Срамота!

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

zvety
новобранец
новобранец

Срамота!

Мнение от zvety »

Здравейте!
Искам само да се обърна към всички, които посещават водоемите дали заради почивката, дали заради купона, но моля ви НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ БОКЛУЦИТЕ СИ!
На никой след това не му е приятно да се разхожда сред сметище. Онзи ден ходихме на един язовир, но не знам дали ще повторим отново. Ако може ще ви сложа снимки. Представяте ли си сметището на Суходол, е беше нещо подобно. Плуваха шишета и найлонови пликчета, по тревата имаше корда, пликчета от захранки и т.н. Е това не е ли срамота?На някой пречи ли му да си сложи боклуците в едно пликче и да си ги изхвърли на предназначените места??
Срамота е да замърсяваме природата и водоемите и после да се чудим защо няма риба.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

:twisted:
Последно промяна от ceno cenov на Сря Сеп 05, 2007 6:28 am, променено общо 1 път.
ivkata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivkata »

точно така колега!!! ако всеки почисти след себе си обстановката в която ловим ште баде много по приятна!!! надявам се повечето от нас да мислият по този начин
КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Не така де.Човека е за сефте във форума,първо добре дошъл.Браво ,че му прави впечетление тази мизерия по водоемите.Друг е въпроса че темата е много дъвкана и само с приказки няма да се оправи.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Да темата е много наистина много дъвкана но винаги актуална въпрос на съвест.
Аватар
bisko71
новобранец
новобранец

Мнение от bisko71 »

А какво пречи до пътя към всеки язовир- да има контейнер?
А?
Значи кметството нищо не прави за нашата чистота, а ние си плащаме данъците и няма къде да изхвърлим боклуците.
Ако има контейнер- 90% ще си мятат пликовете на тръгване.
защо не е направено?
А?
:roll:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Колега първо добре дошъл във форума и второ искам да отбележа, че таа тема наистина е доста разисквана тук.Да се надяваме по честото и разискване да подейства на такива които забравят да си съберат боклуците.Аз лично се съмнявам в това.Истината е в дебелите санкции и принодителен обществен труд.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

ceno cenov написа:Много ми е интересно дали въобще някои ще ти отговори да те е..... в т..... :evil:
Колега искам само да ти напомня,че обидите във тоя форум не се толерират.Ако някоя тема ти е безинтересна просто не я чети.Как ли би се почуствал ако някой ти беше теглил една когато влезна за първи път в nariba.com
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

никой няма да ви сложи контейнер на язовира,винаги имате торбички в себе си,първото населено място и се хвърля където трябва.много пъти пиша,че българите сме комплексирани,
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

barutchiata написа:
ceno cenov написа:Много ми е интересно дали въобще някои ще ти отговори да те е..... в т..... :evil:
Колега искам само да ти напомня,че обидите във тоя форум не се толерират.Ако някоя тема ти е безинтересна просто не я чети.Как ли би се почуствал ако някой ти беше теглил една когато влезна за първи път в nariba.com
Взех си бележка. Но в случая аз се чувствам обиден, тъй като човека явно се е регистрирал във форума с единствената цел да даде акъл на съфорумците (в това число съм и аз), които смята за вандали и за хората замърсяващи водоемите. Сигурно има и такива. Нужно е да се разисква темата, но директно изявление като на zvety и то първото му, предизвика и директен отговор.
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Мислиа Че наистина и от общините триабва да се замислиат. В Англиа си събираме боклуците в Чували, а след това собственниците на водоема ги изxвърлиат. Защото едва ли на ниакои ще му е прииатно да си сложи Чувал с боклуци в колата, но поне мойе да ги събираме на местото където сме палили огън и да ги изгорим- поне по-голиамата Част
DOC
новобранец
новобранец

Мнение от DOC »

bisko71 написа:Ако има контейнер- 90% ще си мятат пликовете на тръгване.
Тц - на Душанци има контейнери като слънца, на удобни места на изходите от язовира и пак си е кочина...
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

И на яз.Стамболийски е така. Има поставени няколко контейнера в началото на язовира и направени пейки на различни места и постявени до тях кошчета и повярвайте - използват се. За държавните водоеми , наистина местните ловни дружества, които ги стопанисат трябва да се погрижат за опазването им. Но за отдадените под аренда, арендаторите трябва да се погрижат! Най- хваления у форумите водоем ОВЧАРИЦА, където плащаш 6 лв Е НАЙ-ГОЛЯМОТО СМЕТИЩЕ покрай язовир което съм виждал!!! То бутилки, кофи, пликове на камари до всяко възможно за риболов място, а как смърди на изкормена риба самоо!!! А арендатора всеки дем минава покраи тях 3-4 пъти , по един чувал ако събираше с него - за 2 седмици ще изчисти цялата мизерия !!! То не става само да прибираш парите - затова съм се зарекал повече на Овчарица - НЕ!
То големия кеф да спиш и да разпускаш сред боклуци и смрад!!!
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Здравейте Колеги,
наистина мисля, че за всички от нас боклуците по язовирите и реките са неприятна гледка, даже и на всякъде сред природата. Почти съм сигурен, че почти всички от нас посещаващи форумите в http://www.NARIBA.com са свястни хора (дажа ако не и всички - 100%) и се грижат да не замърсяват природата.
Нека да си останем такива.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:evil: :evil: :evil: :evil:
Здравейте колеги,
лично мое мнение е, че щом боклука наш, то и проблемът с него си е наш. Затова заедно трябва да търсим някакво решение. Аз мисля, че е нужно всеки уважаващ себе си колега да възпитава и да бъде пример за останалите, да речем не дотам съвестни колеги. Ето какво имам в предвид - често ходя на язовир Горни Дбник който е много подходящ за моя риболов, но и един от най-замърсените в БГ. Тъй като водоема е доста посещаем, обикновено пристигам пръв и си тръгвам последен. Сутрин още преди да разпъна цирка, правя уборка на мястото което съм избрал. Щом някоя от групите колеги около мен си затръгва, най-учтиво ги моля да си съберат боклука (предимно пликчета и пластмасови бутилки) и в 90% от случаите изпълняват молбата ми. Ако откажат (понеже най-често съм сам) не се заяждам, а казвам както в една реклама "няма проблеми, аз ще почистя", вадя чувала и го правя. Та идеята ми е, че докато не се убедят всички колеги и посетители на водоемите, че са морално задължени да почистват след себе си, "светлина в тунела няма".
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”