Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Менгеме за изкуствени мухи
Модератор: emo vasilev
- nicky_and1
- новобранец
Менгеме за изкуствени мухи
Здравейте,
Скоро започнах работа в един машиностроителен завод и там с един приятел, който е най-добрия мухар сред стругарите и сигурно най-добрия стругар сред мухарите направихме 2 менгемета.
Ето за какво става въпрос

Менгемето се получи много сполучливо. Челюстите са от стомана 45, която е термообработена и е закалена, цялото го разглобихме и го фосфатираха за да не ръждясва, само че на моето (това на снимките), тялото на менгемето направихме от хромиран, калиброван прът и не хвана фосфатацията, но това не е проблем.
В тялото на менгемето има 2 лагера.
Досега с него съм вързал сигурно 100 мухи и по челюстите няма и следа от износване, както става при евтините модели.

Ето и една снимка с кука №16

Поздрави
Скоро започнах работа в един машиностроителен завод и там с един приятел, който е най-добрия мухар сред стругарите и сигурно най-добрия стругар сред мухарите направихме 2 менгемета.
Ето за какво става въпрос
Менгемето се получи много сполучливо. Челюстите са от стомана 45, която е термообработена и е закалена, цялото го разглобихме и го фосфатираха за да не ръждясва, само че на моето (това на снимките), тялото на менгемето направихме от хромиран, калиброван прът и не хвана фосфатацията, но това не е проблем.
В тялото на менгемето има 2 лагера.
Досега с него съм вързал сигурно 100 мухи и по челюстите няма и следа от износване, както става при евтините модели.
Ето и една снимка с кука №16
Поздрави
Re: Менгеме за изкуствени мухи
Професионална работа!Браво!
Ако може и едно и за мен .Даже и да е безплатно, няма да се разсърдя!
Весело посрещане на новата гоина!
Ако може и едно и за мен .Даже и да е безплатно, няма да се разсърдя!

Весело посрещане на новата гоина!
пазете чисто ,не е толкова трудно
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- nicky_and1
- новобранец
Ей Честита Нова Година на всички!!!
Пича дето ми направи менгемето сега няма много работа и може да направи някое и друго менгеме.
Ако някой иска такова, може да си поръча - предполагам, че цената ще е символична(не съм го и питал колко му струва) - а изработката е наистина професионална уверявам ви!
Искам колегата да искара някой лев с труда си, щото ми направи менгеме за без пари
Поздрави
Пича дето ми направи менгемето сега няма много работа и може да направи някое и друго менгеме.
Ако някой иска такова, може да си поръча - предполагам, че цената ще е символична(не съм го и питал колко му струва) - а изработката е наистина професионална уверявам ви!
Искам колегата да искара някой лев с труда си, щото ми направи менгеме за без пари

Поздрави
Много добра изработка,НО с едни затягащи клещи хванати на обикновенно менгеме...
-
- и господ не е толокова добър
Много ма радват такива кадърни хора 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Искам и аз едно ръчно направено. Свържете се с мен за цена и доставка къде и кога да стане 
Благодаря предварително! Браво на колегата, който го е изработил!

Благодаря предварително! Браво на колегата, който го е изработил!
-
- новобранец
и аз имам интерес за въпросното менгеме,колко парички иска колегата ти за направата на още едно моделче ?
-
- научил се да хвърля
и аз имам интерес за въпросното менгеме,колко парички иска колегата ти за направата на още едно моделче и дали все още се занимава с тазе деиност?
- майсторчето страхил
- сериозен играч
При мен някои неща просто няма как да се променят ,а и последната ми лудост е мухарският риболов(тази седмица ще заприходя обурудването )Та в събота с подръчни материали и разните му там дрелки ,пили електрожени скалъпих поредния недонос който си върши работата
.Поогледах из нета ,откраднах идеи и скърпих за един преди обед пародия на мухарско менгеме тип грозно ,но ще върши работа
.
Най много си играх да направя челюстите.Използвах шпонков материал 16 Х 20 ,но трябва да му направя една термо обработка.

Останалите елементи са свободно творчество :think:
Много дисков "съединител" от шайби и стари гумички от спирачна помпа на "жигули"

Другото е въпрос на това какво имаш под ръка

Всички чаркалаци на куп в разглобено състояние

И тук няколко пози от различен ъгъл

Може и да има недостатъци ,най вероятно ,но ще ги изглаждам в движение

Най много си играх да направя челюстите.Използвах шпонков материал 16 Х 20 ,но трябва да му направя една термо обработка.

Останалите елементи са свободно творчество :think:
Много дисков "съединител" от шайби и стари гумички от спирачна помпа на "жигули"

Другото е въпрос на това какво имаш под ръка

Всички чаркалаци на куп в разглобено състояние

И тук няколко пози от различен ъгъл

Може и да има недостатъци ,най вероятно ,но ще ги изглаждам в движение

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- научил се да хвърля
Еми каквото да кажа ще е малко...
Който си го може си го може.... еваларка!!!
Който си го може си го може.... еваларка!!!
Здравейте! Ако може да се включа и аз за едно менгеме
много ми хареса изработката. Ако става пиши ми на ЛС за договаряне.
Наслука!!