Царевица!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: Царевица!

Мнение от pacho69 »

Пичове, дайте рецепта как в тва шибано време за ден два да вкисна малко царевица, че в Петъка ще опъвам палатка по тунджата?
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

pacho69 написа:Пичове, дайте рецепта как в тва шибано време за ден два да вкисна малко царевица, че в Петъка ще опъвам палатка по тунджата?
Затворен съд - вряла вода - БИРА (бирена мая) :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

pampasa написа:
pacho69 написа:Пичове, дайте рецепта как в тва шибано време за ден два да вкисна малко царевица, че в Петъка ще опъвам палатка по тунджата?
Затворен съд - вряла вода - БИРА (бирена мая) :wink:
Мерси колега, рецептата вече е пратена на село :lol: ще видим резултата в Петък
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
vankata86
фен клуб-скобар

Мнение от vankata86 »

dgeto написа: мисля 1седмица преди откриването да почна да храня през ден за да мога на 1ви и 2ри да почна да ловя.
Колега забраната е до петък 7.06.2012г. Та не знам да не те хванат една седмица преди откиването :wink:
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

vankata86 написа:
dgeto написа: мисля 1седмица преди откриването да почна да храня през ден за да мога на 1ви и 2ри да почна да ловя.
Колега забраната е до петък 7.06.2012г. Та не знам да не те хванат една седмица преди откиването :wink:
В заповедта на министъра -срока на забраната е -17.04. - 01.06.2012г. :roll: http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
vankata86
фен клуб-скобар

Мнение от vankata86 »

Нещо това не ми го отваря!!!Не знам от кога е това което си качил,но последно в сайта на ИАРА пишеше това:
На основание чл. 32, ал. 1, ал. 2 и ал. 4 от Закона за рибарството и

аквакултурите (ЗРА), чл. 4, ал. 1 и чл. 8, ал. 2 от Устройствения правилник на

Министерство на земеделието и храните, във връзка с установяване на

сроковете на забрана за улов на риба и други водни организми през

размножителния период на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и

вътрешните водни обекти и след съгласуване с министъра на околната среда и

водите.

НАРЕЖДАМ:

I. Забранявам улова на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти по чл. З, ал.1, т. 1 и 2 от ЗРА, както следва:

1. Карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав през периода от 15 април до 15 май включително.

2. Калкан в общностните води на Черно море през периода от 15 април до 15 юни включително, съгласно Регламент на Съвета № 5/2012 от 19 декември 2011 г.

3. Попчета с мрежени риболовни уреди във водите на Черно море през периода от 15 април до 15 юни включително.

През периода на забраните по т.1 и т.2 всички стационарни и други риболовни уреди да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол" от съответните териториални

сектори на ИАРА.

През 2012 г. действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 на Закона за рибарството и аквакултурите, с изключение на сроковете по т.З

от приложението.

Срокът по буква „Б", т. 3, от Приложение № 1 към чл. 32, ал.1 от ЗРА се променя, както следва:

„Пролетно - лятно размножаващите се риби от 17.04.2012 г. до 07.06.2012 г."

Срокът на действие на забраната за улов на щука / Esox luciuc и бяла риба

/ Sander lucioperca, Stizostedion lucioperca/, въведена със заповед № РД09-252/13.03.2012 г. на министъра на земеделието и храните се удължава до 01.06.2012 r.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Хм, не съм съгласен - вкиснатата става за стръв, не съм ползвал вкисната чак 1 година, но 2 месеца стоя в бидон и не ми се разпада за 12 часа във водата.
Само с бира за 2 дена няма да я вкиснеш и си приготви повечко парички, за да си платиш глобата :)
Изображение
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

За два дена наистина няма да се вкисне качествено, най-много да "лъхне" само. А за забраната си има тема и Заповед, в която си пише изрично до кога - 01.06.2012г.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”