Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Кърджалийски регион

Мнение от INCUBUS »

Драги приятели,наистина има доста язовири,на които не е разрешено преминаването през стената.От лични впечатления ,веднага ще ви цитирам Доспат,Въча и Тешел.Дали пази жандармерия или частна охранителна фирма,е без значение,но във времето на днешната параноя няма как да е другояче.В дълбокия социализъм е било същото,като тогава стените са били пазени от милицията и Гранични войски -на яз.Ивайловград.Честно казано,съмнявам се,че инициативите ви за връщане на свободния достъп до и през стената, ще имат успех.
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Колега Vesko1 искам тук във форума да се извиня ,че те нарекох "бивш шапкар".
Припознах те с мой бивш колега и сгреших към теб.
Много съжалявам и отново се извинявам.
Относно темата ще разговарям с Областният управител Таушанова.
А риболова ,ще го направим.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

INCUBUS написа:Драги приятели,наистина има доста язовири,на които не е разрешено преминаването през стената.От лични впечатления ,веднага ще ви цитирам Доспат,Въча и Тешел.Дали пази жандармерия или частна охранителна фирма,е без значение,но във времето на днешната параноя няма как да е другояче.В дълбокия социализъм е било същото,като тогава стените са били пазени от милицията и Гранични войски -на яз.Ивайловград.Честно казано,съмнявам се,че инициативите ви за връщане на свободния достъп до и през стената, ще имат успех.
Колега не си запознат в детайли с въпрос проблем.Нямам нищо против охраната,но не може най-близкото място до града,където в събота и неделя стотици граждани да ходят на плаж,разходка и риболов да бъде забранено.Преди години на другият край на стената имаше спортна база с гребни лодки,яхти ,скутери и целодневно спортуващи деца и младежи.Провеждаха се много състезания (международни,републикански,градски).До стената на всеки час през денят имаше редовен автобусен транспорт,като последният рейс от там бе в 23.00 часа.Имаше редовен воден транспорт по язовира (сутрин и вечер) до близки села и много жители го ползваха.Освен тях рибари също пътуваха по язовира.Места като Енчец и Главатарци не съществуваха.Нямаше път до там.Пътя до залива на Енчец го направиха за да се пусне кораба Емона,който бе докаран от Бургас.След това той бе до стената под базата и работеше ,като заведение до 22.00 часа.След няколко години бе преместен на Енчец ,поради ред причини (клиентите на заведението трудно изкачваха стъпалата до базата,особено пийнали).Колега моята младост, а и на много други мина там.
Даже по време на възродителният период не е имало заплаха.Сега поради съкращения в жандармерията и пренасочване в други райони или към полицията се измислят доводи,че те са най-необходимите.
Това взето решение е грешно.Твърдението ,че ставаме полицейска държава се потвърждава.
Та колега INCUBUS незнаещ не се изказвай по въпроса.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

От къде се тръгна и до къде се стигна... :( ? Бе хора говорим за проблем де си е направо дискриминация и се оправдава с някакви измислени/според мен/ аргументи. Те ви го и официалният отговор
Изображение
А сега казваите какво се прави от тука на татък и къде требе да се дига гюрултията. Па и как така чак сега този язовир стана толкова стратегически, че да не може пеш да се минава по стената и да се хойка по балканите в посока Енчец, що тези де са с коли са лесни, но ние пешеходците сме отрязани :evil: . Па и как тека някакво решение взето преди 2/две/ години се привежда в действие чак сега :? ?!?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Колеги разговарях е председателят на туристическото дружество в града Ангел Матушев. Разбрахме се другата седмица група граждани да направим среща с Областният управител и да го запознаем с проблема.Ще търсим неговото решение.
За подробности и за помощ от колеги тук във форума.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? Тука нещо ми се чини, че се мешат нещата. Стената винаги си е била охранявана, па и народа до колкото разбирам няма нищо против охраната, та даже и преминаване след проверка на документите, но забрана за пълно преминаване и лишаване от достъп и възможност за преминаване по пешите маршрути с оправданието за някакъв стратегически обект ми се вижда меко казано смешно. То АЕЦ-а в Козлодуй си е къде-къде по-стратегически, но до колкото знам и там се допускат групи да поразгледат постижението на атомната ни енергетика.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Незнам от труса снощи ли е, или от седенето пред компа без риби, ама верно сте изтрещели:D .Дерзайте, още малко остана и тръгваме за риби.И с Таушанова, да се срешнете, и с Цвета, е все тая.И на мен, не ми е приятно да ми забраняват достъпа, но заповедта е факт, и най важното приведена в изпълнение.!
ПП1. Генераловския гьол-по пътя за Момчилград, някой да е ходил там/наскоро зарибен и платен/
ПП2.Абе Вик, ти с тоя твоя проблем с крака, де си тръгнал ка`т Коза, да вървиш по тея стръмни пътеки към заливите.Ша паднеш, и ша са пребиеш бе приятелю.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

