Толстолоб на кльонк!

Модератор: sapuna

Troli

Толстолоб на кльонк!

Мнение от Troli »

Мислите,че се шегувам!О,не!Чуйте,как стана всичко.Тази неделя 02.09 реших да преборя скуката,като отида да се капотирам при риболов на сом,на кльонк.Улових си преспокойно стръв,но от тук започнаха изненадите.Първата риба,която хванах бе 26см.-ова червеноперка на кастмастер.Шок и смях!Последваха удари на сулки и мини-костури и едвам се сдобих със свястна стръв.Благодаря и на колегите за двете каракудки.И така,влязох на вътре да търся "Големия"!След 15 минути кльонкане в силен вятър се срещнах с "Големия",но не сом! :shock: Вятърът ме отнесе бавно към бяло петно и вместо найлонов плик се сбъсках с умрял толстолоб.Рибата бе около метър и тежеше поне 15кг.Прибрах я в лодката с цел консумация,но след 20 минути смръдта ме принуди да излеза на брега и да се отърва от трупа.Кратка и миризлива фото-сесия,после кльонк-капо и се прибрах смазан,но щастлив.Това късмет ли е или лоша поличба?Кажете! :roll: Важното е,че започнах месеца с голяма риба! :D Вечерта завърши с наблюдение на колега,който 25 минути се бори с нещо и май го извади.Тази седмица,като се засечеме ще го разпитам да разкаже по-подробно за кила и размери. :wink: Наслука на кльонкащите от "Големия Карък"! :!: :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Като го гледам ми се вижда или е търмъчен или стрелян с пушка. :roll:

.
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

колеги аз си мисля,че е на търмък или нещо във водата ако е имало и му е повлияло :roll:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Здрасти Троли!Как е умрял толстолоба ,само той си знае.Хората казват като сънуваш умрял човек,ще видиш жив.Та и ти срещнал си умрял толстолоб,може и да хванеш някой сом тия дни,знаели човек...П.С.Как успя да качиш снимките в галерията,защото тия с регистрация 2007г. имаме проблем,по принцип?
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Да но Васко Едрото наистина хвана толстолоб на кльонк-20кг.Беше тъмно и стръвта играеше яко.След като не се видя удар от сом-той светна с фенерчето.Веднага въдицата наведе.Тройката се беше забила в гушата му.Изедохме му филетата оти сомовете се пазеха за вкъщи.Общо 9 бр.единия беше дълъг 2.16,но се оказа по лек от формулата-53кг.Другите бяха между 9 и 20кг.
Troli

Мнение от Troli »

Митко,пробвай да качиш снимките една по една,а не пет на куп!Към опашката толстолоба имаше дупка и капеше кръв.На снимката май се вижда! :roll: Сигурно е от харпун! :roll: Теле,за този сезон ли говориш? :shock: Такъв,пъстър толстолоб не съм опитвал на вкус защото по магазините се продава от черния.Тази риба и жива си мерише на говна,но след почистване е вкусна! :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Е мирише кожата.На теца и казват циганина заради миризмата му.Но филета осолени и намазани със зехтин след еднодневен престой във хладилника.Може да се сложи и магданоз между тях.Меташ на скарата и ти казвам сам се питаш какво ядеш.Вкусно-От Своге.Веднъж като бях малък и глупав откосих един 50 килограмов и от тогава знам,че големия толстолоб е вкусен.Не случайно по пазара го продават,като филе от щука,бяла риба,бял амур и др.А бе по-големи измамници от мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”