Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Питане
Модератор: Paublo_Eskobar
Питане
Значи имам въпрос за този монтаж

хранилката трябва ли да се движи свободно по трабичката, защото при мен се движи излиза от тръбичката и само се оплита
и повода от вирбела до куката колко трябва да е дълъг и от какво влакно да е та да не се оплита.

хранилката трябва ли да се движи свободно по трабичката, защото при мен се движи излиза от тръбичката и само се оплита
и повода от вирбела до куката колко трябва да е дълъг и от какво влакно да е та да не се оплита.
- CERRUTI
- сериозен играч
Незнам дали е най-добрия...но аз съм с такъв монтаж и съм доволен,а хранилката не трябва да се движи по тръбичката!!! и на мен ми се случи и от тогава си им капвам по 1-2капки канаколит или нагрявам с запалката тръбичкат и лекоя спесквам и така пак става.....
и един съвет използвай повече мрежести хранилки....
повода с куката си го преценяваш ти но да не е по къс от 30-40см.за риболов на шаран даже слагат поводи по 70-80см.!!!
и един съвет използвай повече мрежести хранилки....
повода с куката си го преценяваш ти но да не е по къс от 30-40см.за риболов на шаран даже слагат поводи по 70-80см.!!!
Последно промяна от CERRUTI на Сря Сеп 05, 2007 3:39 pm, променено общо 1 път.

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Колега ако хранилката излиза от тръбичката значи имаш проблем
Най-лесният вариант е да залепиш въпросният пръстен който е около тръбичката за да е неподвижен така ще предотвратиш по нататъшни оплитания на хранилката!!!
Шо се отнася до повода аз лично използвам плетено влакно 0.14 което е много удачно и здраво с кука 10-12 и нямам пропуск :о))
И да това е монтажа с едно допълнение, че можеш да сложиш гумен амортисьор от към вирбела (по-добре спира тръбичката и омекотява удара при замятане)
Надявам се да съм ти бил полезен със съветите си.

Шо се отнася до повода аз лично използвам плетено влакно 0.14 което е много удачно и здраво с кука 10-12 и нямам пропуск :о))
И да това е монтажа с едно допълнение, че можеш да сложиш гумен амортисьор от към вирбела (по-добре спира тръбичката и омекотява удара при замятане)
Надявам се да съм ти бил полезен със съветите си.
- CERRUTI
- сериозен играч
аз използвам ето това:Анди написа:Благодаря много колеги![]()
А като дължина колко да го пусна тоя повод

готови поводи на Дайва с куки Самурай,50см.корда....аз го скъсиявам с 10см. и става 40см. ..........
досега оплитанията ми с него се броят на пръстите на едната ръка.....
Последно промяна от CERRUTI на Сря Сеп 05, 2007 4:02 pm, променено общо 1 път.

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Благодаря много колеги!!!!!
Предполагам за повод най-добре ще е некои плетеняк на беркли(то май е най-доброто)
А във връзка тръбичките-и 3-те ми тръбички майче са дефектни и ще се лепът.Но с каниколит няма ли да се фтвърди много и да се счупи на залепеното място
Предполагам за повод най-добре ще е некои плетеняк на беркли(то май е най-доброто)
А във връзка тръбичките-и 3-те ми тръбички майче са дефектни и ще се лепът.Но с каниколит няма ли да се фтвърди много и да се счупи на залепеното място

Последно промяна от Анди на Сря Сеп 05, 2007 4:28 pm, променено общо 2 пъти.
- angler
- новобранец
Аз ловя на същия монтаж,самоче отдолу слагам повод за щука от тези дето са,като кабел.Аз имам зелени.И отдолу под повода завързмам кордата с куката и не ми се оплита (обаче слагам малко корда).Нямам проблеми стига да не съм вързал куката с плетено влакно.Тогава то се намутава около щукения повод и става оплитане.
п.с. Н е го написах по най-разбираемо,но дано сте ме разбрали.
п.с. Н е го написах по най-разбираемо,но дано сте ме разбрали.

Наслука!!!!!!!
- CERRUTI
- сериозен играч
Не мисля че при повод дори и метър се губи ефекта,все пак рибите не стоят на едно място,а обикалят около храната....аз най-много ловя по следния начин-на куката грост бели червеи,в кошничката захранка а в нея 5-6 бели червеи,така дори много често ловя едри костури нищо че захранката е за мирни риби.......Анди написа:Е ако повода е 1 метър не се ли губи ефекта от хранилката![]()