Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Petar Nedev »

Не е. Съвсем отделно е.И е на около 50год след Кърджалийската. :)
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Петър Недев написа:За georgi30 Ставаше въпрос,но вече и теб ще те знам :)
Бачках в Певматика 89-90-91 в бригадата на Коцето от Веселчане Шеф ни беше Бончо
Имам двама комшии в момента които работят там Иван Згуров и Димитър Дамянов
Ние бяхме първите които се преместихме в новите цехове
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Колеги знаете ли ,че преминаването през стената на язовир Кърджали е забранено.Цялата е оградена с мрежа, от двата края са поставили врати и са ги заключили.
Пропускат само работещи там, никакви туристи,гости да разгледат съоръжението и никакви рибари.До преди забраната,през деня се разрешаваше това.
Миналата година момче се хвърли от там.За това охраната сега е спокойна,няма никой няма проблеми.Ще могат да си пускат мрежите без да ги виждат и безпокоят,да си гледат телевизийка ,мачовете,европейското,олимпиадата,да поспиват на смени (тя е по двама).
Основното оправдание им е:Обекта е важен,стратегически.Като ,че ли до сега толкова години не е била охранявана.Нали сега сме в НАТО.Преди години полицията изпълняваше тази дейност, сега жандармерията.Така тя си оправдава съществуването и заплатите.Иначе трябва да има съкращения и пренасочване.
Навсякъде може да се преминава по язовирните стени,а тук не.През стената на язовир Студен кладенец има автомобилен път и денонощно по него преминават автомобили,но това не пречи той да се охранява.
Вече няма да се ходи на риболов по заливите след стената.Няма туристи да ходят по своите маршрути.Гости на града да идват на разходка.
Много ЖАЛКО.
Колеги дайте предложения как да променим тази забрана.Ако е нужно да се направи например пропускателен режим (показване лична карта,риболовен билет и др.)
Ако трябва и подписка да пуснем,да потърсим помощ от Община и Областна управа.
Нека всеки заинтересован да се включи в тази идея.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
dimo4ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimo4ko »

Пълна безсмислица, това само някой регионален шеф го е измислил. Предполагам заповедта не идва от "Горе". Аз също съм много против, стената е както туристическа дестинация, така и рибарска. Ако някой познава някой от охранителите - жандамисти да пита от кой е заповедта за забрана, за да знем към кого да се обърнем. Аз лично ще пиша до регионалните медии с копие до националните. Дано някой обърне внимание на това безумие!
Истината е някъде там ...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:twisted: Те аз за тоз гяволък дигнах патардия преди няколко страници, ма народа чак сега, кога наближава края на забраната го забелязва. За другото де не можеш да си пуснеш лодка при кея до стената и да си плуваш на вътре да не говорим. Ще го забравим ние пешите риболовци този язовир изглежда... :evil: :cry: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Както казах и предния път.На долните два има път, който си се използва всеки ден.Ако и долните два бяха като Кърджали, и до тях нямаше да има достъп.Предполагам е затова.Под Студен Кладенец, и Ивайловград, непосредствено под стената няма големи населени места
ПП.Има некролог на средата на стената, не забравяйте това.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Един младеж от Кирково миналото лято се хвърли. Едва ли обаче е само това причината. Ако някой е решил да направи това безумство,едва ли някакви огради ще го спрат.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Както казах и предния път.На долните два има път, който си се използва всеки ден.Ако и долните два бяха като Кърджали, и до тях нямаше да има достъп.Предполагам е затова.Под Студен Кладенец, и Ивайловград, непосредствено под стената няма големи населени места
ПП.Има некролог на средата на стената, не забравяйте това.
Аз съм ЗА..затварянето на достъпа до стената.Все пак живеем в тоя град колеги...имаме апартаменти...къщи..коли.Представете си някой откаченяк да иде на стената със 7-8 кила тротил...и да ги гръмне там.Ко праим после...40 000 души удавени...и имущество за 1 милиард...го.нема вече.
Който иска да лови по заливите...има си пътечки отстрани.ИлИ ОТ КЪМ еНЧЕЦ ..може да се стигне до 5-тия залив....а от Кьосово....надолу.То и риба няма по заливите бе хора...само раци.Голямо капо е там..
:)
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Vesko1
Аз съм ЗА..затварянето на достъпа до стената.Все пак живеем в тоя град колеги...имаме апартаменти...къщи..коли.Представете си някой откаченяк да иде на стената със 7-8 кила тротил...и да ги гръмне там.Ко праим после...40 000 души удавени...и имущество за 1 милиард...го.нема вече.
Който иска да лови по заливите...има си пътечки отстрани.ИлИ ОТ КЪМ еНЧЕЦ ..може да се стигне до 5-тия залив....а от Кьосово....надолу.То и риба няма по заливите бе хора...само раци.Голямо капо е там..
Колега не пиши глупости.Аз повече от 30 години минавам тази стена по всяко време на годината.Още от юноша, когато спортувах до сега когато ходя на риболов ,такова безобразие няма.
Ти от погледа на бивш шапкар се изказваш.Добре твоята теза е права,но обясни на обикновеният риболовец ,гражданин и гост на града на този важен стратегически обект как е разрешено в близост (няма и 500 метра) да се строи вила (палат).И уточнение ,тази вила я строи бивш заместник кмет на общината (М.Синабов).Този който отговаряше по строителните въпроси ,който даваше разрешения за строеж и подписваше акт №16.Как тази неговата вила не застрашава язовирната стена?Че от нея с подходящо оръжие може да я взривят.
Ето това е България,за едни може ,а за други не.
А за риболова по заливите не говори.Който го може, може.Който не,ходи по паткарници :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=62632
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=62686

