Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Emo-83
С какво влакно влачиш ти ако нее тайна
марка диаметар
марка диаметар
Абе виж че спре да пише тук.Иначе с шареното на дайва.Те много от Софиянците го ползват,защото е много добро,но беше само за познати така помня.Ролките бяха първо при мен и Жоро-А.От там на един едър човек и натам незнам кой на кой е дал.Това беше 2009г.

Риболовци.
-
- новобранец
батчет на откриването горе ли си и каде
Е братчет,тази година мисля да изкарвам пари,щото не ми стигат напоследък.Ама има вече лагер горе,при чичо Кольо-на сухото дере както всяка година.Мисля още малко нещата,тук как да ги наглася та всичко да е песен и ме чакат по работа в една планина в Германия.Тука моя приятел от Самоков къде бяхме търси един сонар-тънкана,ако можеш помагай с оферти в темата-те ще гледат.Тарзан е риболовен за Искъра вече,ще обикаля с една лодка 40 коня.Ако хванете бракониери се свързвате и ги наблюдавате в крачка докато ги згащи,документирани и готови за бой.Да поздравиш групата специално от мене на есен съм на линия.kostas_rapala написа:батчет на откриването горе ли си и каде

Риболовци.
-
- вече хвърля и на тежко
Тъй като темата е 'Сом на тролинг', на това откриване от сом ни следа... на Цонево ако някой е хванал си трае, но като цяло доста лодки и само по някоя инцидентна бяла - сома там се е покрил!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
аз изкарах един на жребеца 8и нещо един колега прави снимки от друга лодка,и ни даде канджа за което му благодаря,не се запознахме ако член на форума нека да качи снимки бирата е от мен
Честито за улова колега, разкажи нещо повече за сома, къде удари, на какво, ще бъде интересно за всички.
нещо не ми дава да кача снимка
-
- вече хвърля и на тежко
Влакното ме предаде!!!! .... вчера сутринта си обикаляхме и току закачахме по някоя сулка - тренировка тип хвани/пусни, когато едната въдица с 6см воблерче, което отдавна беше в кутията на резервите сякаш закачи дъното и аванса сработи - следваха два доста мощни тласъка и стана ясно че не е дъното. Последва обиране на другите 2 въдици от зет ми и в това време борбата започна - след около половин час пищене на аванса успяхме да видим първо опашката и два метра слуз по конеца, а след поредното влизане към дъното успях да го вдигна така че застана вертикално, като главата му беше на метър под повърхността. Тогава вече стана ясно че е над 50-те... малко риби имат такава глава! В този момент и на двама ни стана ясно че дори и да успеем да преборим това прекрасно същество, ще го освободим веднага след няколко снимки
Изпусна доста мехури и айде пак към дъното... на следващото вдигане успяхме да го видим в цяла дължина - ами лодката е 3.20 - звяра си имаше 2 метра и нагоре!!! За съжаление нито веднъж не дойде толкова близо че да може да го забодем на канджата. Мвждувременно осъзнахме че ни приближава доста бързо към брега и с греблата успяхме да върнем отново лодката около 50 метра навътре. Започна се пак движение тип асансьор - аз губя 5 минути да го вдигна 5 метра нагоре, той за секунди взема аванса и си ляга пак на дъното - след около час борба изобщо не беше изморен, а пръчката си е доста здрава - акция 100-200гр и влакно 35 либри... В един момент влакното просто се скъса в момент в който си вземаше нормално аванс .. и се скъса над слузта - явно беше успял да го закачи на някое от подводните препятствия, които държат много миди - неведнъж сме късали воблери там. Незнам - може би и по-дебело влакно би имало същата участ, но отсега натам по-малко от 50 либри не слагам. И така - един час адреналин в който успяхме да видим няколко пъти царя на дълбините, но битката остана отворена - дано следващия път имаме повече късмет! Пожелавам подобни емоции на всички съвестни риболовци!

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Поне си се кефил цял час ! Другия път ти пожелавам по близка среща с глигана !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
адреналин на макс,супер колега а кой беше воблера
- mitko ribara
- ще става разбирач
ЕЕ колега другия път ти пожелавам дядото да хванеш.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря... воблера беше 6 или 7 см - някакъв американски, с костурска окраска; от 3 години стоеше в кутията с неперспективните, но какво стана накрая
Сега и аз не знам откъде да го търся за да си го купя отново... Надеждата обаче не умира - дано следващия път закача дядо му и успея да го извадя... сега се оглеждам за ново влакно. Някой ползва ли Daiwa Saltiga Boat?!? Гледам че като характеристика дават само здравината - на какъв диаметър отговаря 55 либровото??

на кой язовир става тая драма и на каква далбочина газеше воблерчето колега
Или 0.23мм или 0.28мм конец.Имам навито монофил 0.40мм.didooo написа:Emo-83
марка диаметар
Ако трябва да отговоря в либри от 30 до 40либри.