Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

велико търново?
Модератор: sapuna
- sashito
- ще става разбирач
велико търново?
колега предложете къде мога да направя приличен риболов около велико търново?ходя по река янтра при с.долна оряховица ама само дребна каракуда излиза и някое кефалче
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
емиииии
Чесно казано имаш избор стига да искаш можеш да отидеш на драганово на върбица или на крушето най-добре,ако пък толкова няма кои да те заведе в началото на другата седмица съм свободен.На крушето на смесито излизат прилични рибоци каракуди червеноперки някои и друг шаран...
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Абе...
реката може и наистина да е била отровена ама по корекциите ще се обади на крушето скоро едни комшии ходили и казаха че хванали доста добри каракуди,казаха също че на реката на смесито под и над моста ловяли яко каракуда почти нямало места че някои и друг шаран също се обадил,между другото можех да отидеш на ЙОВКОВЦИ скоро моя ортак дето ходим с него беше там на дъно хванал 5 каракуди ама и 5-те каза близо по кило били отсреща пък някои вадел толстолоб ...аиде пишете ако ходите аз тази седмица ще съм на копринка там ще има лагер ...
- sashito
- ще става разбирач
колега мерси за инфото ами мисля да отида в неделя ми казаха на кортена след драганово ,плаща се 2лв еко такса,1лв.килото каракуда,4лвшарана,не е много изгодно ама бая риба излиза и каракудата е доста едра един познат в събота ходил и донесе много едри каракуди,поне да си начеша крастата ,на върбица ходих 2 пъти с преспиване ама преди месец,на смесито,на първия риболов 2 шаранчета по 700-800гр,пуснати обратно 4морунажа доста добри и каракуд -долу горе добре беше ,ама на следващата седмица за цяла нощ 1 дребен морунаж ,колеги казаха че май са я драли онез помяри с мрежите и от тогава не съм ходил там.Това е от мен колеги и наслука
- sashito
- ще става разбирач
колега мерси за инфото ами мисля да отида в неделя ми казаха на кортена след драганово ,плаща се 2лв еко такса,1лв.килото каракуда,4лвшарана,не е много изгодно ама бая риба излиза и каракудата е доста едра един познат в събота ходил и донесе много едри каракуди,поне да си начеша крастата ,на върбица ходих 2 пъти с преспиване ама преди месец,на смесито,на първия риболов 2 шаранчета по 700-800гр,пуснати обратно 4морунажа доста добри и каракуд -долу горе добре беше ,ама на следващата седмица за цяла нощ 1 дребен морунаж ,колеги казаха че май са я драли онез помяри с мрежите и от тогава не съм ходил там.Това е от мен колеги и наслука
- maranzika
- сериозен играч
Re: Абе...
Абе много ми е интересно тоз толстолоб на какво е хванат.Дано не е на това на което си мисля.IVKOPIVKO написа:реката може и наистина да е била отровена ама по корекциите ще се обади на крушето скоро едни комшии ходили и казаха че хванали доста добри каракуди,казаха също че на реката на смесито под и над моста ловяли яко каракуда почти нямало места че някои и друг шаран също се обадил,между другото можех да отидеш на ЙОВКОВЦИ скоро моя ортак дето ходим с него беше там на дъно хванал 5 каракуди ама и 5-те каза близо по кило били отсреща пък някои вадел толстолоб ...аиде пишете ако ходите аз тази седмица ще съм на копринка там ще има лагер ...

