Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Змии
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Змии
Запали няколко огъня в двора. Дори по-скоро да пушат. Колкото повече и по-често, по-добреVid написа: Иначе, въобще не се шегувам - Смоците са станали като домашни животни - спокойно се разхождат и въобще не се плашат от човек. На всичко отгоре се люпят, дядо ми показа 2-ва мъника, които убил, по 20-тина сантиметра.
п.п. Това с пепелниците ми хареса, освен да обиколя моловете с няколко чувала... Определено идеята с котките е по добра. Щеше ми се да прочета мнение пробвано на практика и ефективно, иначе тези котки като се развъдят, нищо чудно проблемите да станат два....
След това двора трябва да се почисти от купчини камъни или тухли и дърва. И да се коси и поддържа
За колегите, които ходят на риба по баирите, ботушите разбира се са крайно неудобни, затова да си вземат гети. Продават се в много от спортните магазини.
Най-важното е да се изгради навик, да се оглежда пътеката или терена непрекъснато няколко метра напред, когато вървим. Когато почивате, избягвайте да сядате на камъни или пънове и паднали дънери, а винаги на чисто пространство.
Много пъти ми се е случвало да видя змия излегнала се на пътечката по която вървя. Много от тях прекарват така с часове и изпадат в нещо като дрямка и ако не сте наблюдателни може да я настъпите
За себе си съм достигнал до извода, че за риба най-безопасното придвижване е по самата река с газене. Гащеризон, а лятото може и сандал.
Здравейте колеги,
По повод змиите по ниските части на България наистина повечето са водни, но да ви споделя една случка от миналото лято наистина имаше много змии.
Един слънчев ден се качих на мальовица и от там до йончевото езеро за риба като си носех мухарката и една кутия с мухи. много добре си изкарах, тръгнах да се прибирам през късния следобяд и на платото около 500 метра от езерото през пътеката минаваше една усойница с дебелината на два палеца (доста голяма за усойница) имах тояга започнах да удрям по земята и познайте реакцията на змията не беше никаква тя просто бавно си пресече пътеката и си продължи в треволяците като не се виждаше изобщо в преплетените ниски треви. Това го споделям да знаете че високо в планината повечето змии са отровни и не се плашат от човека и от нищо. нямах пиратка да пробвам да гръмна, чувал съм че се плашат от гърмежи и огън. Най- добре ходете с ботуши и дълги панталони. а относно рибата в йончевото езеро - голями балканки по 35 - 40 см. наистина си заслужава, повярвайте ми.
Не съм бракониерствал защото в природен парк рила позволените места за риболов са мусаленските езера, йончевото езеро, както и от другата страна на рила сухото езеро на което пак се събират събота и неделя доста рибари. Да напамня че риболова в парк рила е позволен след 30 май.
Наслука.
По повод змиите по ниските части на България наистина повечето са водни, но да ви споделя една случка от миналото лято наистина имаше много змии.
Един слънчев ден се качих на мальовица и от там до йончевото езеро за риба като си носех мухарката и една кутия с мухи. много добре си изкарах, тръгнах да се прибирам през късния следобяд и на платото около 500 метра от езерото през пътеката минаваше една усойница с дебелината на два палеца (доста голяма за усойница) имах тояга започнах да удрям по земята и познайте реакцията на змията не беше никаква тя просто бавно си пресече пътеката и си продължи в треволяците като не се виждаше изобщо в преплетените ниски треви. Това го споделям да знаете че високо в планината повечето змии са отровни и не се плашат от човека и от нищо. нямах пиратка да пробвам да гръмна, чувал съм че се плашат от гърмежи и огън. Най- добре ходете с ботуши и дълги панталони. а относно рибата в йончевото езеро - голями балканки по 35 - 40 см. наистина си заслужава, повярвайте ми.
Не съм бракониерствал защото в природен парк рила позволените места за риболов са мусаленските езера, йончевото езеро, както и от другата страна на рила сухото езеро на което пак се събират събота и неделя доста рибари. Да напамня че риболова в парк рила е позволен след 30 май.
Наслука.
- ivoshaklev
- новобранец
- Обратна връзка:
Вероятността да те ухапе змия в България не е изключена но да умреш от нея е нищожна. Нямаме змии с толкова силна отрова че да не можеш да се придвижиш до някоя болница .
http://www.ecomedia.bg/wild/fauna/article/2697
http://www.ecomedia.bg/wild/fauna/article/2697

