Сгъваем каяк

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сгъваем каяк

Мнение от P-etkan »

chirusa_bg написа:...Измислил ли си му име на парахода?
:shock: нннн, ц :roll:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

P-etkan написа:
chirusa_bg написа:...Измислил ли си му име на парахода?
:shock: нннн, ц :roll:
Че ти и това си го имаш, я виж къв ти е ника - "Петкан". Тети идеята Робин Зоан си се вози върху Петкан :lol: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:smt043 :smt045 :smt048 :smt045 :smt044 :smt041 :smt040 - благодарско за идеята - решено е :mrgreen:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:) Днес преди мача имах малко време и сложих долните две външни летви. Те едновременно укрепват каяка и играят ролята на кил :mrgreen: ето и резултата:

22503

22502

22501

... :roll: може и да успея до другата седмица... :wink:

:drinkers:
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:arrow:днес прегледах резултата от вчера - доволен съм :P Залепих горните платна, подсигурих всички залепени ръбове, направих подсилване на краищата - горните, направих и нещо като ръкохватки - мисля, че ще са необходими :wink:

ето и снимки:

22511

22512

ето и ръкохватките:

22513

...остава външно импрегниране и боя...

Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

...ето и снимка на дъното след една ръка импрегниране:

22533

22534

Днес само импрегниране. Много е влажно времето :( . Ако позволи две ръце ще е супер, но нещо не ми се вярва. Искам хубаво да изсъхне преди боя.

Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:smt026 ...мииии, :smt040 какво да Ви кажа :arrow: готов е :smt041 , но съхне в гаража :smt012 ...и не мога да го изкарам :smt017 ни за проба, ни за снимки, ...за нищо :mrgreen: . На края минах 4 ръце боя на външните части и сега съхне...трябва поне седмица да съхне, но с това време мисля да ги направя 2, та преди 9.06.2012г. май няма да го пускам на вода. До тогава, ако спре да вали ще го изкарам да го мерна, да видя колко тегне, снимка нещо... и нещо довършително, ако има да се прави по него, като го огледам довечера.

:smt023 това е за сега :arrow: първите впечатления са отлични 8)

complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Едно напълно безмислено упражнение.Някои хора стигат до истината по трудния начин.Много труд за нищо!!!С толкова бачкане да си си направил една истинска лодка.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:D А честито, да не забравиш церемонията по освещаването :wink: . И много кеф и приятности по водата, винаги 2 педи вода под кила :drinkers: .
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

complast написа:Едно напълно безмислено упражнение.Някои хора стигат до истината по трудния начин.Много труд за нищо!!!С толкова бачкане да си си направил една истинска лодка.
:arrow: Това си е твое мнение. Лодка имам - направих я преди да направя каяка. :wink: А труда по тоя каяк,ако го събера на едно, сигурно ще излезе не повече от :roll: 16часа-без съхненето. Та според мен - не си прав :!: Прочети в началото каква е целта на проекта - за мен е постигната :D ...сега ми се върти в главата едно нещо, но ... :roll: мисля за сега да не го почвам.
antivik написа::D А честито, да не забравиш церемонията по освещаването :wink: . И много кеф и приятности по водата, винаги 2 педи вода под кила :drinkers: .
Благодаря :) Като ги изкарам от хангара ще има и други снимки и малко технически параметри, за на вода и извън нея.

complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Опитай се в това чудо да прекараш 2-3 часа и после ми се извини.А ако на някой имаш "зъб"
и искаш да го удавиш е вече друга работа.Само ти се моля не пускай деца с тази "лодка".Жената може,децата -не!
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

complast написа:...oпитай се в това чудо да прекараш 2-3 часа и после ми се извини...
:arrow: Колега, според мен бъркаш предназначението на "това чудо". Това не е класическа лодка, а вид каяк :!:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? Струва ми се отново се вижда размяна на мнения от сорта на "Кой на к`во е свикнал...?", някой де е свикнал на удобства и глезотии се опитва да сравнява несравними работи. Пример - човек де няма книжка, де е от доста време турист си маа пеша по балкана с багажец на гърба си, де му се чини напълно нормален, в същото време същия багаж го дига човек с кола, свикнал да се вози и констатира, че теглото е голямо. Някой де е свикнал на големи лодки/яхти, параходи, подводници/, трудно ще изкара в каяк 2-3 часа. Този де не излиза от него ще кара почти цял ден и няма да усети, че е в малко гимийче и копа с веслото :twisted:. Свикналия да се вози като повърви 15-20 минути и ревва, че се е уморил, свикналия пердаши 2-3 часа с техника и чалъми и не му пука.
Шапка свалям на П-еткан за мерака изобретателността и смелостта му, па и за липсата на общочовешката болест МЪРЗЕЛ, де само мъчи, а не мори. Така че успешни проби и до нови идеи и производства, друго си е да пробваш материали и технологии, че и да ги споделиш с другите, а койт не намира нищо интересно -- ми решението е лесно - НЕ ОТВАРЯШ ТЕМАТА И НЕ ЧЕТЕШ, поне докът нямаш да споделиш нещо конструктивно. Па за опансостите, мислим че човека има достатъчно опит и оборудване, да си пробва сам творението и да го прецени до колко е безопасно и кой да се вози с него.
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:smt006

Да Ви представя "5кан"

22788

:smt040

22789

:smt040

22790

Ширина 0.8м(сгънат е 32см), дължина 2.5м, обща дълбочина 0.3м(сгънат е 12см). Тежи 14.500кг. Още не се е срещал с вода :roll: , но и това ще стане :wink:

Доволен съм :smt026 :smt040 :smt041
...следва изпитание на вода :D

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Честито, симпатяга е :drinkers:

На какво ще седиш, измислил ли си му седалка?
Ако ме питаш мен предвиди нещо с облегалка, трябва си :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”