Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Болонезе MITCHELL
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Болонезе MITCHELL
Присъединявам се към въпроса на колегата относно болото Mitchell Suprema 6м. Пръчката наистина заслужава интерес - по-лека е от всяка друга болонеза (може би само не от Shimano Aspire AX TE3). Още повече че се обадих в магазина и от там ми казаха че ИМА резервни части. И тъй като съм от Пловдив, а въдицата я има засега само в София (в магазина на "Видракс") бих помолил за мнения на колеги, които са я разпъвали на живо. Въпросите ми са следните:
1. Отговарят ли реалните тегло и дължина на обявените?
2. Какъв е строят (стегната, изпъната ли е или е лигава - моделът "Strong"{"Forte"})?
3. Колко мм е диаметърът на бланката (основата на пръчката)?
4. Последните колена поддават ли при лек натиск с ръка (показателно за дебелината на карбона)?
5. Повърхността на карбона по-гладка ли стои (като на shimano например) или по-набраздена?
6. Колко приблизително е максималната тежест на изхвърляне (акция) в грамове?
Благодаря предварително на всички, отзовали се на моето запитване! Поздрави!
2. Какъв е строят (стегната, изпъната ли е или е лигава - моделът "Strong"{"Forte"})?
4. Последните колена поддават ли при лек натиск с ръка (показателно за дебелината на карбона)?
5. Повърхността на карбона по-гладка ли стои (като на shimano например) или по-набраздена?
Ohne Fleiß - kein Preis! No pain - no gain!
Отговаря напълно на грамажа , дълга е 5.90м. - самата въдица в разпънато състояние седи изпъната ,но на мен ми е малко мекаlevak_pld написа:Присъединявам се към въпроса на колегата относно болото Mitchell Suprema 6м. Пръчката наистина заслужава интерес - по-лека е от всяка друга болонеза (може би само не от Shimano Aspire AX TE3). Още повече че се обадих в магазина и от там ми казаха че ИМА резервни части. И тъй като съм от Пловдив, а въдицата я има засега само в София (в магазина на "Видракс") бих помолил за мнения на колеги, които са я разпъвали на живо. Въпросите ми са следните:

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
8010239086 написа:Лошото е това че ги няма на едно място човек да ги види и избере една между тях незнам защо ама един колега спомена ако искаш екзотика вземи гарболино не съм го виждал на живо това болонезе ако ще го поръчвам ще е на сляпо някои може ли да ми каже акцията на гарболиното http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=1064
Колега за съжаление едва ли можеш да видиш това боло на живо в БГ
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Благодаря на колегата pampasa за информацията. А някой има ли представа за вида на карбона, от който е изработена: в описанието на пръчката на сайта на Видракс пише, че е от карбон "46Т", свързан с нишки от "65Т" за по-голяма здравина. Но и пръчката, с която сега ловя (Tica Inspirat - 5m), в сайта на Фишинг мания http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8301 е дадена също от карбон с подобна проба (60Т и 46Т), само че е доста по-евтина (6м е 260лв.), значително по-тежка (6м отива на 260гр) и с по-голям диаметър на бланката. Та въпросът ми е: карбона на Mitchell-a същия ли е като на Tica, или изглежда по-здрав и възможно ли е (в случай че пръчката е правена също в Китай и карбона е същия като на тиките) да е направен голям компромис със здравината, в смисъл в Мичъла да има много по-малко материал. Или с други думи, струва ли си да се дават 400+ лева за тази пръчка, при положение че при направата и е ПЕСТЕН материал - какви предимства (високи технологии, материал на водачите и макародържача и др.) има тази пръчка пред Тиките?
Ще съм много благодарен ако по-опитни колеги и/или търговци ми дадат експертни мнения.
Ще съм много благодарен ако по-опитни колеги и/или търговци ми дадат експертни мнения.
Колега, до колкото си спомням, в официалния сайт на Garbolino (миналата година) беше дадена акцията на Super G Bolo - до 8 гр.8010239086 написа:Лошото е това че ги няма на едно място човек да ги види и избере една между тях незнам защо ама един колега спомена ако искаш екзотика вземи гарболино не съм го виждал на живо това болонезе ако ще го поръчвам ще е на сляпо някои може ли да ми каже акцията на гарболиното http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=1064
Ако пръчката отговаря на описаното тегло, няма как да е направена от този карбон без да е пестено от него. По тегло тя доста се доближава до това на Shimano Aspire, а там се използва карбон с число 300. Съответно за да направиш въдица с по-евтиния карбон, но със почти същото тегло няма как да не си спестил от материала. Номера е да е спестено умно!levak_pld написа: А някой има ли представа за вида на карбона, от който е изработена: в описанието на пръчката на сайта на Видракс пише, че е от карбон "46Т", свързан с нишки от "65Т" за по-голяма здравина..........да е направен голям компромис със здравината, в смисъл в Мичъла да има много по-малко материал.