Въпрос за щуката ?

Модератор: sapuna

Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Въпрос за щуката ?

Мнение от баш_майстора »

шго видиш... вервай ми :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
kokokilio
новобранец
новобранец

Мнение от kokokilio »

Подписа вече е факт: http://iara.government.bg/wp-content/up ... 15.03..pdf
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

здравейте колеги-от 23-24години че и повече ходя предимно за щука като наблягам на спининга но разбира се и хвърлям и на стръв-9г учих в русия -от там се започна -та значи за това време имам един единствен удар по тъмно на ханово-оставаше час може би да почне вече да се развидилява когато пуснах първата и докато слагах стръвта на втората сигнализатора запя-даже и не повярвах...но беше факт-но моето мнение е че единствено нощем щуката си е жив пас разбира се че всяко правило си има и изключения а през цялото останало време независимо от метео условия дъжд сняг вятър слънце и тн си е активна-и още едно наблюдение с колеги като сме говорили думите са ----сега ще застудее и ще тръгне---напреки на всяка логика да.....ама не-през зимата има най-малка активност-и не е само заради зъбите и хайвера-в русия зимата сме изкарвали по едри екземпляри но затова пък по-рядко-което е за предпочитане разбира се :D
успех
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата
новобранец

Мнение от syr764uk »

един варненец няма.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колеги наближава времето, когато щуката няма да е забранена ( 1 май по разрешените места ) и аз започвам пак с въпросите.
Върти ми се в главата една мисъл- та разправят, че ако на тапата сложиш рибка с една отрязана гръдна перка рибката се въртяла в кръг и не бегала из водораслите, ч еи изглеждала по апетитна. Има ли такова нещо или е поредното жестоко отношение към животните :roll:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
radost_in7
новобранец
новобранец

Мнение от radost_in7 »

след хвърлянето на хайвера е изнемощяла-тогава повече предпочита по едри риб
ки и по възможност "ранени"тоест да действа на сигурно и да си пести колкото са и силички останали
а според мен относно гръдната перка и то юни месец когато си е доста охранена и набрала сили си е живо издевателство-и не ми е ясно като си направиш нужния монтаж относно дадения водоем как ще се омотава из водорасли треви и тн
рибката я чакат и без това доста преживявания-остави си и перката :D
наслука
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата
новобранец

Мнение от BaMnuPa »

И аз като млад щукар мога да кажа ,че през ноща не звема като бялата казвали са ми рибари , че щуката не вижда нощем...намирам се в Латвия http://maps.google.bg/maps?hl=bg&tab=wl тука се вижда голямото езеро има трофейни щуки но ходих 2 дена на спининг даже не ми и бутна ...времето тука сега е пролетно сега цъфтят овошките температурата е между 5 сутрин и 10-15 дневна ... ако може да ми кажете по кое време да я търся разполагам само с спининг оборудване блесни клатушки и жиг примамки.Благорадя предварително
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Между 5 и 15гр. щуката хвърля хайвер и сменя зъби ,сигурно затва не ти е кълвяла. Хвърли ли си хайвера очаквай да атакува всичко дето мърда.
Аватар
Obushtar4e
новобранец
новобранец

Мнение от Obushtar4e »

Здравейте колеги.....миналото лято на яз.Тракиец ,бях очуден от факта да ударя щука касно вечер ...около 23.ч.-02.ч....От тогава сам фен на риболова на Щука... :D
Надявам се да науча и сабера повече инфорнация щуката
Мокър от дъжд се не бои
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

Колеги и аз до скоро мислех, че щуката я няма никаква нощем......но какво да Ви кажа миналата /2011 г./ на Койнаре единия колега беше оставил тапата вечерта във водата /единствената тапа на рибе/ около 22.00 часа докато пиивахме случайно видяхме въдицата да се опитва да се изплъзне от стойката....беше щука около 1,5 кг......повторно и още хвърляния .....още 2 щуки по кило и малко.....не знам до тогава не ми се беше случвало ама знайте че има и парадокси, така че не отписвайте ноща
благодаря за вниманието
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”