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
ОБЩО ЗЕТО
Гледам писал си че си от Дебелец ако това е Великотърновска област значи сме земляци почти с тебе аз съм от Дряново,вчера ходих до Горна малко по работа и навръщане тия дето са били на Йовковци се качиха от соколово (там работят към БДЖ) единия е кантонер другия механик кантонера се казва бай Митко а механика му викаме Баранката - Николай се казва та е тия образи с още един от Дряново Иван Вълев преподавател в Ж.П. техникума почти целия август месец са на Йовковци и почти през излет донасят един или два толстолопа (На единия излет присъствах лично) тогава бай-Митио извади един към 3 кила.Питаш за стръвта ли ми ще ти я кажа както те така и аз и всички почти които познавам ловим (и там ни е грешката) само на едно и също малка пружинка с 2 куки вързани с много тънък капрон (не го знам каква марка е) куките номер 5 карбонови (поне моите са такива де) стръв - месено кюспе (прясно) стегнато с бяло брашно а на кукичките стиропор. Отгоре слагам по една кука с царевица консервирана от сладката като съм установил че марката ЛЕДА е най-добрата и рибата често посяга на нея (имам предвид каракудата) иначе толстолопа ВИНАГИ лапва стиропора. Е та това е иначе ако знаеш къде се намира язовир Богатово (на пътя Севлиево-Търново) е та на тоя язовир миналата година наще родни Дряновци покъсваха толстолопа на горепосочената стръв.А колко до Йовковци тази година беше наистина щедър към нас и даде както доста едра каракуда така и някои и друг толстолоб.И понеже съм добричак щи кажа и мястото на което ходим намира се над моста (тоест като минеш моста в дясно), има едни малко стръмни скали по възможност най-лявото място винаги дава най-добре но зависи и от деня някои дни просто рибата си кълве навред. Обади се някой път ща заведа за мое съжеление имам нещастието да съм много запален рибар но за жалост без собствем превоз ЗАСЕГА. Иначе си имаме екип но са доста несериозни само на "казано" не вярват докато не видят рибата не тръгват и често изтърваме важния момент и отиваме след като вече рибата е спряла да се дава.Успех и наслука.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
тюх
Много късно, тази година ме приеха да следвам и на 13-ти почваме.Което значи че няма да има повече риболов за мен тази година чак напролет може би иначе до 13-ти съм свободен ама като няма кола
гадна работа,иначе ти остави това че за йовковци е много аз тази година за пръв път стъпвам там ама иначе други години съм чувал само работи от сорта (няколко червеноперки и 2-3 дребни каракудки...) и информацията си се повтаряше системно до тази пролет когато изведнъж се разчу за огромни каракуди някой и друг закачен но изтърван шаран,толстолоп после някои и друг хванат докато сам не отидох на 06.07 и направих риболов които за мен си беше направо успех 4 каракуди над кило и 14 в диапазона 500-70 грама ,после още 4 успешни излета с горе долу същото количество, пролетта пък ходих няколко пъти на тъмни лък предполагам го знаеш това къде е, каракуди до 200-300 грама 3 пъти закачах шаран и 3-те пъти го изтървам в тревата то голяма трева там беше голямо чудо,сега незнам как е там ако знаеш нещо сподели.

- maranzika
- сериозен играч
Ами аз съм се зарекъл на платени водоеми да не стъпвам,така че там не съм ходил от 3 години.А иначе вчера едно комшииче отиваше да си лови каракудки за стръв там.Каза че доста кълват.
За Йовковци с тез толстолоби направо ме замисли.Аз си мисля че става въпрос за търмъчене,но като казваш пружина- направо не знам.Аз съм израснал на този язовир и за първи път чувам за такова нещо.А иначе напоследък ходя там само за щука и като гледам тези които са за друго все без риба и направо ми е чудно.
Поздрави!
За Йовковци с тез толстолоби направо ме замисли.Аз си мисля че става въпрос за търмъчене,но като казваш пружина- направо не знам.Аз съм израснал на този язовир и за първи път чувам за такова нещо.А иначе напоследък ходя там само за щука и като гледам тези които са за друго все без риба и направо ми е чудно.
Поздрави!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Поварваи ми...
Нянам желание нито интерес да те лъжа не съм седнал за тва пред компютара жалко че няма да отида и аз едната нощ един друг колега недалече от нас извади пък не лошо сомче към 3-4 килца по моя преценка каза че го хванал на рибка. Аз щях да съм на копринка този уикенд ама заради лошото време се отказах.Незнам тази година дали ще имам възможност да отида пак но ако отида веднага ще ти пратя инфо а дай боже да мога да ти пратя и някоя снимка
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Това е язовира в землището на село Буря така му и казват Буренския тази година мисля че не е пуснат миналата година беше раи за риболовците там излизаха огромни каракуди както и доста шаран и толстолоб и рекордни амури характерното беше че ги вадят едни и същи хора явно те му разбират...аз за съжеление така и не можах да отида понеже нямам собствен транспорт
. И никои така и не се нави да отидем или да ме закара дори и да си платя горивото щото е на 25 км от Дряново. Иначе риба в него има както и язовира който се намира след табелата "Велико Търновска област" в ляво в ниското като се движиш посока Търново от тази година е частен държи го същия собственик под претекст че рибата от горния язовир по дерето което захранва този долния отишла там. И наистина може и да има нещо вярно на няколко пъти чувах за някое и друго извадено амурче и шаранче аз лично миналата година ходих 6-7 пъти там с един комшия които са беше побъркал да ходи там (но така и не пожела да отидем на Буря) тъй като излизаха прилични каракуди на плувка и наистина риболова си беше доста добър.Иначе за горния незнам дали е пуснат тази година от Дряново никои не се е хвалил да е ходил поне от мойте познати а те не са никак малко.