Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов край ямбол!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Риболов край ямбол!!!
Миналата година имаше предизборно зарибяване от единия от кандидатите с ............бройки зарибител шаран.Не съм присъствал но ми казаха че наистина са пуснати.Колко са не знам.
-
- научил се да хвърля
Веднага се пускам с моя излет от неделя за информация която така се очаква от там. Първо да отговоря за Спининга, няма буквални ограничения за места и рибата която успееш да хванеш, НО само на плитката част от към селото не се допуска заради положени мрежи на арендатора казват че са за раците, Но аз лично не искам да коментирам какво си прави собственика ...
Аз лично бях там заради хищника имам извадени 5- костура за 2 часа и без брой удари от малки КОстурчета. Пред мен извадиха момчета с лодка(тролинг) разбирай една сулка 2кг, и няколко по малки от 0,500-1000гр хванаха и няколко по едри костура и един кефал към 1,500гр. Колега който пренощува събота срещу неделя си хванал една кофа таранки 0,500-1000гр на торен, на дъно през вечерта имали удари и са извадели силка 0,800гр на дъно на торен. На рибака се вади сулка, Но на плувка до Кулата на дъно не залагайте на рибка..имам много раци. За шарана незнам кой колко и кога пускал, но докато въртях воблера един около 10кг ме окъпа видях и още нялко на дълбокото да скачат,, Шаран има, НО как и на какво ще взема когато му дойде времето не мога да кажа. Навремето когато не беше арендован говоря края на 80-те години шаран се хващаше доволно на царевица на дъно. Шаран там се активизира след 20 май и по скоро след забраната. Слука на Колегите Аз в неделя съм пак там.

-
- вече хвърля и на тежко
колега какъв воблер използва какви размери и ако може да качиш снимка...някой пробвал ли е на спирала?...на какъв монтаж и дълбочина хващаха сулката/на плувка/мрежите наистина са за раци и доколкото знам са забранени за улов от рибарите...
наслука
наслука
Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- научил се да хвърля
Atract XTR-A - Jaxon (XTR-A)цвятD, Deep 5см - Jaxon (deep 5)цвят 834,835,09. Atract XTR-K 6,5 см - Jaxon (XTR-K)цвят F, A. Jimmy 4.5см - Jaxon (Jimmy) цвят P,B. Предимно естествени окраски на Воблерите. Купени са от Vidrax може да се ориентираш от сайта им. Иначе ги сменях през цялото време и имах удари на всички така, че нямаше предпочитан в случая. За Спиралата имаш предвид Пружина за дъннен монтаж, Да колегата до мен беше се подготвил за дъннен риболов именно на Спирала нямаше удари от нашата страна която бяхме избрали, а тя беше от страната на Кулата, но Друг приятел който беше до горичката на отсрещния бряг ловеше именно на спирала и се похвали с големи каракуди. Рибата предпочита брега под върха именно северната страна и ако се ходи желателно е да е именно там. За въпроса на Плувка и жива рибка пазача ни каза, че местните предпочитали брега от към Кулата, а за дълбочина (бой) мога да кажа, че там е не повече от 3,5-4м дълбочина пробвах защото бях си приготвил един Мач на подвижна и стопера беше именно там. Успех, при тия валежи и грумотевици за уикенда трябва да ходим с Гръмоотводи
.

- malkapluvka
- фен клуб-скобар
Относно глобите на южния гребен, няма такива, всичко е слухове, ще изгори някой, който въобще няма риболовен билет, там ходя редовно, и нямам билет към риболовно сдружение "Диана", и са минавали, и нищо не се е случило ( може и да съм имал късмет ). 
На жито на южния кълват като за световно зарибителния материал от малки шаранчета, една педя, определено ги има в изобилие - 30-40 шаранчета на излет.
Големи не пипат, 7-8 каракуди максимум до около 500 гр. на излет могат да се реализират с много търпение и хранилка. И ако има вятър, ако е безветрие, трудна работа ......
Само на жито или царевица, за да откажем слънчевките да ни нападат стръвта. Никакви бели и торни.

На жито на южния кълват като за световно зарибителния материал от малки шаранчета, една педя, определено ги има в изобилие - 30-40 шаранчета на излет.
Големи не пипат, 7-8 каракуди максимум до около 500 гр. на излет могат да се реализират с много търпение и хранилка. И ако има вятър, ако е безветрие, трудна работа ......
Само на жито или царевица, за да откажем слънчевките да ни нападат стръвта. Никакви бели и торни.
ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ Ѧαℓκα Ƥℓʋʌκα ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ
-
- ще става разбирач
А колега на северния дава ли някаква риба.
- MAGARETOOO
- вече хвърля и на тежко
Колеги на от Скаленските язовири малкия или големия беше арендован.
-
- научил се да хвърля
Колега големия е арендован макар, че по пътя между двете може да видиш табели по дърветата, отнасят се само за големия. Информацията от вчера е, че колегите са доволни излизат прилични костури и така търсените Таранки със завидни размери около килограм. Слука от мен.
- MAGARETOOO
- вече хвърля и на тежко
А исках да си наловя почета преди да го арендоват съм ловил по 1 кофа.А костурите на спининг дали излизат.
-
- научил се да хвърля
Да Попчета все още има на дъно на торен червей може да хванеш. На спининг го търся и АЗ костура макар, че там той е с много интересен нрав има дни дава много само да стоиш на едно място и може да наловиш килограми костур има дни и цял ден да обикаляш може само няколко да хванеш. Преди 3- седмици пробвах и имах няколко Костура макар, че играе рибата сега не взема много на изкуствени, част от рибата е все още с хайвер и може би заради това по скоро напада примамката като нашественик от колкото да се храни .... на Тролинг се вадят и бели риби и Кефал, но дали твоя излет ще е от дните с добри маниери на рибата там немога да кажа ...Слука от мен.
- S.Koychev
- разбира нещата
Някой платен водоем на който в момента излизат някакви риби ? Или на всякъде е трагедия?
Дайте някако инфо,утре слетобед се чудя на къде да хващам пътя.
Ribarche
-
- вече хвърля и на тежко
ами ако почетеш малко ще рзберешS.Koychev написа:Някой платен водоем на който в момента излизат някакви риби ? Или на всякъде е трагедия?
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Дава,ама едрите са случайни.Миналата седмица изкарали един амур около 19 кг. и няколко шарана най-големия към 5 кг. Аз лично лових на леко,имам за един ден:10-ина каракудки по 150 гр. и 20-ина платички и хибридчета по 200 грама а и доста откачания имахRoSeN_94 написа:А колега на северния дава ли някаква риба.

В тоз гьол,риба няма!
- malkapluvka
- фен клуб-скобар
Реката голямо чудо, голяма боза, отиде цялото лято.
Мъка.
Мъка.

ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ Ѧαℓκα Ƥℓʋʌκα ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ
здравеите колеги,смятах да откривам сезона на тунжа ама като гледам новините дават още дъждове маи реката няма да става за риболов.дали има изгледи до събота нивото да се стабилизира и да става за риболов,или да си търся ново място