Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Повече от един воблер на една линия???
Модератор: bobopeli
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Повече от един воблер на една линия???
Здравейте колеги,искам да попитам дали е възможно да се сложи повече от една примамка на една линия по време на влачене.Някъде бях гледал клип,как колеги като вадеха уловената риба освен воблера се виждаха и две силиконови рибки с поводи вързани на линията преди самия воблер.Та питам дали някой е пробвал подобно нещо?
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
-
- ще става разбирач
Re: Повече от един воблер на една линия???
Два воблера на линията си е "умряла" работа експериментирал съм няколко пъти с различни модели, но не се получва добре...pezz написа:Здравейте колеги,искам да попитам дали е възможно да се сложи повече от една примамка на една линия по време на влачене.Някъде бях гледал клип,как колеги като вадеха уловената риба освен воблера се виждаха и две силиконови рибки с поводи вързани на линията преди самия воблер.Та питам дали някой е пробвал подобно нещо?
Виж със силиконки пред воблера влача и сега (на морски де)... Там няма проблем важното е да са на бидемчета 3-4 см и да не са прекалено много аз ползвам 2-3 силикона пред воблера... Ловя успешно и на 2те примамки се закачат рибки

Ама ти вместо да питаш се качвай на лодката и пробвай...то само ще си покаже

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Стигали сме до 8 воблера на една линия.Важен е начина за направа на такъма и поводите за да не се оплитат.Има ефект,а за останалото ще премълча.....сорри. 

Emo-83 написа :
Стигали сме до 8 воблера на една линия.Важен е начина за направа на такъма и поводите за да не се оплитат.Има ефект,а за останалото ще премълча.....сорри
Е това ако не е бракониерство ......
Колега- pezz можеш да сложиш по голяма муха или стример на около 50см пред воблера.Този монтаж често се практикува и при вертикален риболов.Примерно зимна блесна и пред нея стример.Идеята е да се имитира гоненето на 2 риби.
Стигали сме до 8 воблера на една линия.Важен е начина за направа на такъма и поводите за да не се оплитат.Има ефект,а за останалото ще премълча.....сорри
Е това ако не е бракониерство ......
Колега- pezz можеш да сложиш по голяма муха или стример на около 50см пред воблера.Този монтаж често се практикува и при вертикален риболов.Примерно зимна блесна и пред нея стример.Идеята е да се имитира гоненето на 2 риби.
- antivik
- кандидат преподавател
С тези 8 воблера на една линия, не се ли нарушава закона за брой куки на една въдица...?Emo-83 написа:Стигали сме до 8 воблера на една линия.Важен е начина за направа на такъма и поводите за да не се оплитат.Има ефект,а за останалото ще премълча.....сорри.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Don4o_62
- учете се от него
Emo-83 написа:Стигали сме до 8 воблера на една линия.Важен е начина за направа на такъма и поводите за да не се оплитат.Има ефект,а за останалото ще премълча.....сорри.
Интересно е като идея
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Колко са разрешените бройки тройни кукиantivik написа:С тези 8 воблера на една линия, не се ли нарушава закона за брой куки на една въдица...?Emo-83 написа:Стигали сме до 8 воблера на една линия.Важен е начина за направа на такъма и поводите за да не се оплитат.Има ефект,а за останалото ще премълча.....сорри.

А защо тогава има воблери с три тройки

Те се слагат на една въдица поради друга причина,но тук много отворени има дето си предствят нещата,като комбайн.
Това се прави за да свалиш плитки воблерите на 20м. дълбочина например без даутригер или параван.Няма да ви обяснявам как става,защото се изказахте по Шекспир.Повече от една риба не можеш да закачиш и да извадиш.И моля ви да ми посочите в закона където пише за брой ползвани воблери на една въдица.Чепаретата за сафрид са 100 пъти повече за забрана,защото там се кичат много риби....тук само една.
Когато някой не разбира нещо,моля да не се прави на много отворен.Вземете опитайте да пуснете 4 воблера заедно да ви видя колко знаете и можете.....ще ги извадите на топка....нищо друго.Те се пускат през 3-4м един от друг.А как ще минат примамките през водачите и макарата,като ти е клъвнало на долния воблер е сложен въпрос.....особенно при голям сом взимащ аванс.
Що не бучахте към зададения въпрос,а се изказвате след отговора.....смешна работа.Тръгнали сте мен да ме наричате бракониер,дето пускам почти всяка риба и зарибявам всяка година.Но кво се чудя.....българка работа.
Тия на запад защо влачат с по 10 пръчки и паравани....при тях не е ли забранено!
http://www.youtube.com/watch?v=CKICOoGN ... re=related
Последно промяна от Emo-83 на Чет Май 31, 2012 2:15 am, променено общо 5 пъти.
Това бракониерство ли е,защото е на една въдица

Само да не ми кажете,че нощно време не хвърляте въдици във водата,че това направо си е за затвор.Кво сме виновни ние за законите измисляни от хора през миналия век и не ходили никога за риба.То даже риболова от лодка е забранен.....вие сте егаси браковците.

