде е подходящ?
двоумя се между това
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4103
и това
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2061
ще се ползва по река за распер и кефал с воблери 5-12гр.с монофил 0.25.И като се купува пръчката трябва ли да се взема под внимание,че ще се ползва на река?/ по-силни течения/
двоумя се между това
и това
ще се ползва по река за распер и кефал с воблери 5-12гр.с монофил 0.25.И като се купува пръчката трябва ли да се взема под внимание,че ще се ползва на река?/ по-силни течения/
- stankof
- ще става разбирач
Колега прав си,но само до някъде-до фактора финикийски знаци!И за момента не ме е срам че не разполагам много с тях поради ред обективни причини зависещи и независещи от мен.Все пак и с не много пари може да се прави качествен риболов.Наслука!Павел Иванов написа:stankof написа:това нищо не ми говори колегаrenvan3 написа:а 5-20-2.40 ЕЛИТ-карбон globe im8
То по принцип като видиш такова означение на ниско бюджетна въдица , просто не му обръщаш внимание и тъй
- Vid
- кандидат преподавател
Павел Иванов написа: То по принцип като видиш такова означение на ниско бюджетна въдица , просто не му обръщаш внимание и тъй
Тук П.И. беше ясен и съм напълно съгласен, че на евтините въдици това което пише на бланката е ала-бала. Т.е. такава пръчка си купуваш след като я пипнеш и огледаш в магазина, а не се доверяваш на параметрите на производителя...., щото това 5-20 реално може да е и 15-40.stankof написа:Колега прав си,но само до някъде-до фактора финикийски знаци!И за момента не ме е срам че не разполагам много с тях поради ред обективни причини зависещи и независещи от мен.Все пак и с не много пари може да се прави качествен риболов.Наслука!
Иначе, съм съгласен с мнението ти - такъма е само част от риболова, по важно е задвъдичното устройство. Въпроса не опира до срам, също ползвам такъми в средния ценови клас и смятам за сега ме удовлетворяват. Има и евтини читави въдици, пример е серта в лекия клас до към 0-7 гр. Та отивай в магазина, пълно е с евтини пръчки, гледаш, пипаш, тръскаш, и коя ти е на сърце, вземаш... (при скъпа пръчка по можеш да се довериш на написаното и да си я поръчаш по и-нет)
Строя на въдицата е подходящ за това кой на теб ти харесва. Сега на мода са бланките с бърз строй, мен лично ме кефи повече модерейт клонящ към бърз. Относно двете въдички - първата с тия взаимозаменяеми плътни върхове - не е подходяща, относно втората, има по добър модел - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399posstel написа:някой може ли да обясни кой строй на въдиците за къде е подходящ?
двоумя се между това
и това
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Vid,тези 50 грама разлика между чери двойката и чери про от дебелината на бламката ли е,или от материала?
- stankof
- ще става разбирач
Vid написа:Павел Иванов написа: То по принцип като видиш такова означение на ниско бюджетна въдица , просто не му обръщаш внимание и тъйstankof написа:Колега прав си,но само до някъде-до фактора финикийски знаци!И за момента не ме е срам че не разполагам много с тях поради ред обективни причини зависещи и независещи от мен.Все пак и с не много пари може да се прави качествен риболов.Наслука!
Да напълно съм съгласен с това че на евтините въдици означенията в много от случайте им не съвпадат с истината,но това според мен не значи че тези въдици са негодни за риболов,просто найстина човек трябва да ги види на живо и да ги подържи в ръка за да ги хареса и купи евентуално,докато при скъпите марки и модели може да си позволиш да купиш примерно и от някои сайт без да си държал пръчката,защото може да се вярва на написаните параметри от производителя.И аз съм на мнение че скъпите такъми са по качествени от по-евтините,защото навсякъде е така,мнооооого рядко има нещо евтино и добро(но то винаги е за сметка на нещо),та някои ден видиш ли ми се оправило финансовото полежение и почна и аз да заглеждам нещо по-така,иначе за сега гледаме си евтинкото,пък ако има и малко добри качества в него бирикетТук П.И. беше ясен и съм напълно съгласен, че на евтините въдици това което пише на бланката е ала-бала. Т.е. такава пръчка си купуваш след като я пипнеш и огледаш в магазина, а не се доверяваш на параметрите на производителя...., щото това 5-20 реално може да е и 15-40.
Иначе, съм съгласен с мнението ти - такъма е само част от риболова, по важно е задвъдичното устройство. Въпроса не опира до срам, също ползвам такъми в средния ценови клас и смятам за сега ме удовлетворяват. Има и евтини читави въдици, пример е серта в лекия клас до към 0-7 гр. Та отивай в магазина, пълно е с евтини пръчки, гледаш, пипаш, тръскаш, и коя ти е на сърце, вземаш... (при скъпа пръчка по можеш да се довериш на написаното и да си я поръчаш по и-нет)
- Vid
- кандидат преподавател
Въдиците съм ги виждал и пробвал на водоем по различно време и с различна акция (не ловя с чери), затова не мога да ти дам еднозначен отговор. Но определено Про-то е "по-пипнато". Нека колегите които имат съвсем преки наблюдения, да се включат...posstel написа:Vid,тези 50 грама разлика между чери двойката и чери про от дебелината на бламката ли е,или от материала?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Съпоставяме ги предполагам при дължина 2.70м. 9-28гр. Тегло 144гр. срещу 210гр. Ами няма как 144гр. да са верни. По-скоро над 200гр. и за двата модела. При този тест (при това занижен) и дължина идват възкоравички. По-добре на 2.40м., въпреки че за тези примамки...Ама щом е за силни течения-знам ли?. Прав е Vid за Чери Про, най- малко дръжката е по-удобна (по-тънка), пък и sestrata я захвали, което си е атестат за качество. Теглото-някъде бяха споменали към сто седемдесет и няколко грама-доволно лека. Ама 5гр. воблер с монофил 0.25 (реално 0.27) с тази твърда пръчка- не знам колега. Помоли модераторите за съвет, ако не им е писнало заради нас да дъвчат едно и също. Прави им чест, че ловят с най-качесвени такъми, но не се колебаят "да бъркат в кофата с боклуци" и да вадят от там неща (пръти, макари,влакна..), които са на достъпни цени и в същото време стават за нормален риболов.posstel написа:Vid,тези 50 грама разлика между чери двойката и чери про от дебелината на бламката ли е,или от материала?
-
- ще става разбирач
Berkley Cherrywood 2 на 2,70 м. 9-28 тежи точно 265 грама.теглил съм я лично.
Имах такава,типична разперска пръчка много здрава и стегната (колче)
Акцията и отговаря на около 10-40.
Имах такава,типична разперска пръчка много здрава и стегната (колче)
Акцията и отговаря на около 10-40.