Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от akoto13 »

Здравейте приятели.В петък след работа мисля да отскоча и да открия на Сопот.Ще съм около стената.Няма да нося нищо повече от 2 пръчки.Искам само да разпусна два дни.Дано набарам дебелите кустури,или поне каракудета.Миналата година пак открих на стената и излизаха много шаранчета и кустури тип бирена бутилка.Дано са се запазили шаранетата,че тогава бяха по педя и нагоре.Сега ,ако ги има ще са по половинка поне.Сопот ми е любимия язовир.Аз ще съм с зелен фият .Ако някой ме види нека се обади.Черпя с кенчета шуменско.Пожелавам ви успешен сезон и много здраве.
пс: Искам само да попитам дали има пак опъната шатра под къщата на Валъо-мисля,че така се казва собственика.Мерси
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Не шатрата я няма ако не са я опънали тази седмица.Може в неделя сутринта да ида до кулата за бяла риба,с сива астра G комби съм.
Риба къща няма.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Да се запиша и аз в темата, пиша в нея, та да има и обратна информация :D !
Още повече, че за мен откриването се отлага!

На дъно, на рибка!

Изображение

Много ме изненада един местен риболовец, който сподели, че "зашивал" уклея за стръв на бялата риба :? !
Т. е. набождал го през гърба, после през главата и накрая правел клуп от повода около опашката :shock: !
Някой да знае защо се използва този метод ?
lusienn

Мнение от lusienn »

Да не пада,уклея като замята силно от ръка в язовира,и в нашта махала го ползваха старите рибари ама си отидоха вече от тоя свят :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Да така е,но е имало и много бяла по времето на старите рибари и е давала дори на умряло рибе.Миналата година пак на Сопот ,от колега софиянец видях друг метод на зашиване,рибето си живее,само трябва голяма игла.Шие се успоредно на гръбната перка ,само под кожата ,прекарва се повода и куката се закача около хрилния капак.Накрая се закача повода за основното влакно.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

MITKO70 написа:Да така е,но е имало и много бяла по времето на старите рибари и е давала дори на умряло рибе.Миналата година пак на Сопот ,от колега софиянец видях друг метод на зашиване,рибето си живее,само трябва голяма игла.Шие се успоредно на гръбната перка ,само под кожата ,прекарва се повода и куката се закача около хрилния капак.Накрая се закача повода за основното влакно.
Аз ползвам същия метод ,но така нанизан уклея -трябва да се вкарва с лодка :wink: на Сопот правят ли проблем , ако ползвам цапало за да си хвана стръв :?:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Колега няма пробрем да нанасяш с лодка :wink: ,но за цапалото може и проблем да ти направят ,особено ако сложиш в кофата маломерна рибка :!:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

И аз мисля в неделя да открия, но не мисля, е стената е най-перспективното място за риболов по това време на годината. Поне за мирната риба. Аз лично ще съм на противоположния край на язовира, тоест в началото му. Иначе за цапалото започнаха да правят проблеми, както и за рачилото. От друга страна пък е голям проблем да се хване уклей с въдица за стръв, може би на булдо е най-лесния начин. Стига да ти се занимава да връзваш мухи и да въртиш.
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

pampasa написа:
MITKO70 написа:Да така е,но е имало и много бяла по времето на старите рибари и е давала дори на умряло рибе.Миналата година пак на Сопот ,от колега софиянец видях друг метод на зашиване,рибето си живее,само трябва голяма игла.Шие се успоредно на гръбната перка ,само под кожата ,прекарва се повода и куката се закача около хрилния капак.Накрая се закача повода за основното влакно.
Аз ползвам същия метод ,но така нанизан уклея -трябва да се вкарва с лодка :wink: на Сопот правят ли проблем , ако ползвам цапало за да си хвана стръв :?:
Правят.
Горския се казва Данчо и е един от малкото, които е педант към работата си.
Не прави нищо незаконно, минава по два пъти на ден.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

