Сом по марица!

Модератор: sapuna

Big_Predator
новобранец
новобранец

Сом по марица!

Мнение от Big_Predator »

Привет.Първо ще започна с това каде да заметна стръвта ( впрочем ще ловим до с.Зетьово ).На каква стръв да хвърлям,аз съм се спрял на конощип (попово прасе) и на дъждовни червеи около 20см. на грозд, но вие ще прецените дали това е една от най-добрата стръв за сом по Марица.Също къкъва трябва да е минумумът издръжливост на кордата?Понеже баща ми не го влече риболовът явно ще седим от 6:30 до 10 максимум.Иначе имам мирак за по дълго "риболовстване" а най-гадното е че не мога да му набия в главата :( че сом се лови няколко дена, и е почва да се храни най-рано 9-9:30.Пожелаите ми успех и дано да доиде с мен за да хвана "дъртия сом за мустака" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

П.С. Извинявам се за неграмотноста все пак погледнете кога съм го писал, и имайте предвид че съм ученик И утре имаме матура по английски. :(
Защо най-хубавите неща в живота свършват толкова бързо.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Сом по марица!

Мнение от Vid »

Това, което ще ти кажа е - проба му е майката... Навремето, кога лових сом на дънарка, най добре вземаше на попово прасе и пиявица. Говоря за прилични риби. На дъждовен червей ще ти кълве всичко - сомчета по 200-300 гр., каракуда и кефал. И не е нужно да седиш цяла нощ, обикновено ударите са към здрачаване от 19 ч. до към 22 ч. Риболова по твоя начин през деня е безпредметен.
Успех...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Big_Predator
новобранец
новобранец

Мнение от Big_Predator »

Мерси за "споделянето", и благодаря още толкова че ме укоражи е почва да кълве по това време :D.Аз от много време се замислям за конощипа и ивно не съм грешал :lol: .
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Колега,не знам за кога си планувал излета.Марица е доста пълноводна в момента и като гледам в близките няколко дена няма да намалее.Все пак успех.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Vid написа:Това, което ще ти кажа е - проба му е майката... Навремето, кога лових сом на дънарка, най добре вземаше на попово прасе и пиявица. Говоря за прилични риби. На дъждовен червей ще ти кълве всичко - сомчета по 200-300 гр., каракуда и кефал. И не е нужно да седиш цяла нощ, обикновено ударите са към здрачаване от 19 ч. до към 22 ч. Риболова по твоя начин през деня е безпредметен.
Успех...
Мое наблюдение от Дунав и Искър са ,че след 22 часа започва риболова и е до 2-3 часа. След това към 5-6 започва отново до 7:30-8 максимум. Преди 2 години на откриването в 2:45 удари това соме 5 кг.
Изображение
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Big_Predator
новобранец
новобранец

Мнение от Big_Predator »

undergrounder написа:Колега,не знам за кога си планувал излета.Марица е доста пълноводна в момента и като гледам в близките няколко дена няма да намалее.Все пак успех.

"И да паднем, и да бием пак ще се напием"Аз обаче мисля малко да ти променя теорията като хвана дъртия сом :D , но все пак съм отишъл за голям,хубав,борбен СОМ, апак квот ще да става аз няма само за сом да хвърлям де, ама за него съм приготвим много видици пък.От всичко което прегледах във форума е че наи добре се лови сом на попово прасе,около 22ч. и в близост до паднали дървета,ями и най-вече близо до брега!Все пак благодаря за отговирете които получих :smt023 .
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Колеги, покажете някоя снимка как закачате поповото прасе на куката? :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”