спешно кажете каква е птичката

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

спешно кажете каква е птичката

Мнение от evgeniboy »

Спешно кажете каква е птичката и с какво да я храня за да я спасим? Намерих я в тревата на 1100 м надморска височина в Родопите.

Изображение
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Re: спешно кажете каква е птичката

Мнение от pacho109 »

Прилича на орехче :idea: Пусни я ,ако е здрава ще намери какво да яде :idea:
П.П Проверих и вече съм сигурен ,че е орехче :D
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1% ... 1%87%D0%B5
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Прав е колегата за вида на фтичката, аз зимата ги храня с бели цръви като ходя на реката и внимавам да не клъвнат тоя де е на кукичката :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Kолко е голяма ,снимай я до кибрит,за размер и ориентир,малко голяма изглежда така за орехче,а има и жълто около чофката.
Аз там съм пораснал...
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

pacho109 написа:Прилича на орехче :idea: Пусни я ,ако е здрава ще намери какво да яде ...

pacho109 е прав,
При всички случаи е насекомоядна птица, най-добре е да се пусне, шансовете да бъде отглеждана в клетка, са нищожни.
Много рядко, канаровъди успяват да отглеждат птици от рода на слевеите в клетка, с цел обучение на канарчетата в пеене, но въпреки усилията, смъртността на тези птички е голяма, да не кажа 100 %.

Иначе инциденти на нагълтване от такива птици на бял червей, набоден на кука съм имал и аз - и винаги дълбоко съм съжалявал за небрежността си :oops: !
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Давай и бели червей,няма страшно,канаровъдите хранят малки славей с тях и нищо им няма,а като пораснат,брашняни червей с гарнитура бели :D
и малко голяма за орехче прилича,но има прилика
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Вече е в сигурни ръце в спасителния център за диви животни в Стара Загора http://www.greenbalkans.org/category.ph ... &cat_id=64 Ето и отговора им по имейла , на въпроса ми за птичката вчера. Съветвам ви ако ви попадне дива животинка в беда да се обръщате към тях. Професионалисти са и хайванчетата имат най-голям шанс при тях:

" Здравейте.

Птичето е млада градинска червеноопашка и в тази възраст би трябвало още да е с родителите си. Насекомоядно е. Можете да и купите Insect Patee или Insect Mix на фирмата Versele-Laga от зоомагазин. Ако нямате възможност, купувате бели червеи от рибарски магазин, режете ги наполовина и овлажнявате малко. Смесвате ги със смачкани мухи и комари и давате на птичето.

Ако си отваря човката и проси храна, ще трябва с пинсета да му я давате в клюна. Храни се на всеки 2 часа, обилно, докато спре да проси. Ако видите, че като му оставите храната и се отдалечите, то яде само, тогава просто оставяте прясна храна на 2-3 часа и така...

Не трябва да се разхожда свободно в стаята. Това е предпоставка да се навре не където трябва и да пострада. Най-добре в голям кашот, на който предната страна е изрязана и на нейно място сложена пластмасова мрежа.

Ако искате, можете да го изпратите при нас за доотглеждане. Ние се намираме в Стара Загора, но за птичето не е проблем да пътува по някой от междуградските автобуси, в кашонче с пробити дупки за въздух. Ако имате желание да го изпратите, моля сваржете се с нас "
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”