Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

"Меандрос" с калибра за монтиране
Модератор: nkolev66
- Jack Daniels
- разбира нещата
Re: "Меандрос" с калибра за монтиране
Яворе, наистина ще е супер да се пръкне една тема за еволюцията на харпуните, различните им уклони и т.н. и мисля че точно ти можеш да дадеш тон за песен. Относно дължината на харпуна, имах предвид, че той трябва да се представя и с двете дължини - и габаритна и максимална зарядна , полезна, така да се каже, дължина.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- разбира нещата
Еееее,значи и аз се "намърдвам между шамарите:spear написа:На xxOne в сайта ги има: http://www.xxone.gr/default.aspx?pageid=90tolio_pm написа:Имам една молба към Юли(spear),ако не му е проблем да качи снимка на макарето(Меандрос-а де)
Надявам се че молбата ми ще бъде удовлетворена![]()
Предварително благодаря

Освен за външния вид,който за мен е перфектен,"работна" информация малко трудно-по простата причина че не ми се е налагало да я развъртам-за сега де(харпуна е топен не повече от десетина пъти в морето от мен)
Но Ицката,който имаше щастието да я "улаби" на една по-представителна платерина,беше и си остава възхитен(по тая причина вече си има и по-малкото и братче (Яворееее,май знаИш за какво иде реч

Пп:Може и да греша,в смисъл това да е по-стар модел,но няма значение мисля,(то мерцедеса си е мерцедес)
Поздрави и здраве на всички

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Тольо, виждам нещо акулско да се мъдри зад макарата на долният харпун 

-
- разбира нещата
Шуменеца написа:Тольо, виждам нещо акулско да се мъдри зад макарата на долният харпун
Прав си Шуменец,спусака е на Владо,но е малко "пипнат" от който трябва където трябва(без лоши чувства ей)Миналата година като прохождащ,"запуках" рибите с "Владова" метровка,с която в момента Бат Андро(Андреев) продължава да им расплаква мамата(на кефалите и платерините де)

Пп:Можем само да съжаляваме че хора като:Андрея и брат му Тошко Андрееви,Пламен и Тонито Арабаджиеви,Бат Васко и още много,много други майстори не пишат тук и в "другия"сайт.

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
Ей за това става дума, виждам че ти е много добре позната макарата. Аз какви ли не съм ги пробвал, но все нещо не ми харесваше а при тая всичко ми харесва
Същия майстор прави и въпросния спусък меандрос.

Същия майстор прави и въпросния спусък меандрос.
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Тольо, и аз съжалявам, че големи майстори в тоя спорт не пишат...ама си има обяснение....ако вземат становище и си го защитават, може да ги баннат, явно са по умни от мен и други колеги, дето се врем между шамарите
Всичко е търговия Тольо( в което няма лошо, но методите са подлички)...понеже аз нямам търговски интерес, ама никакъв, си пиша каквото мисля, но това не винаги е угодно, за жалост( а всъщност, затова се нарича ФОРУМ, всеки да си каже мнението и в конструктивен спор да се намери истината, а не да ти "теглят една стрела между очите", без обяснение). Аз съм благодарен, че има търговци на тия стоки, иначе щяхме да даваме доста пари за доставката, предполагам, щеше да ни излезе по скъпо дори на цени на едро да ни ги пратеха производителите и чуждите търговци...изключително съм доволен от стоките и отношението към клиентите на фирма Видракс, както и на някои от дилърите на Спеарфиш..... Някои от големите майстори дори не ползват интернет( или малко), но повечето гледат сеир колко сме "велики" 
П.П...бат ти Андро не го познавам лично, само съм го виждал по състезания, но доколкото имам наблюдения разплаква не само кефали и платерини....изключителен състезател е!!!

П.П...бат ти Андро не го познавам лично, само съм го виждал по състезания, но доколкото имам наблюдения разплаква не само кефали и платерини....изключителен състезател е!!!

