Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовири около Хасково
Модератор: sapuna
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Язовири около Хасково
Да наистина има мрежа която не с много голяма дължина,за пръв път мрежата се появи на един от излетите ми в края на ноември ,2 седмици преди Никулден ,от тогава насам колкото пъти да съм ходил си стои във язовира на различни места
- Vid
- кандидат преподавател
Че нормално е да има мрежа. Все пак човека си продава риба на място и има кръчмичка къде се пържи и яде риба. Какво да прави, да иде да я купува от магазина ли? Въпроса е мрежата да не пречи на рибарстващите там...PikeM написа:Да наистина има мрежа която не с много голяма дължина,за пръв път мрежата се появи на един от излетите ми в края на ноември ,2 седмици преди Никулден ,от тогава насам колкото пъти да съм ходил си стои във язовира на различни места
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мрежата не пречи на риболова, защото е на място, на което няма достъп пеша и с кола, но въпроса е че се намалява броя на рибата ! Около Никулден - добре, ясно, ама през останалото време да киснат тия мрежи - за какво ? То почти няма хора, когато съм бил аз, тоест не е разради тях! Остава освен да я продава на магазини, ама да продава , да продава, колко да продава !?!? На тая мрежа на едно хвърляне изкарва по 20 риби и ми каза че два пъти на ден я проверява = 40 риби, което за месец прави 1200 броя минимум, а после пак чакай да хваниш едро !!
catch a fish or die trying !!!
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Едни приятели са били на този до Ябълково за 3-4 часа и са хванали 3 шарана по 1.500 - 2.000кг. на бял червей! Там е 4 кинта и рибата отделно се плаща, но пътя минава през устието и мисля, че след толкова дъжд няма да е за предпочитане по него, защото и пръстта по принцип си е мека! Ако има ентусиасти да ходят, май ще е по-добре по пътя през селото, който излиза на стената ! 

- pathfindar
- научил се да хвърля
Айде Черногорово бече е разрешен.Който се чуди къде да ходи - там е мястото.Лошото е че през почивните дни няма да има грам място. Ма ша чакаме, кво да правим.
А някой да знае нещо за Момино,че миналата година беше забранен.
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На Момино, миналата година едни кучета, пуснати на дълги вериги, ми изгризаха бронята на колата ! От тогава не съм ходил, ама ще се разходя да видя как е положението и дали е разрешен риболова! Поздрави !
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, тъй като практикувам единствено спинингов риболов на хищници, ще бъда много благодарен, ако някой ме посъветва къде да отида на платено около Хасково. Целите основно са бели риби и прилични костури, също и щука. Това, защото яз.Гарваново ми омръзна вече. На Черногорово има ли хищник? Друг язовир за който се сещам е Мандра, ама такса от 18 лв. за 3-4 часа риболов (толкова трае при мен), си е много.
Та, ако някой се сети за нещо подходящо относно тези риби, да даде инфо....
Та, ако някой се сети за нещо подходящо относно тези риби, да даде инфо....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- kombat
- вече хвърля и на тежко
На Черногорово има доста хищник - добри щуки,бяла и големи костури,които обаче никой не гони на спининг.Щуките само на тапа.Костура и бялата се ловят покрай шаранския риболов по погрешка.За колегата Vid - Ако си само на спининг винаги ще си намериш място.Просто има много добри места,които обаче не стават за дъно и никой не застава там.Успех!!!!!!!
Бяла на Черногорово?
Кога бре Здравко си фащал там бяла? За последните 30 години в този язовир не съм чул някой да извади, но може и аз да съм в грешка
Но има едри европейски сомове(тези дни има изваден един около 50 кила), както и хубави канални от 3.5-8.600. Знаеш кой ги мъкне с 0.18
Щуката е уникална като популация и размери, но не знам дали сега е разрешена, този водоем винаги ме е изненадвал със странните си условия на риболов...

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, преди малко получих информация за Момино ! Таксата е 10 кинта, 2 кг. риба безплатно ! Едни приятели са изкарали 2-3 шарана и хубави каракуди по 600 - 1000 ! В събота или неделя ще отида да "проверя" досроверността на информациятаpathfindar написа:Айде Черногорово бече е разрешен.Който се чуди къде да ходи - там е мястото.Лошото е че през почивните дни няма да има грам място. Ма ша чакаме, кво да правим.

- pathfindar
- научил се да хвърля
Мерси за инфото.
- М. Сталев
- разбира нещата
Утре отивам на Бодрово ,очаквайте подробности ,този път вече със снимков материал 

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Pikem, стискам палци, но ти препоръчвам да минеш по пътя който води директно към свинарника, освен ако не си с джип ;
А аз утре отивам на Момино да видя има ли риба
Дано да има снимков материал за показване !
А аз утре отивам на Момино да видя има ли риба

- М. Сталев
- разбира нещата
Много ли е кално ?
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз не успях да мина след 4 дни дъжд, но последните дни не са толкова дъждовни, пък и бързо съхне земята, вероятно няма да имаш проблем утре, но за всеки случай ти споменавам за резервния вариант !