Съвет за риболов на Лин

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

rumenpk
ще става разбирач
ще става разбирач

Съвет за риболов на Лин

Мнение от rumenpk »

Колеги може ли да ме посъветвате за стръв,захранка и методи\ако има някаква тайна\при излета за лин :?: :oops: :oops:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

няма тайни, ако има лин във водоема кадето си решил да ходиш че то лина е много рядко срещана риба аз знам за два водоема дето със сигурност има и съм ловил

http://fishes.nariba.com/fishdetail/13.html
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Повод макс.0.10 кука 14 -16 по възможност от тези винено червените наWMC,сръв малък земен червей,плувка макс.3гр.търси го в пролуките м/у водораслите и близо до шавар,папур,ако нямя костур и слънчак във водоема за захранка ползвай ситно нарязан земен червей иначе друга захранка за каракуда също става но пускай по съвсем малко.
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

Чак толкова финни такъми не се изискват!

Въдица 4-5 метра без макара върши чудеса,ако е лекичка за ръката супер,основно влакно 0,18,повод 0,12 или 0,14.Кука 10-12 орловки зависи от размера на рибите!Стръв едър земен или торен червей,за да се елиминира дребосъка.Захранката е хляб+извара,но изварата да не е солена!Подаваш е на малки топченца през шавара.Друга захранка става като накълцаш земни или торни червей,на ситно,и сложих пръст от водоема по възможност,или глина.Правиш малки топки и ги подаваш по най - тихия възможен начин!Това е общо взето!Не се надявайте на повече от 3-4 риби,тъй-като рибата е много плашлива и когато вадите екземпляр,много е борбен и става голяма врява в водата :lol:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

дано СИ ГО ПУСНАЛ! :evil: :roll: :wink: :? :x :shock: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Доста под този размер,върнах обратно във водоема,но този за два дена в живарника здаде багажа,и да не ходи зян го изпържих ме.Аз невиждам нищо лошо в това,плюс това за лин1кг.45см.си е в нормата.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Иван Манолов написа:дано СИ ГО ПУСНАЛ! :evil: :roll: :wink: :? :x :shock: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Ти били го пуснал и да те питам ти колко едри риби си уловил и и колко от тях си пуснал , че даваш акъл на другите :?
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

E па с туй пускане направо се уляхте-голем проблем че си опържил един лин човека.... 8) :lol:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Темата ми е интересна , защото лин по по нашият край няма (или поне аз не знам за това ) , и на практика ни съм виждал , ни съм хващал .
Това , че колеги споделят начини и стръв за ловенето си е повече от хубаво , нали все пак е затова форума .
А колкото до тези "засечки" относно улова , какво е решил да го прави колегата , си е негово право , още повече , ако рибата отговаря на сантиметрите и килограмите , разрешени от закона . Мисля , че не е коректно , да упрекваме който и да е , закона е достатъчно ясен и точен !
Нека не си разваляме удоволствието от споделеното !!!
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

Ivak написа:
Иван Манолов написа:дано СИ ГО ПУСНАЛ! :evil: :roll: :wink: :? :x :shock: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Ти били го пуснал и да те питам ти колко едри риби си уловил и и колко от тях си пуснал , че даваш акъл на другите :?

АЗ бих го пуснал без да се замисля ,първо защото когато съм го закачил ми е доставил удоволствие при ваденето,второ че популацията му е много малка!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Колега Манолов този лин за да иде в тигана си има причини,а съм пуснал поне 15тина преди него,по добре иди на Огняново и прави забележки на тези дето прибират маломерните по 12-15см,нагледах се на това,а междо другото в ИАРА има свободни места за контрольори-заповядай,предполагам ще те оценят. :wink: Ах каква беля си навлекох с тази снимка,не стига че с 300зора я качих,незнам сега как ще я изтрия.
pepeione
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepeione »

Ем колеги. к'во да ви кажа, по-вкусна риба от лина и аз не съм ял!!! :lol:
Наслука!!!
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

pepeione написа:Ем колеги. к'во да ви кажа, по-вкусна риба от лина и аз не съм ял!!! :lol:
Мдаа вкусна си е.. Че и няма откъде да се купи... 8)
Я елате рибенца при батко...
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Абе аз си бях хванал един малък и го угоявах на балкона 2-3 месеца :lol: :lol: , но не наддаде много де :lol: :lol:

Поборников не се хващай на такива подстрекатели, и аз на времето триех снимки заради такива.
Когато пуснах една снимка как пускаме шарани с Кърцата и след това
снимка на общия ни улов. Излязохме виновни , че много риба сме хванали :lol: :lol: :lol:

Айде първо да пуснете вие някоя снимка как пускате риби и тогава ние ще пуснем :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”