Първият ми шаран!

Модератори: bobopeli, sapuna

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Първият ми шаран!

Мнение от Margatyna »

Изображение

Този уикенд с мъжа ми и още един приятел с малкия му син бяхме на риболов за шарани. На около 80 км от Ванкувър. Хубава местност в подножието на Сумас планина, в канал на Сумас река, която от своя страна е приток на величествената Фрейзър река. Река Фрейзър е прочута с огромните си бели есетри.

От минала година се глася да уловя шаран и ето,че дойде ред да се похваля с първата си уловена бройка, нищо че този див шаран се закачи на въдицата ми като по чудо и съвсем наслуки, поне така си мисля, защото докато мъжете бяха заложили на дъно и се обтягаха по разгъваемите столове аз се мотаех наоколо и се заигравах с пъстървите, сменях местата си от бавна вода към бърза; сменах въдиците ту- блесна, ту-плувка; сменях стръвта... Този сладур се закачи на царевица от консерва и на въдица с плувка!? Това нормално ли е? След цялата информация, която изчетох по форуми и интернет за линии, захранки, нрав на шарана и стръв и с няколко практически приложения, успяхме да уловим 4 шарана, като този от снимката. Направих рано от зарана мамалига с тесто и следните 5 аромата:
-топчета с канела
-топчета с ликорис, звездовиден анасон и канела, карамфил (китайските “Пет подправки”)
-топчета с пармежан и чесън
-натурални топчета с миризма на царевица
-топчета от пълнозърнестата фокача и тесто, която бях замесила предния ден (!) с чесън, пармежан, маслини, риган и розмарин.

Чесънът и пармежанът най-се усладиха на шаранчетата (в смисъл, налитах апредимно на тази стръвс настървение), а пък по-късно шаранчетата се усладиха на нас.:)
Благодаря на всички, писали миналата година по темата за стръв, помогнатхте ми с идеи!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Първият ми шаран!

Мнение от antivik »

Нормално е да го ковнеш на плувка, никой не е казал че шарана е само дънна риба поздрави за успеха. Па като чета какви неща слагаш в топчетата ми иде и аз да ги закълва :lol: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Браво!Заковала си красавец. :lol: Следващия път да хванеш дядо му. :smt023
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Мисля ,че и мрените ще ги навъртиш там с тази Италианска кухня дето им готвиш !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Браво Светле!!! Добро начало.Сега чакаме да разкажеш как си го сготвила,може би подправен с пармеджано и лек чеснов аромат....
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

Браво за презентацията на улова !!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Margatyna написа:...
-топчета с канела
-топчета с ликорис, звездовиден анасон и канела, карамфил (китайските “Пет подправки”)
-топчета от пълнозърнестата фокача и тесто, която бях замесила предния ден (!) с чесън, пармежан, маслини, риган и розмарин.
:shock: Светле, ти направо си отворила подводен ресторант! :wink:
Браво за шаркото и хоум-мейд топчета! :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

antivik написа:Нормално е да го ковнеш на плувка, никой не е казал че шарана е само дънна риба поздрави за успеха. Па като чета какви неща слагаш в топчетата ми иде и аз да ги закълва :lol: :drinkers: .
:)))) Благодаря! Зарибих се аз:), а ти си отвори още една бира:) Ха, наздраве!
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

Вуйчо-Ваньо написа:Браво!Заковала си красавец. :lol: Следващия път да хванеш дядо му. :smt023
Благодаря! и този си беше добре, много добре-даже! без излишни тлъстини, вкусно месо! иначе, на мястото имаше огромни шарани, понякога скачаха и плясваха с опашка, друг път само се показваха над водата и отново потапяха бавно с изящество на мъдра и красива риба
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

С.Върбанов написа:Мисля ,че и мрените ще ги навъртиш там с тази Италианска кухня дето им готвиш !
извадихме няколко дребосъци бели рибета, но ги върнахме обратно и един salish sucker но го върнахме обратно,че е забранен за улов-на изчезване е
аз изтеглих и 5 дребни kokanee-та, но и тях върнах обратно...бих се зарадвала на една мряна!
обаче, какви зеленкави рибчета с шипове вместо перки имаше, съжалявам,че не ги снимах! Приличаха на извънземни същества от праисторическата епоха! следващия път
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

трапера написа:Браво Светле!!! Добро начало.Сега чакаме да разкажеш как си го сготвила,може би подправен с пармеджано и лек чеснов аромат....

благодаря!...хаха, това спармежана и чесъна е идея! Прибархме се късно и изпържихме рибата с обикновено бяло брашно:) обичам го пълнен с лук и орехи или пържен с чесново-доматен сос
В кулинарната рубрика трябва да има публикувана рецепта за пълнен шаран от мен, ако ли не потърси в блога ми.
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

ivann написа:Браво за презентацията на улова !!!
мерси, не е чак кой знае какво, следващия път ще нащракам повечко снимки, снимките най-добре говорят!:)))
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

GODzillata написа:
Margatyna написа:...
-топчета с канела
:shock: Светле, ти направо си отворила подводен ресторант! :wink:
Браво за шаркото и хоум-мейд топчета! :smt023
ха, после някой да посмее да каже,че кулинарията и риболова не вървят ръка за ръка!?:)))))))
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Браво !!Добър риболов си направила!!! :drinkers: :drinkers:
Изображение
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Снимай ги моля те да ги видим другия път тези извънземните , ако можеш разбира се ! успех .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”