Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Куки за риболов на шаран
Модератор: sapuna
Куки за риболов на шаран
Кажете марка на куки които са тънки, остри и издръжливи. Няколко пати ходих до рибарските магазини но всички ми се струват много дебели само едни на Owner ми харесаха но не ми изглеждаха много здрави така че споделете вашето мнение вие какви използвате. Благодаря предварително!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Куки за риболов на шаран
Няма как да е за шаран и да е тънка...за борбената риба си трябва здрава кука, а и той си има доста месеста уста, в която и по-дебела кука си влиза...
Ето няколко от масовите модели куки за шаран, които съм използвал и не съм имал никакъв проблем...

Пък ако щеш и Сенсей-а на Филстар, от които също съм изключително доволен...

Ето няколко от масовите модели куки за шаран, които съм използвал и не съм имал никакъв проблем...

Пък ако щеш и Сенсей-а на Филстар, от които също съм изключително доволен...

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За да ловиш с тьнки куки ,прьчките трябва да са доста меки.
В противен случай ще раздираш устните на шарана и ще губиш риби доста често.
Лично аз предпочитам по дебели куки ,като по трудното им забиване компенсирам с по голяма тежест.
Повечето модели на Gamakatsu са перфектен избор.
Сьщо така сьм много доволен и от C4 на Owner .
Все пак не е лошо да споделиш за какьв точно риболов са ти необходими ?
Че е за шаран ,става ясно ,но начина на риболов остава неясен и ако те интересува риболовьт на леко ,то всички мнения до сега са излишни.
Лично аз предпочитам по дебели куки ,като по трудното им забиване компенсирам с по голяма тежест.
Че е за шаран ,става ясно ,но начина на риболов остава неясен и ако те интересува риболовьт на леко ,то всички мнения до сега са излишни.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Риболов на дъно. И предпочитам отгоре на куката да е с лопатка.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и защо така...какви са ти мотивите...kir4o9612 написа:... И предпочитам отгоре на куката да е с лопатка.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз винаги залагам на Owner за какъвто и риболов да става на въпрос.Досега с тези куки много рядко имам ядове,така че взимай owner-a и хич не му мисли
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Колега, аз лично не съм с това впечатление от Оунъра. доста се огъват тия куки при по-голям натискDimitar_allianz написа:Аз винаги залагам на Owner за какъвто и риболов да става на въпрос.Досега с тези куки много рядко имам ядове,така че взимай owner-a и хич не му мисли

Рибата винаги е на другия бряг
-
- новобранец
Тези според мен са тънки и здрави от 2 сезона ги ползвам и нямам оплаквания http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1715 нека колегите с повече опит си кажат мнението.Дано съм бил полезен
Също така трябва и влакното ти да е мекичко. Преди време в екстремен риболов с една болонезка и плетеняк изправях яко кукиmuerter написа:За да ловиш с тьнки куки ,прьчките трябва да са доста меки.

Внимавай много с Owner-ките- примерно C4 много залъгва за здравина при вида на дебелината, серията Исеама се чупи с не чак толкова голям напън.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Iseama е хубава кука,то с плетено влакно e нормално да се огъват и чупят куки.Дайте им шанс на тези риби да скъсат поне.Някакво голямо "сецане" ще трябва да е за да се получи този резултат с чупенето на кука.kasabinho написа: Преди време в екстремен риболов с една болонезка и плетеняк изправях яко куки.
Пробвайте Iseama-RV,доста силна кука е!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- batefaio
- разбира нещата
Korda са много добри куки, но на един риболов или 2-3 риби се затъпяват, другите които ползвам са Fox Armapoint, за сега не съм им намерил недостатък. Без ухо не виждам как ще пуснеш косъм и как ще направиш knotless knot колега!
С плетеняка чупих други куки, които ги няма в момента на пазара, мисля че бяха от 60-те години - модел на Maruto, а за сецването прав си - борба с толупиPaublo_Eskobar написа:Iseama е хубава кука,то с плетено влакно e нормално да се огъват и чупят куки.Дайте им шанс на тези риби да скъсат поне.Някакво голямо "сецане" ще трябва да е за да се получи този резултат с чупенето на кука.kasabinho написа: Преди време в екстремен риболов с една болонезка и плетеняк изправях яко куки.
Пробвайте Iseama-RV,доста силна кука е!

Като ловиш шаро в чукани и на места с много големи камъни, почти без аванс, се опитваш да си максимално изряден с такъмите, иначе се получава много труд за нищо.

-
- новобранец
ас използвам много стари куки от преди 15 20 години от дядоми останаха и тях ползвам и сам много доволен штом издаржаха 20 кг шаран смятаи