Пламен е много прав!
Аз бях чул, че бате Андро стреля с мой харпун, но не знаех от къде го е взел. Е сега вече ми е ясно!
В дългите си разговори с него сме обсъждали какви ли не теми. Една от които е и тая, кой пише във форумите. И неговата приказка беше проста и лаконична:
-Има си хора да пишат във форумите, има си и такива, да "пишат" в морето.
Спал съм няколко вечери подред в апартамента му и на крачка до главата ми бяха неговите тетрадки със записки. Практически неща. Неща които беше видял и усетил в морето.Записал и синтезирал беше своя богат дългогодишен опит под водата. Каза ми:
-Тези тетрадки са моите записки. Правил съм си ги за мене си. На твоята съвест оставам да ги прочетеш или не.
Е... не ги докоснах.
Една вечер, той сам ми показа съдържанието на една от тях - най-опърпаната. Вярвайте ми, това беше най-съвършеният учебник по подводен риболов за нашето море.Няма втори такъв.Там има неща, които и 10% от влизащите в морето не знаят.
А колкото до еволюцията в подводния риболов от последните 5-6 години... Там спор няма. И Явор е един от хората допринесъл за нея. Това е факт неоспорим.
Пък търговците ...те са част от живота. Факт.Важното е всичко да е коректно и да е в нормите. То е ясно, че стоките които са боклук няма да оцелеят на пазара.Нито пък спекулативно високите цени. Колкото и на брой хора, казващи истината да бъдат баннати от форумите.
Аре, че се отплеснах и ще взема да кажа нещо......
Аз бях чул, че бате Андро стреля с мой харпун, но не знаех от къде го е взел. Е сега вече ми е ясно!

В дългите си разговори с него сме обсъждали какви ли не теми. Една от които е и тая, кой пише във форумите. И неговата приказка беше проста и лаконична:
-Има си хора да пишат във форумите, има си и такива, да "пишат" в морето.
Спал съм няколко вечери подред в апартамента му и на крачка до главата ми бяха неговите тетрадки със записки. Практически неща. Неща които беше видял и усетил в морето.Записал и синтезирал беше своя богат дългогодишен опит под водата. Каза ми:
-Тези тетрадки са моите записки. Правил съм си ги за мене си. На твоята съвест оставам да ги прочетеш или не.
Е... не ги докоснах.
Една вечер, той сам ми показа съдържанието на една от тях - най-опърпаната. Вярвайте ми, това беше най-съвършеният учебник по подводен риболов за нашето море.Няма втори такъв.Там има неща, които и 10% от влизащите в морето не знаят.
А колкото до еволюцията в подводния риболов от последните 5-6 години... Там спор няма. И Явор е един от хората допринесъл за нея. Това е факт неоспорим.
Пък търговците ...те са част от живота. Факт.Важното е всичко да е коректно и да е в нормите. То е ясно, че стоките които са боклук няма да оцелеят на пазара.Нито пък спекулативно високите цени. Колкото и на брой хора, казващи истината да бъдат баннати от форумите.
Аре, че се отплеснах и ще взема да кажа нещо......
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аз съм търговец и няма как да не се произнеса в тази тема и като такъв.
Всички знаят че Видракс не предлага продутите на Митос(Меандрос), затова че каквото и да напиша не е реклама ами лично мнение.
Та исках да кажа, че аз знанията си ги дължа на хора като Явор, Мемо, Абелан, Дапиран, Нурулах и т.н... все хора които са споделяли всяка една своя стъпка и доказали се навсякъде като едни от най-добрите, не само в тяхното си море ами и в което си море искаш
!
Време е да спрете да делите опита в нашето море от опита в другите морета. Само човек който не се е пробвал в други морета може да напише че в нашето море опита е по-ценен.
Нищо подобно. Писал съм го и друг път - в нашето празен никога няма да излезеш, докато в другите е ежедневие.
Мисълта ми е - подкрепяйте този който споделя открито с вас всичко ново и научено а не този който крие и мълчи.
Тоя който мълчи просто няма какво да добави, това е истината ...
Всички знаят че Видракс не предлага продутите на Митос(Меандрос), затова че каквото и да напиша не е реклама ами лично мнение.
Та исках да кажа, че аз знанията си ги дължа на хора като Явор, Мемо, Абелан, Дапиран, Нурулах и т.н... все хора които са споделяли всяка една своя стъпка и доказали се навсякъде като едни от най-добрите, не само в тяхното си море ами и в което си море искаш

