За Бабушляци и... охлюви на Бушляка - Пернишко

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

За Бабушляци и... охлюви на Бушляка - Пернишко

Мнение от Dobrev »

Днес бях на язовир Темелково или както е по-известен Бушляка, край град Перник. Лових с директен телескоп на 5 метра, а моите колеги пробваха и с ваглери по-навътре. Ловихме основно, да не кажа само бабушка, предимно едра. Иска постоянно захранване и стръв бял червей. Имаше периоди, в които спираше да кълве и тогава идваше анархията на охлювите. Не дават да хвърлиш стръвта и започват да я засмукват. Хванахме десетина-петнадесет охлюва, съпроводени с мощни ругатни... На по-малка дълбочина е бъкано с едър уклей, хванахме няколко, но не го търсехме, защото чакахме на дъното. Имах зверски удар на директния, като след поредното подхвърляне на 1 прашка бели червеи, плувката изчезна и усетих точно за 6-7 секунди мощната сила на едра риба, която отнесе 0.10 без да се напъне даже, от раз. Предполагаме, че е било бял амур, понеже имаше новини за извадени амури този месец. Възможно е и едър шаран да е било. Крайния резултат беше 80 бабушки с много прилични размери повечето. Учудващото беше отсъствието на каракудата, за която тръгнахме. Не удари нито една. Чухме обаче, че тя е на по-плитко в устието. Ако ви се ловят бябушляци и охлюви, бягяйте на Бушляко.
Fishing Forever
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

бравос бравос, а относно охлювите - бахти охлювите... не ми се е случвало :lol: опасна работа. за това Добрев си ловкай с 0,16 и ще знаеш че хем е сравнително тънко хем е доста здраво :wink: Това си е мое мнение де, но аз лично гледам под 16-ка да не падам, защото ми става много нервно ако ми скъса :wink:
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Къде беше застанал ... и аз бях там, ама не видях такъв риболов, освен ние друг не ловеше с такова темпо, с което описваш - бяхме с едно приятелче на дълбокото в залива преди стената, Ловихме с два директни 7 и 8м. Аз хванах около 4,5 кг. бабушки, много едър оклей и дребни костурчета. Начешах си крастата - здраво кълване, но много захранка отиде ... иначе излизаше и по някой охлюв. Повода ми беше 0,12 и най едрата бабушка, която беше и единствена с тоя размер беше към 300гр. Другите бяха с размер на стандартни червеноперки! Едри не излезнаха, дори и на царевица и земен червей излизаха от тия калиброваните. Тръгнахме си едни от последните на гьола - към 20.30ч. тогава рибата продължаваше да дава, водата беше огледало ... страхотно удоволствие е да се лови на тоя гьол. Сутринта преди да дойдеме към 05.00ч., ходихме до Лобош, излизаха дребни каракуди ... до 200, 250 грама и нямаше къде да се лови с диретен, а аз исках да ловя на директен и след около 1,5 часа обикаляне по Лобошките брегове, решихме да отидем на Бушляка, за което не съжалявам ... невероятен излет !!!
P.S.
На целия гьол, почти никой нищо не хвана ... по няколко риби и някоя дребна каракудака ... 50 - 70 гр. !!! Направо съм горд от себе си ...
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Ееееее батка, че аз се сещам кой си. Паркирахме точно до вашата кола сутринта и един от вас двамата беше с бяла тениска и някакви зелени легени на сенсас. Ние бяхме трима на около 20 метра вляво от вас след завойчето. Дори и аз видях, че хващахте бабушки, но изобщо не съм предполагал, че това си ти. Ти непомниш ли, че имаше вляво от вас хора. Аз също с директен хванах 4-5 килограма бабушки и освен вас друг незнам дали ловеше нещо.

п.п. Ти ли беше с бялата тениска до автомобила, когато ние дойдохме с един зелен фиат. Паркирахме точно до вас.
Fishing Forever
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Пафка, значи така а ? не идваш с нас на Искъра ами ходиш насам натам без да се обаждаш :lol:
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Dobrev написа:Ееееее батка, че аз се сещам кой си. Паркирахме точно до вашата кола сутринта и един от вас двамата беше с бяла тениска и някакви зелени легени на сенсас. Ние бяхме трима на около 20 метра вляво от вас след завойчето. Дори и аз видях, че хващахте бабушки, но изобщо не съм предполагал, че това си ти. Ти непомниш ли, че имаше вляво от вас хора. Аз също с директен хванах 4-5 килограма бабушки и освен вас друг незнам дали ловеше нещо.

п.п. Ти ли беше с бялата тениска до автомобила, когато ние дойдохме с един зелен фиат. Паркирахме точно до вас.
Коко е малък света, а? Аз бях това ... другия път може заедно да ги скъсаме ! :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от bigfisherman на Пон Юни 28, 2004 1:30 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

fixxer написа:Пафка, значи така а ? не идваш с нас на Искъра ами ходиш насам натам без да се обаждаш :lol:
Саше как да ти звънна, нали ти пратих лично ... да ми пуснеш тел. ти номер щото си забравих мобилния в едно заведение ... ти четеш ли си личните? Пуснал съм ти и друго получи ли го?
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

bigfisherman написа:
Dobrev написа:Ееееее батка, че аз се сещам кой си. Паркирахме точно до вашата кола сутринта и един от вас двамата беше с бяла тениска и някакви зелени легени на сенсас. Ние бяхме трима на около 20 метра вляво от вас след завойчето. Дори и аз видях, че хващахте бабушки, но изобщо не съм предполагал, че това си ти. Ти непомниш ли, че имаше вляво от вас хора. Аз също с директен хванах 4-5 килограма бабушки и освен вас друг незнам дали ловеше нещо.

Коко е малък света, а? Аз бях това ... другия път може заедно да ги скъсаме ! :lol: :lol: :lol:
Непременно...
Fishing Forever
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”