Нищо лично колега ,но не се изказвай неподготвен.
:wink:
Аватар
dimo4ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimo4ko »

Vesko1 написа: Аз съм ЗА..затварянето на достъпа до стената.Все пак живеем в тоя град колеги...имаме апартаменти...къщи..коли.Представете си някой откаченяк да иде на стената със 7-8 кила тротил...и да ги гръмне там.Ко праим после...40 000 души удавени...и имущество за 1 милиард...го.нема вече.
:)
Аз съм пък Против! Ако тая стена се събори със 7-8 кила тротил то да се изнасяме още сега! Разбирам да се пазят постъпите към вътрешността на стената, но да се разходиш върху нея да се забрани...Който и "откаченяк" да се пробва би оставил само повърхностни щети. Според мен тая стена отвън може да се разруши само от въздушен удар, който не виждам от къде да дойде в 21 век в цивилизована европейска държава , членуваща в НАТО.
И въпроса не е само до риболова, много туристи и гости на кърджалийци идват да я видят, защото е с уникална визия.
Истината е някъде там ...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Кога човек реши бая глупости може да изпонапише :wink:. За тез де решат да се самотрепят една забрана няма да ги спре/с този довод може да се забрани и ЖП транспорта/, все ще му намерят колая. За 4-5-те кила тротил...ми първата работа на тези де трябва да ни пазят е да направят така че да не може да си набавя тротил тоя де реши да върши золуми :evil: . Па ако стената е направена така че да я гътнат 3-4-5 кила взривен материал, както някой по горе беше казал, по-добре веднага да си дигаме чукалата или язовира да се разформирова като такъв. За призоваващите към другите подстъпи - тези де са с колите са лесни, могат да стигнат до доста места, но я се натоварете с 20-30 кила багажерия и се поразходете па било и само до Кьосевския :| ...то за отиване ще се стигне, но има и връщане/не че не съм го пробвал/. За мен тази забрана си е безумие, най-малкото като туристически обект се губи съоръжение с което града се гордееше сума си време. Изглежда тези забрани са си баш да не се разваля хатъра на някой хора :wink: . Било да не се мята покрай сатки, било да не се вижда къде се подвизават мрежари, било да не се вижда какви лодки спират при стената и какво носят... :twisted: . Па и да си улеснат службата де се вика, друго си е да удариш кепенците и да си заспиш във фургона :twisted: .
Ма дано се дигне по-голяма гюрултия, че да се оправи работата, вече драснах онлайн едно писъмце до онбуцмана, но до сега никъв резултат, дано станем по-вечко, че да се оправи дереджето. Де се вика ние сме израснали на този язовир, сега на стари години за вземат да ни пазят от него/или язовира от нас/, че това са си глупости.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

haga написа:
Колега не пиши глупости.Аз повече от 30 години минавам тази стена по всяко време на годината.Още от юноша, когато спортувах до сега когато ходя на риболов ,такова безобразие няма.
Ти от погледа на бивш шапкар се изказваш.Добре твоята теза е права,но обясни на обикновеният риболовец ,гражданин и гост на града на този важен стратегически обект как е разрешено в близост (няма и 500 метра) да се строи вила (палат).И уточнение ,тази вила я строи бивш заместник кмет на общината (М.Синабов).Този който отговаряше по строителните въпроси ,който даваше разрешения за строеж и подписваше акт №16.Как тази неговата вила не застрашава язовирната стена?Че от нея с подходящо оръжие може да я взривят.
Ето това е България,за едни може ,а за други не.
А за риболова по заливите не говори.Който го може, може.Който не,ходи по паткарници :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=62686

