Въпрос относно зарядно

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Въпрос относно зарядно

Мнение от Commander »

Здравейте колеги,
извинявам се ако съм в неправилния раздел но имам малък проблем. Продадоха ми зарядно за акумулаторни батерии CG1- Universal NiCd/NiMH Battery Pack Charger. Но нещо немога да разбера мога ли да заредя с него акумулаторна батерия 14AH i 19AH. Понеже тука пише някакви 600МАН и ми се струва страшно малко. Някой ако разбира моля кажете става ли или са ме измамили. И как точно трябва да е настроено. Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въпрос относно зарядно

Мнение от HAZART »

За ставане ще стане ама трябва поне 25-30 часа да ги зареждаш и ако издържи 5 заряда(защото ще грее яко) значи е добро.Лично аз не бих се оборудвал с такова зарядно сега поне има стотици малки,компактни зарядни на пазара.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

Най удачния ток за заряд на акумулатори е 1/10-та от капацитета им т.е. в твоя вариант най-добрия заряден ток ще е 1,4-1,9А/h за около 10-12 часа, както казва и колегата преди мен ще стане , но.... (а и при по нисък ток на зареждане акумулаторите уш се "напомпват" (зареждат) по добре, но за доста по дълго време).

Аз лично като зареждам си свързвам и едно амперметърче да гледам консумацията на ток
Изображение
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

Значи да ви разбирам ли, че ако го сложа на 600 и на 8 часа и го заредя 10 пъти ще се напълни батерията ? (примерно)
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Значи,че включваш на 0,600 А и зареждаш акумулатора който е 14 А за 23часа или 19А за 31 часа.

Изображение
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

HAZART написа:Значи,че включваш на 0,600 А и зареждаш акумулатора който е 14 А за 23часа или 19А за 31 часа.
Ясно благодаря.

И последен въпрос ако го закача за акумулатора на колата и пътувам 100 км. ще се зареди ли на макс и възможно ли е да се прецака ако го заредя така !
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Не го връзвай към акумулатора на колата,защото ще се раздуе.Тока (не напрежението) ще му дойде много.

Изображение
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Commander написа:Значи да ви разбирам ли, че ако го сложа на 600 и на 8 часа и го заредя 10 пъти ще се напълни батерията ? (примерно)
Здравей колега, какво имаш в предвид "и го заредя 10 пъти "?
Никел-кадмиевите и метал-хидрид батериите се зареждат с импулсно напрежение, "накъсан на импулси постоянен ток и напрежение"Тока както е писал колегата по-горе е около 1/10 от капацитета на акумулатора(батерията),напрежението най-малко 1,3в. по-високо от написаното на акумулатора.При закачане към източник на постоянен ток(напрежение) какъвто е автомобилния акумулатор, има вероятност да ги повредиш, понеже няма ограничител на зарядния ток(както е при зарядните устройства) и възможно да гръмнеш батерията, в най-добрия случай ще се зареди наполовина.Пробвал съм го , пиша от личен опит.
Такова зарядно виждам за пръв път - да ограничава времето 0,5-8часа, за 0,5 часа коя батерия ще се зареди?на мах някоя 300милиамперчаса, дето почти не се ползват такива.
Пробвай-поне няма опасност за батерията.
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Само не разбрах, акумолатора, който зареждаш какъв е - NiMh NiCd или накакъв друг (оловен например). Щото това не е подходящо за други видове.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”