Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Забрана за риболов 2012
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Забрана за риболов 2012
Бърз въпрос.Чух че щели да удължават забраната заради студената вода,вярно ли е>?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- кандидат преподавател
За сега няма такова съобщение,а и на повечето места рибата е точно в шантавия си период на хвърлянето и оплождането на хайвера.Така,че острете се за 02.06.къде 05.15 часа на разсъмване /спорна часова зона и с по-добър адвокат може да се докаже,че е вече в светлата част на денонощието/ 

-
- новобранец
Дано да си прав колега,защото и аз дочух за удължаванеINCUBUS написа:Така,че острете се за 02.06.

-
- научил се да хвърля
Последно ще имали удължение на забраната или не?
- vankata86
- фен клуб-скобар
На основание чл. 32, ал. 1, ал. 2 и ал. 4 от Закона за рибарството и
аквакултурите (ЗРА), чл. 4, ал. 1 и чл. 8, ал. 2 от Устройствения правилник на
Министерство на земеделието и храните, във връзка с установяване на
сроковете на забрана за улов на риба и други водни организми през
размножителния период на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и
вътрешните водни обекти и след съгласуване с министъра на околната среда и
водите.
НАРЕЖДАМ:
I. Забранявам улова на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти по чл. З, ал.1, т. 1 и 2 от ЗРА, както следва:
1. Карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав през периода от 15 април до 15 май включително.
2. Калкан в общностните води на Черно море през периода от 15 април до 15 юни включително, съгласно Регламент на Съвета № 5/2012 от 19 декември 2011 г.
3. Попчета с мрежени риболовни уреди във водите на Черно море през периода от 15 април до 15 юни включително.
През периода на забраните по т.1 и т.2 всички стационарни и други риболовни уреди да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол" от съответните териториални
сектори на ИАРА.
През 2012 г. действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 на Закона за рибарството и аквакултурите, с изключение на сроковете по т.З
от приложението.
Срокът по буква „Б", т. 3, от Приложение № 1 към чл. 32, ал.1 от ЗРА се променя, както следва:
„Пролетно - лятно размножаващите се риби от 17.04.2012 г. до 07.06.2012 г."
Срокът на действие на забраната за улов на щука / Esox luciuc и бяла риба
/ Sander lucioperca, Stizostedion lucioperca/, въведена със заповед № РД09-252/13.03.2012 г. на министъра на земеделието и храните се удължава до 01.06.2012 r.
Това е последната информация от сайта!!!!!В понеделник ще звънна да ми кажат дали е истина
аквакултурите (ЗРА), чл. 4, ал. 1 и чл. 8, ал. 2 от Устройствения правилник на
Министерство на земеделието и храните, във връзка с установяване на
сроковете на забрана за улов на риба и други водни организми през
размножителния период на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и
вътрешните водни обекти и след съгласуване с министъра на околната среда и
водите.
НАРЕЖДАМ:
I. Забранявам улова на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти по чл. З, ал.1, т. 1 и 2 от ЗРА, както следва:
1. Карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав през периода от 15 април до 15 май включително.
2. Калкан в общностните води на Черно море през периода от 15 април до 15 юни включително, съгласно Регламент на Съвета № 5/2012 от 19 декември 2011 г.
3. Попчета с мрежени риболовни уреди във водите на Черно море през периода от 15 април до 15 юни включително.
През периода на забраните по т.1 и т.2 всички стационарни и други риболовни уреди да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол" от съответните териториални
сектори на ИАРА.
През 2012 г. действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 на Закона за рибарството и аквакултурите, с изключение на сроковете по т.З
от приложението.
Срокът по буква „Б", т. 3, от Приложение № 1 към чл. 32, ал.1 от ЗРА се променя, както следва:
„Пролетно - лятно размножаващите се риби от 17.04.2012 г. до 07.06.2012 г."
Срокът на действие на забраната за улов на щука / Esox luciuc и бяла риба
/ Sander lucioperca, Stizostedion lucioperca/, въведена със заповед № РД09-252/13.03.2012 г. на министъра на земеделието и храните се удължава до 01.06.2012 r.
Това е последната информация от сайта!!!!!В понеделник ще звънна да ми кажат дали е истина

Ами то си има Заповед http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf , която не е отменяна или изменяна. И къде ги четете тия работи. Ми аз сега съм в сайта на ИАРА-та???
Дай линк към тая информация щото нещо само ти я намираш. И да допълня, че в сайта на ИАРА заповедта е за това в PDF формат, щото да се виждат всичките и атрибути - номер, дата, печати, подписи и трудно да се дописва по нея.
Така че на постнато тук и там не е много за вярване щото може да си дописва някой дати и т.н.
Дай линк към тая информация щото нещо само ти я намираш. И да допълня, че в сайта на ИАРА заповедта е за това в PDF формат, щото да се виждат всичките и атрибути - номер, дата, печати, подписи и трудно да се дописва по нея.
Така че на постнато тук и там не е много за вярване щото може да си дописва някой дати и т.н.
danchoid написа:
Според мен и на арендованите язовири трябва да имаш риболовен билет .
Според мен, най-добре е всеки да си изкара риболовен билет и да му е мирна главата.Не се знае кога ще му потрябва на човек, а и не е кой знае какъв голям разход на фона на другите разходи, че да не може да се прежали. Много пъти даваме повече пари за гориво само за един излет, отколкото за билет който важи цяла година.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Риболовен билет ама не за 1година а за 6 месеца ,т.с. до края на ноември тамън ще спестите 10лв,вместо 25 ще дадете 15,после зимна почивка,освен ако не ходите на дупка.
-
- кандидат преподавател
С 10 лева на година досега никой не е забогатял,а защо да се спира риболова през хубавите зимни дни.Разбира се,не говорим за кански студове и непроходими пътища,ама през останалото зимно време риболовът си върви-само че на други места по водоемите и само на някои водоеми.
криза е гражданино
-
- ще става разбирач
На мен не ми е ясно, на 01.06.2012(Петък) или на 02.06.2012(Събота) вече е разрешен риболова ?!!?

- Blagoi Rangelov
- фен клуб-скобар
На 02.06.2012г колега, забраната е до 01.06.2012г включително!
-
- ще става разбирач
БЛАГОДАРЯ за отговора, колега !Blagoi Rangelov написа:На 02.06.2012г колега, забраната е до 01.06.2012г включително!

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Вече ми текат лигите
:D:D:D

Tell people there’s an invisible man in the sky who