Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Двигател Волво Пента 6 коня..Помогнете
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Двигател Волво Пента 6 коня..Помогнете
Здравеите колеги,започвам от там,че си нямам никакво понятие от мотори(тепарва навлизам)и започвам да научавам тва онова,преди време си взех лодка 3,7м надуваема с травро аломиниево дано,без двигател.Сега за подарак савсем неочаквано един познат се пребираше от Швеицария и ми донесе Волвото.Това което знам е че е 6 коня с водно охлаждане и това е,незнам в бензина дали му се слага масло,по колко и каква марка.Общо взето някои ако има подобен ще ми баде доста полезен,или поне се е збласквал с това..
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Последно промяна от atanasplv на Съб Май 26, 2012 12:00 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Re: Двигател Волво Пента 6 коня..Помогнете
Дай някоя снимка под капака.
Снимка на табелката, година на производство.
Снимка на табелката, година на производство.
Незнам как се качват тука,но качих в профила ми,на табелкатa пише само volvo penta
-
- научил се да хвърля
Волво Пента е се прозивежда на практика по лиценз на Хонда, сега ще видя в нета какво има и ще ти помогнем
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
-
- научил се да хвърля
Така ако е Пента 6.0h.p. - е двутактов мотор, в бензина се слага 2% масло ili 50 gr na литър. на 10л.
Има на пазара чудесни масла за вдутактови двигатели, следва да провериш свещите му какви са, но обикновено такива стари мотори са със стандартни свещи - като тези на СЕЛВА 6.к.с
Моторчето следва да го сервизираш, ако си от Варна - при Съби, Провери му маслото в ботуша, но най-добре намери някой който да ти го обслужи. Няма как сам не можеш да се оправиш.
Има на пазара чудесни масла за вдутактови двигатели, следва да провериш свещите му какви са, но обикновено такива стари мотори са със стандартни свещи - като тези на СЕЛВА 6.к.с
Моторчето следва да го сервизираш, ако си от Варна - при Съби, Провери му маслото в ботуша, но най-добре намери някой който да ти го обслужи. Няма как сам не можеш да се оправиш.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
благодаря колега,ще го закарам на някои маистор да го погледне,пак и после да му чуя гласа.....
-
- новобранец