Mонтаж за пъстърва с пелета ?

Модератор: sapuna

Аватар
joro-fidera
новобранец
новобранец

Mонтаж за пъстърва с пелета ?

Мнение от joro-fidera »

Възможно ли е да кълве пъстървата на гранулки и ако е така какъв монтаж трябва да направя(ще ловя на щека) и ако някой знае нека го обясни или най-добре да качи снимка. :)
vladoss
новобранец
новобранец

Re: Mонтаж за пъстърва с пелета ?

Мнение от vladoss »

Само да кажа, че не съм хващал пастърва на пелети, защото пинципно пастървата не е обект на
риболова ми.

Щом има пелети за пастърва, а и от малки ги захранват с тях, според мен
няма проблем да си хващаш и само на пелети.

За монтажа може да използваш, силиконови ластички.
Като монтажа е подобен на монтажа на косъм, с тази разлика че накрая на клубчето слагаш силиконва ластичка на която закачаш пелетата.

Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Абе съмнява ме, че схемата показана по-горе ще работи. Защо мисля така? Вероятно въпорсът ти е за риболов на американка в затворен водоем. В случая виждаме, че примамката виси на косъм на куката. В повечето случаи обаче американката е предпазлива и селективна, най-много да ти сваля примамката без въобще да налапа куката. Казвам това на базата на личния си опит от водоема 777, където пъстървата е толкова нахитряла, че често пъти сваля камолата от куката, ако е окачена само с единично пробождане през главата. Чувал съм оБаче, че някои колеги с успех използват схема, при която прикрепват гранула за пъстърва направо за куката посредством ластиче. Тогава рибата няма как да не налапа куката, за разлика от монтажа, показан по-горе. Той е шаранджийски, а всички знаем, че шаранът кълве чрез засмукване. Пъстървата (говоря за тази от рибарника) обаче захапва, което е различен начин на подход към примамката и кълване.
Аватар
joro-fidera
новобранец
новобранец

Мнение от joro-fidera »

Еми ще пробвам пък ще пиша какво е станало :)
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Бат Стан написа:...... Чувал съм оБаче, че някои колеги с успех използват схема, при която прикрепват гранула за пъстърва направо за куката посредством ластиче.
Става,пробвал съм ,но съм раздвоен в неговата ефективност,затова моето скромно предложение-препоръка е вместо да правиш тези"гимнастики"със закрепването на гранулата за куката с разни ластичета,защото както ти каза и Бат Стан, той има повече недостатъци,отколкото положителни страни,да направиш следното: Накисва се един пакет гранула/най-добре от чернодробната/ в подходящ съд,като се залива с малко вряла вода.След около 15-20 мин.се получава смес-каша,която може да се направи във вид на малки топки с цел захранване на мястото.Друга час от тази смес се омесва с хляб,която ще се използа за стръв-кука номер 10-12,на която се слага малко топче от омесената кашообразна гранула с хляба/Хляба е поел аромата от гранулата и същевременно можеш да оформиш топчето,което ще закачиш на куката във формата на истинската гранула/! Това разбира се се прави когато се лови пъстърва в затворен водоем,за река не е удачен този метод!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Телескоп написа:Накисва се един пакет гранула/най-добре от чернодробната/ в подходящ съд,като се залива с малко вряла вода.След около 15-20 мин.се получава смес-каша,която може да се направи във вид на малки топки с цел захранване на мястото.Друга час от тази смес се омесва с хляб,която ще се използа за стръв-кука номер 10-12,на която се слага малко топче от омесената кашообразна гранула с хляба/Хляба е поел аромата от гранулата и същевременно можеш да оформиш топчето,което ще закачиш на куката във формата на истинската гранула/! Това разбира се се прави когато се лови пъстърва в затворен водоем,за река не е удачен този метод!
Браво Ангеле, точно това е схемата! Гледал съм на платения на Казичане един как ги сцепи по този начин, ама бях забравил, че беше още през есента на 2008 г.
Аватар
joro-fidera
новобранец
новобранец

Мнение от joro-fidera »

E мерси за такова нещо не се бях сетил задължително ще го пробвам !!!
ulian-dimitrov
новобранец
новобранец

Мнение от ulian-dimitrov »

Риболова с пелети успешен ли е и за други риби като платика и каракуда. Благодаря предварително.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Монтажа си е както се прави стандартен за пелета - показания на снимката ! Отделно си има пелети специално за пъстърва !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
ribar4etoo212
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4etoo212 »

Как е колега работи ли ?
Мъжът се връща от риболов с празни ръце.
- Никакъв късмет! - оплаква се той на жена си. - Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”