ivan_tsochev написа:И аз мисля в неделя да открия, но не мисля, е стената е най-перспективното място за риболов по това време на годината. Поне за мирната риба. Аз лично ще съм на противоположния край на язовира, тоест в началото му. Иначе за цапалото започнаха да правят проблеми, както и за рачилото. От друга страна пък е голям проблем да се хване уклей с въдица за стръв, може би на булдо е най-лесния начин. Стига да ти се занимава да връзваш мухи и да въртиш.
Напълно съм съгласен,но от тея дъждове няма излизане на Сопот.Относно рачилото-винаги си лова слънчаци за стръв.Те не прават актове на тея,кадето измрежиха язовира,а на мене за едно попикано рачило ли...Знам ли може аз да греша.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Правят !!! миналата година едни Софянци ми се оплакаха , че са им шибнали по 100лв акт за 4-та въдица , имали 3 дънарки и с дирекния си цакали уклей докато чакат дънните .
Та на месните няма да им направят акт ма на нас сигурно .

Относно ние брахме ядове на патичарника с дъж , веднага след него и с едно субару не можахме да излезем от коловозите . но след час вече спокойно се минаваше
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Dimy написа:Правят !!! миналата година едни Софянци ми се оплакаха , че са им шибнали по 100лв акт за 4-та въдица , имали 3 дънарки и с дирекния си цакали уклей докато чакат дънните .
Та на месните няма да им направят акт ма на нас сигурно .

Относно ние брахме ядове на патичарника с дъж , веднага след него и с едно субару не можахме да излезем от коловозите . но след час вече спокойно се минаваше
За по-голям брой въдици е редно да пишат актове,но според мен за ползване на цапало и ръчило НЕ :!: Въпросният горски ,как ще разбере десетте(примерно) уклея в кофата , дали съм ги хванал на въдица или с цапало :?: По-принцип е пълен ташак да се слагат минимално допустими размери за улов на уклей,бабушка,каракуда -дори и костур :idea:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Да бе , Пследния път имаше една камара мстени с цапала и за няколко часа си тръгнаха с по чувал риба . Да и аз съм ползвал цапало за стръв , че на Сопот на въдица не можехме да си хванем дребен уклей.

Но ми направи впечатление , че на тея с цапалата никой не ги закачаше , май са по отпуснали контрола на Сопот . Докато преди 2-3 г никой не смееше да мята и за стръв
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Един път писах и сега ще пиша пак.Тези дето ловят с чапала по 1 чувал и спарашути не са месни ,помаци от Кирчево,Б.Извор.Галата.М.Желязна.На 1май трябваше да снимам Софиянци как бяха хвърлили 5 бр. чапала при трабата и чистеха уклей и бабушки при положение че тогава таран и платика се ловеше от брега и то отлични екземпляри.Аз също си ловя но само за стръв понякога с чаполо или слънчаци с рачилото но за стръв.Що се касае за актовете Йордан Найденов или както му казват Осама Бен Ладен е безкомпромисен няма да прости на никой било дори и на нас.Не определяйте нещата от ваша призма само, че ми трябва малко и едно хубаво място за риболов при кладенчето ще бъде затвоворено завинаги като засипя пътя.Защото ще почна да снимам и да ги качвам във форума как си оставят боклуците, как ловят с незаконни средтва и така нататък.Така че всяко стадо си има мършава овца.Ние сме хората който трябва да опазваме природните ресурси и красоти и най вече да има уважение между нас,няма месни и гости закона за всички е един. :oops:
Риба къща няма.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Ясно ,ще си купя каракудки от магазина - и като дойде горския и пита ,какви са тези маломерни рибета -ще му залепя касовата бележка на челото :idea: Ние ще сме към 25 човека ,та мисля проблеми няма да има -последния път на Ивайловград заедно с горските дойдоха и два джипа с хора на някой си КОЗЕЛА(голям смях) , и понеже нямат никакви правомощия и даже не се представиха -се наложи резко да си тръгнат :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”