-
- кандидат преподавател
Принципно е така,но никой от колегите не знае предварително как би реагирал точно неговият организъм,на определената възраст,с наличните заболявания и неразположения, на едно ухапване и вкарването на средна доза отровица.Има случаи на остра алергична реакция с алергичен шок,при които човек си заминава за около 15-20 минути.По-добре е да се внимава къде се стъпва,сяда и ляга,ей тъй,за по-сигурно...
- Vid
- кандидат преподавател
То това е едно на ръка, ами шока от самото ухапване - някой от нас може и инфаркт да получи... и после ще го впишат в статистиката, че не е умрял от змийско ухапване

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Абсолютно си прав,съдебните лекари само тва чакат-порват гушналия букета колега и после пишат най-невероватни причини за захлопването на ВРАТАТА...Не ги мразя по принцип змиите,но ги имам пред вид винаги,още от малък /5-8 години/ по скалите около Маджарово съм се срещал с поне четири вида,та си ми държи влага и предупреждение за поне този живот.
- Vid
- кандидат преподавател
Имайки в предвид нивото на патологията в Б-я и в частност нивото на токсикологичните анализи, които доколкото зная при нас се правят за ден-два, а в европа за седмица-две, доколко е вярна статистиката за смъртните случаи при ухапване от отровни змии??? Това важи особено за случаите в провинцията, където и стават повечето от инцидентите.INCUBUS написа:Абсолютно си прав,съдебните лекари само тва чакат-порват гушналия букета колега и после пишат най-невероватни причини за захлопването на ВРАТАТА...
п.п. Че на мен, жив човек вече един месец не могат да ми поставят диагноза свързана с болки във врата след 20-30 изследвания, а кВо остава за мъртвец къде няма нито време (щото близките трябва да го погребат), нито пък мотивация от съд. лекар от задълбочени анализи и пр... Да не говорим, че за целия окръг имаме един съдебен лекар, който е по скоро е бизнесмен и посредник на погреб. агенции.
Сенека
Сенека
- Sleepwalker_
- разбира нещата
На мене от 5 години не могат да ми кажат що ме боли кръста и гръбнака от време на време и то след куп "специалисти", лекарства и физиотерапииVid написа: п.п. Че на мен, жив човек вече един месец не могат да ми поставят диагноза свързана с болки във врата след 20-30 изследвания

-
- вече хвърля и на тежко
Чувал съм, че в Библията пишело, че човек, ако не убие поне една змия през живота си е извършил един грях, тоест за да се спасиш от един грях трябва да убиеш змията. Иначе мен ме е хапала водна змия, като съм бъркал под камъните за мамарци и ручейници, но ми нямаше нищо. Само леко се зачерви и на другия ден нищо. Много по-болезнено е да те защипе речен рак, вярвайте ми. 
Другото, което мога да кажа по темата е как да се предпазим от пепелянки, не съм го пробвал, колеги сами го казвали - понеже на яз. "Ал. Стамболийски" е скалиста местност и припечни места и има доста пепелянки ми казаха следната рецепта - вземаш едно конопено въже и го правиш в кръг около теб и багажа ти и змията не минава през него. Щом се допре до него и се връща. Пак казвам, не знам дали е вярно, понеже не ми се е налагало.

Другото, което мога да кажа по темата е как да се предпазим от пепелянки, не съм го пробвал, колеги сами го казвали - понеже на яз. "Ал. Стамболийски" е скалиста местност и припечни места и има доста пепелянки ми казаха следната рецепта - вземаш едно конопено въже и го правиш в кръг около теб и багажа ти и змията не минава през него. Щом се допре до него и се връща. Пак казвам, не знам дали е вярно, понеже не ми се е налагало.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Значи аз съм се изчистил от грехове за 5 години напред
:D:D:D:D

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- вече хвърля и на тежко
Абе то и аз така, ама нали казват, че са защитени повечето змии. Поне според мен популацията на водни змии е гмеж и едва ли имат нужда да са под закрила. Ама както и да е.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
По големите като ги панираш по-убаво и от риба 

Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Vid
- кандидат преподавател
Това и аз съм го чувал - хората са го правили около палатка предимно и змиите не минавали през конопеното въже, не само пепелянките, а въобще всички змии. Защо? Дали? Кой знае.ivan_tsochev написа: ми казаха следната рецепта - вземаш едно конопено въже и го правиш в кръг около теб и багажа ти и змията не минава през него. Щом се допре до него и се връща. Пак казвам, не знам дали е вярно, понеже не ми се е налагало.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
Тва важи само за смока ,с други недей да експерементираш.Dimitar_allianz написа:По големите като ги панираш по-убаво и от риба