Трипод или магаре ? ? ?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
feniks_85
новобранец
новобранец

Трипод или магаре ? ? ?

Мнение от feniks_85 »

Колеги помагайте искам съвет каква Rod Pod стойка да си взема,Трипод или магаре.Незнам цената в тоя случай дали има значение но ще отделя около 100-150 лв.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Трипод или магаре ? ? ?

Мнение от stefan4etoo »

По добре магаре колега по стабилно е :drinkers: :drinkers:
feniks_85
новобранец
новобранец

Мнение от feniks_85 »

Абе и аз така мислех ама се пак да попитам :)
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Стабилността предполагам почти изцяло зависи от изработката и качеството на стойката. Ако се доверим на чистата геометрия нещо, което стои на 3 крака е по-стабилно от такова на 4, поне така пише в учебниците. Трипода според мен има едно голямо предимство и то е, че може да си вдигнеш въдиците ето така, при обрасъл с водорасли бряг.
Изображение
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

kesh написа:Стабилността предполагам почти изцяло зависи от изработката и качеството на стойката. Ако се доверим на чистата геометрия нещо, което стои на 3 крака е по-стабилно от такова на 4, поне така пише в учебниците. Трипода според мен има едно голямо предимство и то е, че може да си вдигнеш въдиците ето така, при обрасъл с водорасли бряг.
Изображение
има и магарета при които пръчките могат да се вдигнат по този начин, така че това предимство моментално отпада. За стабилността също не съм съгласен.Щом е толкова стабилен трипода за какво му е тази кофа отдолу. Единственото предимство за мен е че се разгъва по-бързо. Ето колега виж този http://bulit2000.com/?type=1&cat=191 става въпрос за първия pelzer - rod pod. Един приятел си взе реплика на този род под за около 150лв и е много доволен. Аз очаквам да ми се подобри финансовото положение и също мисля да си взема едно такова магаренце. Все пак избора си е твой-колкото рибари толкова и мнения и най-лошото е че все са различни.
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

на посочения линк се вижда и репликата-5 от горе на долу rpd pod 6109-001
rusy
новобранец
новобранец

Мнение от rusy »

колега и двете си имат своите предимства и недостатъци....има идеално решение,вече се продават стоики които могат да се монтират както с четирикрако магаре така и с тринога....аз лично ползвам такава стоика,магарето за по равни терени е по удобно и стабилно но при по силен наклон на брега трипода е по добър.....от тук вече и правиш своя избор....УСПЕХ
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

rusy написа:колега и двете си имат своите предимства и недостатъци....има идеално решение,вече се продават стоики които могат да се монтират както с четирикрако магаре така и с тринога....аз лично ползвам такава стоика,магарето за по равни терени е по удобно и стабилно но при по силен наклон на брега трипода е по добър.....от тук вече и правиш своя избор....УСПЕХ
Тъй де, но за тези пари трудно ще си намери комбинирана.Аз съм с тринога, разширих разкрача и стана стабилна, отделно отпред в дадени ситуации си слагам разтегателно колче с лале и става нещо като магаре, но магарето е по-стабилно, спор няма :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”