Само да не ми кажете,че нощно време не хвърляте въдици във водата,че това направо си е за затвор.Кво сме виновни ние за законите измисляни от хора през миналия век и не ходили никога за риба.То даже риболова от лодка е забранен.....вие сте егаси браковците.

- antivik
- кандидат преподавател

1. Не обвинявам никой в нищо, а питам.
2. Относно чепаретата за морето и при тях в закона има ограничения.
3. Ако ме питате за лично мнение относно тези приспособления дали са бракониерски - според мен ДА понеже със съвсем леко пипване се получава страхотен уред за косене.
4. Защо се правят и продават воблери с 3 куки - НЕ ЗНАМ, вероятно за ползване в морета и океани, де законите са по различни от сладководния риболов, където е пусната темата.
5. Нощно време никога не ловя, сопите са ми в палатката, предпочитам да си пия ракията.
6. Лодката ми е кану де кат се кача аз едва остава място за багажа, че и малко трудно става да се риболовства. Знам че по закон е забранено риболовуването от лодка за това я ползвам за транспорт/поне до сега, имам си я от скоро/, па и този начин на риболовуване - троленето - не ме кефи нещо. Не виждам никакво удоволствие да изфирясам някъде в балкана на тишина и чист въздух, а да ми пърпори двигател до главата и да ме омирисва на бензин. Риболовуването се превръща в обикновено возене.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Емо, много новаторски монтаж, сега няма да мога да спя, докато не пробвам да го направя и не успея да влача без да се оплете! 
Гледам обаче, че страничните са силикони, а под тях е воблер, не става ли и със странични воблери или различната им игра и газене ще доведе до мазало?

Гледам обаче, че страничните са силикони, а под тях е воблер, не става ли и със странични воблери или различната им игра и газене ще доведе до мазало?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Пролетно време е по-добре със силикони.,,,,дори на една линия.Иначе трябва да са с еднакви лопатки и газене.Това със силиконите си плува екстра и без да се оплита.Иначе всеки следващ воблер на една линия сваля газенето с 1.5 до 2м.GODzillata написа:Емо, много новаторски монтаж, сега няма да мога да спя, докато не пробвам да го направя и не успея да влача без да се оплете!
Ето една риба от 17м.на Салмо.
http://www.youtube.com/watch?v=f9Tc12u8hvU
Отностно колегата който не е метал въдици нощем е 1-я който съм срещал.....евала.
Emo-83 написа :
Въпросният уред който показваш на снимката си е живо бракониерство.
И много ми е чудно защо вместо да го ползуваш него и да го кичиш с воблери и силикони не си закачиш един морски трал и си го тегли наволя .....
Въпросният уред който показваш на снимката си е живо бракониерство.
И много ми е чудно защо вместо да го ползуваш него и да го кичиш с воблери и силикони не си закачиш един морски трал и си го тегли наволя .....
Такива девственици съм виждал много по язовирите....половината от тях станаха токаджии.Щом ще си метаме незаслужени плюнки на сляпо добре.
Мислех да не ти отговарям,но що пък да си оствям каруцата в калта на калтаците.Слушал си ти за тралове и тралчета.Кажи нещо по темата,ако знаеш....не ми се прави от Екогласност и защита на кучетата.
Ясно казах,че така можеш да уловиш само една риба.Тук не да ти се редят като на комбайн,герим или сара.....щото не знам от кой край си и къде ги пускаш тия приспособления.
Мислех да не ти отговарям,но що пък да си оствям каруцата в калта на калтаците.Слушал си ти за тралове и тралчета.Кажи нещо по темата,ако знаеш....не ми се прави от Екогласност и защита на кучетата.
Ясно казах,че така можеш да уловиш само една риба.Тук не да ти се редят като на комбайн,герим или сара.....щото не знам от кой край си и къде ги пускаш тия приспособления.
-
- новобранец
Само мога ли да попитам -някой пробвал ли е да хвърли,повече от един воблер на линия,от рака,,с исключение на тежестите на дълбоко газещите,,
Струва ми се доста невъзможно.За да движат воблерите на една линия и да ловят,трябва да имат самостоятелни поводи.....при замятане ще се осучат около основното.Те дори се осукват когато ги пускаш на ръка,ако не знаеш колко да е дълъг повода.майстора щукар написа:Само мога ли да попитам -някой пробвал ли е да хвърли,повече от един воблер на линия,от рака,,с исключение на тежестите на дълбоко газещите,,
За неразбралите колеги пак повтарям.Това е начин да свалиш воблерите на голяма дълбочина,ако нямаш даутригер или параван.Освен това се ползва само на сигурни и чисти места.....иначе гориш с много воблери на куп.