Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир Кърджали
Модератор: sapuna
Язовир Кърджали
Колеги знаете ли ,че преминаването през стената на язовир Кърджали е забранено.Цялата е оградена с мрежа, от двата края са поставили врати и са ги заключили.
Пропускат само работещи там, никакви туристи,гости да разгледат съоръжението и никакви рибари.До преди забраната,през деня се разрешаваше това.
Миналата година момче се хвърли от там.За това охраната сега е спокойна,няма никой няма проблеми.Ще могат да си пускат мрежите без да ги виждат и безпокоят,да си гледат телевизийка ,мачовете,европейското,олимпиадата,да поспиват на смени (тя е по двама).
Основното оправдание им е:Обекта е важен,стратегически.Като ,че ли до сега толкова години не е била охранявана.Нали сега сме в НАТО.Преди години полицията изпълняваше тази дейност, сега жандармерията.Така тя си оправдава съществуването и заплатите.Иначе трябва да има съкращения и пренасочване.
Навсякъде може да се преминава по язовирните стени,а тук не.През стената на язовир Студен кладенец има автомобилен път и денонощно по него преминават автомобили,но това не пречи той да се охранява.
Вече няма да се ходи на риболов по заливите след стената.Няма туристи да ходят по своите маршрути.Гости на града да идват на разходка.
Много ЖАЛКО.
Колеги дайте предложения как да променим тази забрана.Ако е нужно да се направи например пропускателен режим (показване лична карта,риболовен билет и др.)
Ако трябва и подписка да пуснем,да потърсим помощ от Община и Областна управа.
Нека всеки заинтересован да се включи в тази идея.
Пропускат само работещи там, никакви туристи,гости да разгледат съоръжението и никакви рибари.До преди забраната,през деня се разрешаваше това.
Миналата година момче се хвърли от там.За това охраната сега е спокойна,няма никой няма проблеми.Ще могат да си пускат мрежите без да ги виждат и безпокоят,да си гледат телевизийка ,мачовете,европейското,олимпиадата,да поспиват на смени (тя е по двама).
Основното оправдание им е:Обекта е важен,стратегически.Като ,че ли до сега толкова години не е била охранявана.Нали сега сме в НАТО.Преди години полицията изпълняваше тази дейност, сега жандармерията.Така тя си оправдава съществуването и заплатите.Иначе трябва да има съкращения и пренасочване.
Навсякъде може да се преминава по язовирните стени,а тук не.През стената на язовир Студен кладенец има автомобилен път и денонощно по него преминават автомобили,но това не пречи той да се охранява.
Вече няма да се ходи на риболов по заливите след стената.Няма туристи да ходят по своите маршрути.Гости на града да идват на разходка.
Много ЖАЛКО.
Колеги дайте предложения как да променим тази забрана.Ако е нужно да се направи например пропускателен режим (показване лична карта,риболовен билет и др.)
Ако трябва и подписка да пуснем,да потърсим помощ от Община и Областна управа.
Нека всеки заинтересован да се включи в тази идея.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- dimo4ko
- научил се да хвърля
Re: Язовир Кърджали
Пълна безсмислица, това само някой регионален шеф го е измислил. Предполагам заповедта не идва от "Горе". Аз също съм много против, стената е както туристическа дестинация, така и рибарска. Ако някой познава някой от охранителите - жандамисти да пита от кой е заповедта за забрана, за да знем към кого да се обърнем. Аз лично ще пиша до регионалните медии с копие до националните. Дано някой обърне внимание на тази безсмислица!
Истината е някъде там ...
- antivik
- кандидат преподавател
Като гледам тука сме много малко. Нямам нищо против да ме пропускат срещу проверка на документи/няма да ми е сефте/.
Па и ако някой има връзки с вестници и телевизии е хубаво да дигне гюрултия, та белким се оправи дереджето, а и защо ще лишават туристите от възможности за разходки...
?!?
Па и ако някой има връзки с вестници и телевизии е хубаво да дигне гюрултия, та белким се оправи дереджето, а и защо ще лишават туристите от възможности за разходки...

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Не навсякаде.На язовир Монтана никога не е било разрешено.
- antivik
- кандидат преподавател
Те го какъв е официалния отговор
.
Казваите, като по-умни, какво се прави при таквизи случаи, че мен акъла ми не го побира това решение
.

Казваите, като по-умни, какво се прави при таквизи случаи, че мен акъла ми не го побира това решение

Колеги разговарях е председателят на туристическото дружество в града Ангел Матушев и с Господин Калоянов от Ловно-рибарското сдружение. Разбрахме се другата седмица група заедно да направим среща с Областният управител и да го запознаем със създаденият се проблем.Ако е необходимо ще се срещнем и с народния представител от ГЕРБ Караянчева.
Ще търсим решаване на въпроса.
За подробности и за помощ от колеги тук във форума.
Здравейте колеги,бих искал да попитам-някой който скоро е бил на язовира-какво е момента нивото на водата?Мисля след 01.06.2012 да го посетя.
Благодаря-предварително.
Благодаря-предварително.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Пълен до горе.zablio написа:Здравейте колеги,бих искал да попитам-някой който скоро е бил на язовира-какво е момента нивото на водата?Мисля след 01.06.2012 да го посетя.
Благодаря-предварително.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
haga написа:Колеги разговарях е председателят на туристическото дружество в града Ангел Матушев и с Господин Калоянов от Ловно-рибарското сдружение. Разбрахме се другата седмица група заедно да направим среща с Областният управител и да го запознаем със създаденият се проблем.Ако е необходимо ще се срещнем и с народния представител от ГЕРБ Караянчева.
На Бойко сол ташаците

-
- кандидат преподавател
Вик,ако наистина има такова постановление с такова съдържание /провери в "Държавен вестник" ! /,каузата ви,независимо от срещи,питания и разговори,е "кауза пердута".
- antivik
- кандидат преподавател
Ице, това е официалния отговор от онбуцмана на мое питане. Та предполагам го има и в вестника та пердута или не - бе да се дига аларма па дано стане нещо...
- dimo4ko
- научил се да хвърля
http://rodopi24.blogspot.com/2012/05/bl ... _1980.html
Това е първата медия, която обърна внимание, очаквам още няколко да се включат, вкл. и национални.
От статията разбирам, че все пак ще имат достъп туристите, през светлата част на деня.
Това е първата медия, която обърна внимание, очаквам още няколко да се включат, вкл. и национални.
От статията разбирам, че все пак ще имат достъп туристите, през светлата част на деня.
Истината е някъде там ...
http://rodopi24.blogspot.com/2012/05/bl ... _1980.html
Туристи ще могат да се разхождат по стената на язовир „Кърджали" през светлата част на денонощието, но достъпът по прекия път до заливите ще бъде ограничен
Преминаването на риболовци приз язовирната стена ще е до 17.00 часа.След този час вратите ще се заключват до следващата сутрин.
- antivik
- кандидат преподавател
А от колко часа ще се отключва сутрин?haga написа:Преминаването на риболовци приз язовирната стена ще е до 17.00 часа.След този час вратите ще се заключват до следващата сутрин.