Време е да спрете да делите опита в нашето море от опита в другите морета. Само човек който не се е пробвал в други морета може да напише че в нашето море опита е по-ценен.
Нищо подобно. Писал съм го и друг път - в нашето празен никога няма да излезеш, докато в другите е ежедневие.
Мисълта ми е - подкрепяйте този който споделя открито с вас всичко ново и научено а не този който крие и мълчи.
Тоя който мълчи просто няма какво да добави, това е истината ...
...според мен е хубаво да се споделя ....предполагам , че най-добрите или най-опитните ще започнат да споделят и тук , въпрос на време ...форума не е комерсиален и е създаден изцяло от потребители ...и откакто има и модератори наши момчета ( не искам да засегна предишните ) , тръгна добре да се развива ....а инак тя информацията си е като водата , по принципа на скачените съдове , прелива от форум във форум ....откакто форумите са повече от един , вече скрито покрито няма .... за себе си съм безкрайно доволен , че така се развиват нещата , не съжалявам за нищо ...и ми е голям кеф да срещна в Морето , хора които съм чел ...

п.с....несподеленото знание си остава мъртво...в момента когато го направиш достъпно и за останалите , то оживява , в крайна сметка сички сме пътници и сме тук за малко на кораба наречен Земя...

п.с....несподеленото знание си остава мъртво...в момента когато го направиш достъпно и за останалите , то оживява , в крайна сметка сички сме пътници и сме тук за малко на кораба наречен Земя...
-
- ще става разбирач
Всеки мъж като дете,говоря за нашето поколение,което израсна на улицата,а не пред монитора е имал своето първо "Оръжие",в очите му е изглеждало сигурно като бластера на Блейк или като пистолета на Мръсния Хари....Ето го и началото...Типовете дръжки и тела...Jack Daniels написа:Яворе, наистина ще е супер да се пръкне една тема за еволюцията на харпуните, различните им уклони и т.н.

Яворе сега си ти на ред

А за край на темата,мисля че тази снимка също е подходяща

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- разбира нещата
!
Юли късметлия си Бате.То и споменатите от мен лица,си казват,стига да попиташ
Поздрави и наравни

Юли късметлия си Бате.То и споменатите от мен лица,си казват,стига да попиташ

Поздрави и наравни
Чудех се дали да постна ново инфо , че да не подразня някой
ама май е по-добре да си кажа пък ако ша се мре...... 
Вчера получих снимка на един от съществуващите вече на пазара спусък "Меандрос " , но с добавена пета.Модела е за дръжка Патос Ι .

Вчера получих снимка на един от съществуващите вече на пазара спусък "Меандрос " , но с добавена пета.Модела е за дръжка Патос Ι .
- Прикачени файлове
-
- tn.jpg 1 (Medium).jpg (41.09 KiB) Преглеждано 1383 пъти
-
- tn.jpg 2 (Medium).jpg (32.42 KiB) Преглеждано 1383 пъти
-
- tn.jpg 3 (Medium).jpg (21 KiB) Преглеждано 1383 пъти
@Гризмин: съжалявам че чак сега забелязах последния ти пост с двете фотографии.
Интересувам се от първата, ако е твоя лична, бих искал ако е възможно да си я увелича . Искам я само за лична употреба , ще си е за мен, за в къщи.Е може и в "заводчето за мечтики" да си я закача
Вярно че не е преоблем да си я направя сам, но няма да е същото а и идеята няма да е моя.
Ако се продава -дай цена?
Интересувам се от първата, ако е твоя лична, бих искал ако е възможно да си я увелича . Искам я само за лична употреба , ще си е за мен, за в къщи.Е може и в "заводчето за мечтики" да си я закача

Вярно че не е преоблем да си я направя сам, но няма да е същото а и идеята няма да е моя.
Мнооо убаф... 

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- ще става разбирач
Това са играчките на малкия син на Rachel Whiteread, с които се е опитвал да замести забранените му пистолети.yavorsub написа:@Гризмин: съжалявам че чак сега забелязах последния ти пост с двете фотографии.
Интересувам се от първата, ако е твоя лична, бих искал ако е възможно да си я увелича . Искам я само за лична употреба , ще си е за мен, за в къщи.Е може и в "заводчето за мечтики" да си я закача![]()