Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Как да се от каракудата на дънен риболов ?!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Как да се от каракудата на дънен риболов ?!
Тази неделя бях на риболов на яз.Горни Дъбник с един приятел да помятаме малко в това хубаво време.Захраних ме хубаво (захранка с коноп и ванилия, а на другото петно кюспе със семена) и метнахме въдиците.Първия ден не кълвеше и през нощта също.На сутринта като от невиделица се започна една след друга каракуда и платики на дънните въдици. Нямаше спирка каквото и да й метнеш и царевица, и жито, и топчета, и..... Те нечакаха дори да подне на дъното и веднага лапаха.Веднъж имаше по-сериозно кълване и скъсах.
Та въпрпса ми е как да се отърва от нахалните таранки и платики да остане и за шаранчетата?
Та въпрпса ми е как да се отърва от нахалните таранки и платики да остане и за шаранчетата?
-
- ще става разбирач
Re: Как да се от каракудата на дънен риболов ?!
сложи по голяма кука и по голяма стръв
-
- научил се да хвърля
Бях сложил на едната пружина куки 6-ци,а на другата беше с куки 4-ки и стръвта не беше малка и пак се ловяха каракуди и платики около 300-400гр. и нищо друго. А хората от селото ни бяха казали,че миналата година били пуснали в язовира доста шаранчета с тегло около 500гр.
Ми то Дъбника одавна е обран бостан(все едно не знаеш)!В него надали е останала някаква квалитетна риба от 10 годишното даване на язовира на аредндаторите,що километри мрежи е минало за тези години(а и минават все още),сметни сам колко ще са му необходими да се възтанови рибното богатство.
Споредмен смени водоема!
Споредмен смени водоема!
-
- научил се да хвърля
Нямах си и на представа за това.Не съм от тоя край и ми казаха за опитам и там. Ходил съм до яз.Садина,яз.Тотлебен,яз.Кайлъка(и двата),яз.Мъртвата,р.Вит,платения на Градина до с.Ясен и само до Г.Дъбник не бях стигал и реших и там да пробвам.Май в тоя край около Плевен няма каде да се иде за риба?
Значи причината,че са се ловили само каракуди и платика може да не е от мен.
?!
?!

Ми всяка година се провеждат минимум 3-4 състезания на Дъбника ка пъ един не хвана хубава мерна риба ?А и не сам чул някоѝ от нас всичките дето ходим от Плевен да имал хубава слука там-освен дребосък!Правилно причината не е в теб!gu6kavel написа:Нямах си и на представа за това.Не съм от тоя край и ми казаха за опитам и там. Ходил съм до яз.Садина,яз.Тотлебен,яз.Кайлъка(и двата),яз.Мъртвата,р.Вит,платения на Градина до с.Ясен и само до Г.Дъбник не бях стигал и реших и там да пробвам.Май в тоя край около Плевен няма каде да се иде за риба?
?!
яз.Садина,яз.Тотлебен-трагедия пълна
яз.Кайлъка-големия се мрежи постояно от полицаѝте от затвора, и малкия-излизат некви рибки но много трудно!
яз.Мъртвата-от преди 5 год под аренда-пълна трагедия
р.Вит-краѝ Плевен -много редки риби до кило!
платения на Градина до с.Ясен-много префален почти никаква риба вече-имаше но в началото сега е обикновен гьол със кръчма!
Много си прав че,краѝ Плевен хубав водоен не остана-затова всички сме по р.Искър и р.Дунав!

-
- научил се да хвърля
платения на Градина до с.Ясен-много префален почти никаква риба вече-имаше но в началото сега е обикновен гьол със кръчма
дори кръчмата не е кръчма
за 3-4 посещения само 1-на щука и то малко под кило и дори не я взех те дерат кожи ако искаш да си ги вземеш,поне да се ловяха една след друга да знаеш за какви си бил път!
Следващият път на р.Искър.Знам,че до мойто село се ловя прилични риби и сам съм ловил ама нема време да ходя до там
Благодаря Bokata77 са краткия и подребен отчет за местата около Плевен да знам да не ходя повече !

дори кръчмата не е кръчма

за 3-4 посещения само 1-на щука и то малко под кило и дори не я взех те дерат кожи ако искаш да си ги вземеш,поне да се ловяха една след друга да знаеш за какви си бил път!
Следващият път на р.Искър.Знам,че до мойто село се ловя прилични риби и сам съм ловил ама нема време да ходя до там

Благодаря Bokata77 са краткия и подребен отчет за местата около Плевен да знам да не ходя повече !
- antivik
- кандидат преподавател
Намираш някой гьол на който слънчатите ти скъсват нервите цял ден
, после таранките ще ти се виждат като най-желаното нещо, като лебедова песен за рибарските мераци
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- ivelin_1976
- разбира нещата
Експериментираш със стръвта и куките. За кука слизаш на №2 или дори №1. Сръв царевица, забравяш за ароматизираните, залагаш на суха и накисната или леко заварена царевица. Започваш да правиш опити и редиш на косъма по 3-4-5-6 царевички. Въпрос на избор е употребата на повдигач.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега как се надяваш да ловиш нещо което го няма във водоема.
Но все пак остави захранката и храни само със зърна, махни пружината и сложи олово, а на куката стръв царевица на косъм + PVA торбичка с царевица.
Но все пак остави захранката и храни само със зърна, махни пружината и сложи олово, а на куката стръв царевица на косъм + PVA торбичка с царевица.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- вече хвърля и на тежко
Прави са колегите, около Плевен всичко е обран бостан. Вече се чудя къде да ида за риба и Горни Дъбник е може би най-добрата /не платена/ дестинация.
-
- новобранец
аз съм хващал трофейни,таранка,платика,смадок и костур точно на горни дъбник от 30 год. ходя там,че го пообраха така е и продъкжават ама все още си има риба в него,и рибите съм ги хващал на въдица,дане почне някой тоя ги е ловил в мрежа
Абе ти луд ли си.Аааааааа верноlud ama lud написа:аз съм хващал трофейни,таранка,платика,смадок и костур точно на горни дъбник от 30 год. ходя там,че го пообраха така е и продъкжават ама все още си има риба в него,и рибите съм ги хващал на въдица,дане почне някой тоя ги е ловил в мрежа

Остави само стъпки