Срамота!

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Dedy написа::evil: :evil: :evil: :evil:
Здравейте колеги,
лично мое мнение е, че щом боклука наш, то и проблемът с него си е наш. Затова заедно трябва да търсим някакво решение. Аз мисля, че е нужно всеки уважаващ себе си колега да възпитава и да бъде пример за останалите, да речем не дотам съвестни колеги. Ето какво имам в предвид - често ходя на язовир Горни Дбник който е много подходящ за моя риболов, но и един от най-замърсените в БГ. Тъй като водоема е доста посещаем, обикновено пристигам пръв и си тръгвам последен. Сутрин още преди да разпъна цирка, правя уборка на мястото което съм избрал. Щом някоя от групите колеги около мен си затръгва, най-учтиво ги моля да си съберат боклука (предимно пликчета и пластмасови бутилки) и в 90% от случаите изпълняват молбата ми. Ако откажат (понеже най-често съм сам) не се заяждам, а казвам както в една реклама "няма проблеми, аз ще почистя", вадя чувала и го правя. Та идеята ми е, че докато не се убедят всички колеги и посетители на водоемите, че са морално задължени да почистват след себе си, "светлина в тунела няма".
Това е начина и евала ,че го правиш защото и Аз постъпвам като теб :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Боклуци!!!

Мнение от puntakis »

Аз последвах примера на колеги от форума, и сега освен своя собствен боклук, събирам и по 1 до 2 чувала (зависи от това с какво се придвижвам) от общия, и ги изхвърлям в "ЦИВИЛИЗАЦИЯТА"...
...ако идеята намери още съмишленици ще преборим тези които с извинение СЕРАТ навсякаде!!!

Поздрави и Наслука!!!
Love & Ribolov
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Бях решил да не пиша повече по темата за боклука , защото хората които замърсяват не четат , но днес , докато се мотая покрай въдиците , и като гледах колко вида "бири , безалкохолни , минерални " бутилки се търкалят , просто събрах всичко на куб , драснах му една клечка , и ако знаете колко бях доволен че след мен , наистина остана само "чакъл" , пък и на това място често ходим НИЕ , та поне да си го поддържаме чисто , доколкото можем .
Ето и снимки , дано ги видят тези , които хвърлят ... ! Иначе ми идва на акъл и един "девиз" -- ... да почистим боклука на "БОКЛУЦИТЕ" !!!
Изображение
Изображение
Изображение
Още веднъж казвам , дано ги видят тези , които цапат !
zvety
новобранец
новобранец

Re: Срамота!

Мнение от zvety »

Здравейте!
Виждам, че тази тема е доста сериозна и обсъждана и предизвика различни реакции. Искам само да кажа, че по нинакъв начин това съобщение не е насочено срещу някой определен човек и по никакъв начин не съм искала да предизвиквам негативна реакция. Просто бях много разочарована от гледката и исках да я споделя с някой. А този форум ми се стори подходящ, понеже видях, че се посещава от много хора. Ходила съм и на други водоеми, които също не бяха много чисти, но този наистина ме шокира. А по това време на същия този язовир едно момче дойде и пред нас пусна едно сомче, което беше хванал на друго място. Каза, че е пускал и други риби. Това е самоинициатива, която може би щеше да постигне успех ако не беше толкова замърсен язовира. Не знам какво решение може да се вземе, но ако хората нямат съвест няма как да стане.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Какъвто удома - такъв и на водоема. Аз лично си прибирам боклуците в кесийка и си ги нося обратно в Русе за контейнера. Обаче имам два найлонови чувала в които си държа въдиците и живарника - като дойде моята жена с мен за риба прави уборка в радиус 1 км и ги напълва догоре :lol: Викам и - не те ли е гнус да прибираш на хората боклуците? Пък тя се смее - ти вършиш нещо полезно - ловиш риба и аз върша нещо полезно, знаеш ли колко съм щастлива, че ще дойдат след нас хора и ще им е чисто и приятно... Тъй че, колеги ако има зъмърсени водоеми - свиркайте. Веднага ще дойдем да ви почистим :lol: :lol: :lol:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

sestrata написа:Какъвто удома - такъв и на водоема. Аз лично си прибирам боклуците в кесийка и си ги нося обратно в Русе за контейнера. Обаче имам два найлонови чувала в които си държа въдиците и живарника - като дойде моята жена с мен за риба прави уборка в радиус 1 км и ги напълва догоре :lol: Викам и - не те ли е гнус да прибираш на хората боклуците? Пък тя се смее - ти вършиш нещо полезно - ловиш риба и аз върша нещо полезно, знаеш ли колко съм щастлива, че ще дойдат след нас хора и ще им е чисто и приятно... Тъй че, колеги ако има зъмърсени водоеми - свиркайте. Веднага ще дойдем да ви почистим :lol: :lol: :lol:
Колега моита жена е същата даже си слага норма на ден по чувал горящите изгаряме другите в контеинера. Към екипировката ни задължитено върви роло чували за боклуци. Ние не ходим за по малко от десет дни и пак не смогваме да почистим и една десета, така че и да свирне някои колега едва ли ще смогнете с жена ти. Много боклук и Боклуци на два крака на всякъде. Лично аз мисля че тези които ходим за по няколко дена пазим бокйлуците са на така наречените от мен туристи, който идват сутринта правят барбекюто хапват оставят няколко бутилки бира и мин. вода + всякакви други боклуци по големи или помалки от самите тях и си отиват да разказват как са ходили на риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”