haga написа:Колега Vesko1 искам тук във форума да се извиня ,че те нарекох "бивш шапкар".
Извинението се приема.Риболовното сърце трябва да е широко и да прощава, а и по принцип в спора се ражда истината.
С нетърпение чакам да стане 30-ти...и изчезвам посока нулата...само дано ми дадат понеделник и вторник отпуска...че иначе-ядец. :D
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:
haga написа:Колега Vesko1 искам тук във форума да се извиня ,че те нарекох "бивш шапкар".
Извинението се приема.Риболовното сърце трябва да е широко и да прощава, а и по принцип в спора се ражда истината.
С нетърпение чакам да стане 30-ти...и изчезвам посока нулата...само дано ми дадат понеделник и вторник отпуска...че иначе-ядец. :D
Ша`т дам 15 кила царца да ми захраниш петно.Аз не мога на 30, щото планираната ми отпуска е от 06.06.2012г. :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Аа-а-а не мой така ма отписва чадо, знаеш че акъла не ми пречи, па и луд умора нема и бая пъти съм ги куцукал тези пътеки, а и баш за това дигам патардия, що по друг начин не мога стигна до този язовир и местата за обикаляне ми се намалят с едно. Сега със судното въпроса до някъде е решен, ще си обикалям по долния и по Сутлийка до къде искам и колкото искам, но за мен въпроса с достъпа до горния е принципен. Отнема ни се правото на достъп до публична държавна собственост/било чашата на язовира било баирите около нея/, а и някои тука правилно забелязаха, че на този "УЖ" стратегически обект в близост до стената се строят цели палати. И какво излиза - за едни може, за други не, да де ма сега не сме 70-те и 80-те години и народа да си мълчи и само да гледа какви ги вършат власти и пари имащите, баре можем да си кажим казваницата и да се напсуваме на спокойствие :twisted: .
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Па я след 30-ти ще си направя дълго планираното обикаляне по долния с 1-2 нощувки, че и на места де не могат се натресе много народ, а риба ако ще да има ако не ще си ми остане кефа от гребането и теферича :D :drinkers:.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

antivik написа:Па я след 30-ти ще си направя дълго планираното обикаляне по долния с 1-2 нощувки, че и на места де не могат се натресе много народ, а риба ако ще да има ако не ще си ми остане кефа от гребането и теферича :D :drinkers:.
Браво бе.А за другото дето го готвим.?
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Антон Тонев написа:
antivik написа:Па я след 30-ти ще си направя дълго планираното обикаляне по долния с 1-2 нощувки, че и на места де не могат се натресе много народ, а риба ако ще да има ако не ще си ми остане кефа от гребането и теферича :D :drinkers:.
Браво бе.А за другото дето го готвим.?
:o Че какво пречи едното на другото...Само времето в апартамента си е чиста загуба. Единия уйкенд с гимийчето по долния после с групата и с аверите на другия теферич и делото процъфтява. Не бой се нема да дезертирам, па и бирата съм я обещал :lol: :drinkers:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа: Ша`т дам 15 кила царца да ми захраниш петно.Аз не мога на 30, щото планираната ми отпуска е от 06.06.2012г. :D
Цар"ца бол,на пазара по 40ст килото,ша ти фърля от мойта.Обаче сега получих информация ,че половин К-ли се кани с лодки ,корита,легени и поясчета.....да прецапа Сухово и да щурмува нулата още на 28-29...да си пазят места.Ще пратим и ние един агент на 29...белким са сдобем с място,че както се е вдигнала водата...местата са кът.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:
Антон Тонев написа: Ша`т дам 15 кила царца да ми захраниш петно.Аз не мога на 30, щото планираната ми отпуска е от 06.06.2012г. :D
Цар"ца бол,на пазара по 40ст килото,ша ти фърля от мойта.Обаче сега получих информация ,че половин К-ли се кани с лодки ,корита,легени и поясчета.....да прецапа Сухово и да щурмува нулата още на 28-29...да си пазят места.Ще пратим и ние един агент на 29...белким са сдобем с място,че както се е вдигнала водата...местата са кът.
Да вървят,да вървят.Мерака,ще е първата седмица.Таман втората, където и да пуснеш , ще има храна.Не вярвам да могат да отделят по 100 лв на седмица за риболов.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”