Нищо лично колега ,но не се изказвай неподготвен.
Колега,от цялото ти изказване ми хареса най- много следната ти реплика.
Добре твоята теза е права
Всичко останало което си написал по мой адрес не ти прави чест,защото нито ме познаваш нито ме знаеш дали съм шапкар....и т.н.
А относно ходенето по "паткарници" както го наричаш,...който може-ходи.Който не може седи пред компа...и се заяжда със тези които ходят.
Нямам намерение да се обяснявам на никого тук.Така мисля....изразил съм си мнението и точка.А като не ти харесва и си много ербап ..направи подписка за отварянето на стената...и я внеси където трябва.
То пред компа е много лесно човек да дрънка врели некипели...и да се възмущава.
А дали се изказвам неподготвен...аз също минавах доста години по тая стена...ловил съм и по заливите....така че точно на мен няма какво да ми обясняваш какво излиза там и какво не.
п.с.
Риболова не е като да продаваш парцели по Възрожденци...иска подготовка ,мерак време и хъс...и най вече оборудване.
ИзображениеИзображение
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Колега Vesko 1 написал съм :
Ти от погледа на бивш шапкар се изказваш .
Ти като бивш военен знаеш какво е стратегически обект и какво не е.Как до сега язовирната стена не беше,а сега стана.Аз като данъкоплатец не искам моите пари да хранят някакви си униформени ,които по цял ден стоят в будката с климатик и гледат ТV филми ,мачове.През денят си обслужват колите (измиват ,почистват).Вечер заключват вратите към язовира и спокойно си бракониерстват до приливника на стената. :wink:

Второ, аз по форумите не си правя реклама ,какво ,къде и колко съм хванал:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =3&t=52036
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=62686 :wink:

Трето,много си малък да ме съветваш.мога да ти бъда баща.Това какво продавам си е моя работа ,но ако имаш интерес кажи. :wink:

И последно с което не съм съгласен с теб:
Риболова не е като да продаваш парцели по Възрожденци...иска подготовка ,мерак време и хъс...и най вече оборудване.

Това ти не го знаеш,как ловя и как съм оборудван.Но честно ти не си ми в категорията.Аз предпочитам да ловя на плувка,а ти на дъно.За това сме различни.
Накрая ,ако желаеш след забраната може да половим заедно. :D
Нещо лично. :wink:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

haga написа: Второ, аз по форумите не си правя реклама ,какво ,къде и колко съм хванал:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =3&t=52036
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=62686 :wink:

Това ти не го знаеш,как ловя и как съм оборудван.Но честно ти не си ми в категорията.Аз предпочитам да ловя на плувка,а ти на дъно.За това сме различни.
Накрая ,ако желаеш след забраната може да половим заедно. :D
Нещо лично. :wink:
Аз не си правя реклама по форумите,а просто споделям информация с колеги практикуващи моя вид риболов.Яз. Невестино ако ти е известно не е мой а е арендован от един германец.И ако съм писал тема със снимков материал ,то е било само с цел не да се хваля..а да насоча колеги от вътрешността към този уникален язовир.Ти идея си нямаш как се поддържа такова едно съоръжение...с какъв хъс се зарибява с трофейни екземпляри и денонощно там се спи и охранява и дори зимата когато беше замръзнал там спяха.Шапка му свалям на управителя Станчо Маслинката...че е направил за 1 година от оня змиярник и буреняк-Райско място за спортен риболов....и не е спал цяла година до гъза на жена си,работил е пича и заслужава да го споменем с добро по форумите...5 стотака му е наема на месец- от такси само как се избиват тея пари?

Относно ходенето на риба заедно..няма проблем...все ще се видим по язовирите някъде.Лошото е че ние ходим само по труднодостъпни места...най вече с лодка.
И ходим за по 1 седмица...а това няма как да се случи на 3-тия залив на стената.
А и бабушки и уклей ако ми се ловят-ей ти го Енчец на един гъС място.
Поздрави.
ИзображениеИзображение
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Е, те тази дискусия ми хареса!Ако има повече такива дискусий ще има и повече инфо от риболовите защото човек като е ядосан си казва всичко.Хайде искам още спорове!Но разбира се трябва да се спазва и добрият тон.
Георги Тенев
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”