Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнения за клатушки ilba
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Мнения за клатушки ilba
имам една илба и с нея си проверявам местата кьдето ще хвьрлям - за закачки .stancom написа:Клатушките не съм ползвал, но за въртележките не съм съгласен че са пълно дърво. Модела Екю лети много добре и си ловеше отлично есенни кефали, е и храсти деfedoracore написа:клатушки ilba и блесни са пьлно![]()
![]()
![]()
дьрво
не се бьзикампо отсрещния бряг.
- eroucma
- разбира нещата
А поне един удар имаш ли на нея докато тече проверката
И колеги ще помоля да споделите мнението си за тези клатушки, които съм си закупил дали може да се очаква нещо положително от тях

И колеги ще помоля да споделите мнението си за тези клатушки, които съм си закупил дали може да се очаква нещо положително от тях

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Добре де, за да не съм голословен, както и за да подкрепя мнението си от началото на тази тема, ето и нещо по-конкретно от мен - когато всички мепсове (поне десетина варианта на разцветки, модели и размери) мълчаха, резултатът от една блесна Ilba №2 за около 2 часа беше 4-5 удара и ето това (за информация, кепът е от най-големите шаранджийски
):

Значи, може и да има не толкова качествени и резултатни модели, както и може да има някои БГ-имитации и т.н., но тъй като човекът все пак пита, аз съм длъжен да защитя моето мнение в темата....

Значи, може и да има не толкова качествени и резултатни модели, както и може да има някои БГ-имитации и т.н., но тъй като човекът все пак пита, аз съм длъжен да защитя моето мнение в темата....

-
- вече хвърля и на тежко
тройките и са големи и тежки и поради това не играят добреeroucma написа: Купих си 2 от тях, и обещавам до края на дена да кача снимки, просто вчера бях у Румъния на разходка и батериите на фотото тотално свършиха, като се позаредят ще снимам

Специално тези клатушки не ги намирам никъде по официалните каталози на фирмата Ilba, но на мен ми изглеждат доста интересни... Все пак, ако някой ги е ползвал, моля наистина да сподели... От предходното мнение разбирам, че има проблем с утежнението на тройките и влиянието им върху играта, но това може да се коригира...pampasa написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
В официалния сайт фигурират тези 3 вида клатушки:
http://www.ilba.it/uk/products/spoons.html
Доста интересен анализ си направих от галерията на сайта, като предполагам, че информацията ще е интересна за колегите... Там обикновено под всяка снимка има коментари на каква примамка е уловена рибата. От щукарските видях доста риби, хванати на някои модели от тези клатушки...:
http://www.ilba.it/uk/photo_gallery.asp
http://www.ilba.it/uk/products/spoons.html
Доста интересен анализ си направих от галерията на сайта, като предполагам, че информацията ще е интересна за колегите... Там обикновено под всяка снимка има коментари на каква примамка е уловена рибата. От щукарските видях доста риби, хванати на някои модели от тези клатушки...:
http://www.ilba.it/uk/photo_gallery.asp
-
- кандидат преподавател
На ilba засега имам някои цикади,няма да се откажа да си купя и клатушки,ама на онзи сайт повечето информация ми прилича на лоша платена реклама,от сорта на най-панайрджийската 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Искаш ли да ти пратя две-три блесни по Еконт пък някой път ще почерпиш ? Блесните им , оригиналните де , други нямам , определено си ловят . На клатуните им нямам особени резултати , сравнени с Моска примерно , но и те се отчитат .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Давай смело,като пиши плащането на мен -че си плащам почтено,това е документирано в магазина на форума и е доказано и пред един от колегите ни -Къца-Кълве.Ще ти пратя адреса по ЛС / на службата е,тъй като там най-сигурно ме намират от Еконт /,а за черпенето -писал съм ти мислено поне две-три почти "осмъртителни"черпения за съвсем други твои заслуги 

Е, не мисля, че е скалъпена рекламата, изглеждат си правдоподобно нещата. Вдясно има опция за пращане на снимки и данни, а и има цели 9 страници все с различни хора, които са си пратили и данните за улова - къде, на каква примамка и т.н.INCUBUS написа:.. на онзи сайт повечето информация ми прилича на лоша платена реклама,от сорта на най-панайрджийската
....

http://www.ilba.it/uk/photo_view.asp?IdFoto=63
Вижда се да - въдица в калъф 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- вече хвърля и на тежко
щото ги прави един от търново...Shumolini написа:
Специално тези клатушки не ги намирам никъде по официалните каталози на фирмата Ilba, но на мен ми изглеждат доста интересни......
eroucma написа:Колега значи той каза че им е производител, може би взема от ilba заготовките и шарката отгоре я прави той, защото сега гледах в сайта на ilba, а и в google и никъде не видях такива разцветки.
Но не това е важното, а се питам дали формата им е удачна за заинтригуване на хищните рибки.
Купих си от тези, дето ги няма в каталога на Илба, 3-гр. според надписа на етиката (според мен, малко повече, без да съм ги мерил на прецизна везна). Много грамотно изработени, дебели, летят далеч и се водят перфектно, разцветките са приемливи. Смених тройките с единични куки, и се оказа, че са перфектна примамка за пъстърва и за костур! При това, имам и балканки, не само американки на тях. 3 грама стомана за 2-3 лева, какво му плащаш!

Е, благодарности за последните две мнения - кратко и ясно разбрах точно това, за което си мислех и предполагах... Просто ми изглеждаха визуално добре, но нямам представа от големина/грамаж, както и тяхната игра в зависимост от тези два фактора + формата....
И без това от известно време насам клатушките се превърнаха в едни от любимите ми примамки, така че... колеги, ако кажете и откъде може да се намерят тези уникати, сигурно ще трябва да се черпи
няма как.. 
И без това от известно време насам клатушките се превърнаха в едни от любимите ми примамки, така че... колеги, ако кажете и откъде може да се намерят тези уникати, сигурно ще трябва да се черпи

- eroucma
- разбира нещата
Ами аз нали точно това съм написал, че един от ВТ ми обади че той им бил производителя, ама се чудех някой друг пробвал ли ги е и дали мога да очаквам приятни изненади от тях?nabeden ribar написа:щото ги прави един от търново...Shumolini написа:
Специално тези клатушки не ги намирам никъде по официалните каталози на фирмата Ilba, но на мен ми изглеждат доста интересни......

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат