Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунав - на буните край Ряхово ...
- dimitar_
- сериозен играч
Вече и аз мога да кажа , че открих есенният риболов !
Макар че тази сутрин в 4 часа тръгнах за едно място , а се озовах на друго , имало е защо , "шестото" чувство никога не ме е подвеждало . На бързо казано , в 6 часа бях цъфнал на буните , колкото и да е невероятно ,"чакъла" беше свободен , без да се замислям по най - бързият начин се "паркирах" там . Петнасетина минути докато си хвана стръв , и после почти веднага три бързи удара на попчета , но това бяха "бебета" на сулката , като двете си отидоха по живо по здраво , но третата нямаше този късмет и най - вероятно стана храна на някое пернато. И това беше с хищника , до 17 часа следобяда нямах "пипване" , но за сметка на това от 8 часа до 14 часа , пауза почти нямаше , излязоха 5 - 6 хубави платики , 4 -ри карукуди от 0.300 до 0.500 гр. и една бабушка почти като каракудите . Всичко това беше на качамак със суха царевица на кукичките . Към 11 часа , този " шарко "се опита да ми вземе въдицата , бори се , но не успя !
Иначе до 17 часа си уплътних времето когато не кълвеше , и дето се вика почистих боклука на "боклуците"... Снимките за "боклука"ще ги кача където трябва , а тук ще ви покажа шарана и на какво заприлича реката късно следобяд ( тогава дойде и нашият човек с "Ауди "- то , явно до края на седмицата ще е там ).
Ето и снимките :

Това е , за мен си е един много успешен излет , а вие не губете време , отивайте ... !!!
Макар че тази сутрин в 4 часа тръгнах за едно място , а се озовах на друго , имало е защо , "шестото" чувство никога не ме е подвеждало . На бързо казано , в 6 часа бях цъфнал на буните , колкото и да е невероятно ,"чакъла" беше свободен , без да се замислям по най - бързият начин се "паркирах" там . Петнасетина минути докато си хвана стръв , и после почти веднага три бързи удара на попчета , но това бяха "бебета" на сулката , като двете си отидоха по живо по здраво , но третата нямаше този късмет и най - вероятно стана храна на някое пернато. И това беше с хищника , до 17 часа следобяда нямах "пипване" , но за сметка на това от 8 часа до 14 часа , пауза почти нямаше , излязоха 5 - 6 хубави платики , 4 -ри карукуди от 0.300 до 0.500 гр. и една бабушка почти като каракудите . Всичко това беше на качамак със суха царевица на кукичките . Към 11 часа , този " шарко "се опита да ми вземе въдицата , бори се , но не успя !
Иначе до 17 часа си уплътних времето когато не кълвеше , и дето се вика почистих боклука на "боклуците"... Снимките за "боклука"ще ги кача където трябва , а тук ще ви покажа шарана и на какво заприлича реката късно следобяд ( тогава дойде и нашият човек с "Ауди "- то , явно до края на седмицата ще е там ).
Ето и снимките :
Това е , за мен си е един много успешен излет , а вие не губете време , отивайте ... !!!
Браво, колега Dimitar_! Класиката винаги е с класа напред
Радвам се, че си успял да направиш чудесен излет. Аз се точа сутринта рано за любимото място - Км 514. Сварих си малая, омачках го добре, отупах го в терасата като мазен калпак у мегдан и го завих да зрее
Сега вали обаче... Как ще вляза по ония кални пътища...

- dimitar_
- сериозен играч
Да ви кажа , още нещо , понеже сутринта не остана време да си варя качамак , направих си "по - бързата процедура" нещо такова .
Смесих равни части царевично брашно , смляно кюспе ,пудра захар на вкус и всичко това го стегнах с 5 яйца , понякога яйцата може и да не стигнат , зависи от количеството захранка което искате да направите .
Но най съм доволен , че този вид "качамак" си работи добре на реката , вие сами виждате резултата , та ако някой път нямате време за малай , може да пробвате и така ...
Иначе и тук времето е мрачно , но и без това днес имам "други задачи" , а утре ще видим , все ще намерим къде да "топнем червея" !
Късмет и на вас !!!
Смесих равни части царевично брашно , смляно кюспе ,пудра захар на вкус и всичко това го стегнах с 5 яйца , понякога яйцата може и да не стигнат , зависи от количеството захранка което искате да направите .
Но най съм доволен , че този вид "качамак" си работи добре на реката , вие сами виждате резултата , та ако някой път нямате време за малай , може да пробвате и така ...
Иначе и тук времето е мрачно , но и без това днес имам "други задачи" , а утре ще видим , все ще намерим къде да "топнем червея" !
Късмет и на вас !!!
Аз пък моя качамак го позагорих снощи малко, обаче ето какъв шарко ми хвана - 6.100 кг - 63 см

Посвещавам го на колегата Ceslav

Посвещавам го на колегата Ceslav

Последно промяна от sestrata на Нед Сеп 30, 2007 8:59 pm, променено общо 2 пъти.
- dimitar_
- сериозен играч
Направо ни "удари в земята" , дигна много високо "летвата" , ама ние ще се опитаме да те догоним ... !
Това се казва откриване на есенният риболов , браво , свалям ти шапка !!!
Май като варя качамак , ще включвам вече котлона на "6" ... , най много жената после да ми обуха тенджерата у главата , ама заради изживяването на такива емоции , като твоите , смятам че си струва !!!
Това се казва откриване на есенният риболов , браво , свалям ти шапка !!!
Май като варя качамак , ще включвам вече котлона на "6" ... , най много жената после да ми обуха тенджерата у главата , ама заради изживяването на такива емоции , като твоите , смятам че си струва !!!
Абе аз не бях я вършил такваз - от години си го правя както си знам, обаче снощи си викам "я да видим какво ще стане ако първо сипя брашното малко да се запече, пък после водата" И стана тя каквато стана... Обаче не миришеше на изгоряло, по-скоро апетитно като баница
Явно шарко си пада по деликатесите
На баницата мекото а...

Явно шарко си пада по деликатесите

- dimitar_
- сериозен играч
Хитър си е дявола , преди години имаше тахан халва в тенекиени кутии , като се стоплеше тя можеше да се мачка , беше "жилеста" и разтеглива , та омесвах я с малко хляб и шарана се "излъгваше" от време на време . Но сега тази халва я няма , пък и излязоха всякакви видове аромати , но въпреки всичко аз робувам все още на кюспето (смляно или на плочки ), на царевицата ( суха , смляна или накисната).
Та обича си печени работи , обича си и козунака , общо взето иска да го "глезим" , е правим го ... !
Та обича си печени работи , обича си и козунака , общо взето иска да го "глезим" , е правим го ... !
Знам я халвата, като дете в селския хоремаг помня, че я имаше. И вафлите и лимонада от 5 ст.
Нагъвах я с топъл хляб като шаран.
Аз също обичам да слагам кюспе - и само плочка за бърз резултат или комбинация с топка малай или сандвич. Обаче на такива места като днешното с много закачки слагам само топка малай на специално подвижно олово от две кръстосани гривни и "черешки" на плетеняк. Вадя максимум на час или като видя, че анафора почва да я носи - сигнал, че малая е паднал и ще последва закачане. Въпреки това посявам килограми куки и тежести...

- dimitar_
- сериозен играч
Да ви се оплача , днес бях на яз. Бели лом , хвърлих си на мястото където исках , вляво и вдясно , отсреща , беше пълно с колеги . Викам си , сега я "отръшках" , както си знам кюспе , суха царевица и ... настана едно чакане от 6 часа сутринта до 18 часа вечерта без дори и рак да бутне кюспето . Около мен вадеха чат - пат някоя каракуда на качамак и това беше . Наистина в началото на седмицата е вървяло , но сега след дъжда е спряла , все пак по едно време извадих телескопа и на рибка си извадих дваисетина костура , просто за "спорта" !
Направил съм снимки на местата , ако някой реши по нататък да ходи , да има долу - горе някаква представа , предполагам че като се стабилизира времето , нещата ще си дойдат на място. Може би утре ще ги кача , а сега удрям една бира за ваше здраве и лягам да спа , че утре пак май ще е "тежък" ден ... !!!
Ако утре сте край "водата" , късмет !
Направил съм снимки на местата , ако някой реши по нататък да ходи , да има долу - горе някаква представа , предполагам че като се стабилизира времето , нещата ще си дойдат на място. Може би утре ще ги кача , а сега удрям една бира за ваше здраве и лягам да спа , че утре пак май ще е "тежък" ден ... !!!
Ако утре сте край "водата" , късмет !
Какъв късмет?Направо голямо щастие за мен и моето семейство.Утре ще кръщаваме кръщелника и ще бъде весело и после още повече.Днес се поразходих по буните ,но както и очаквах като за празничен ден си е фул отвсякъде.Лошото е че не се лови успешно но пък нивото се вдига здраво и да се надяваме на по добри излети! 

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- dimitar_
- сериозен играч
Преди да спра "компа" , явно утре си е ден за празници , Венци , при теб си е личен и повода е повече от радостен , нека колкото се може да има повече "кръщелници" , това е истинският смисъл на живота , ДЕЦАТА !!!
Пък аз утре може и да ви пусна някоя снимка , на "уморени" ветерани , които разбират футбола по свой си начин , и си говорят за него без да гледат , кой какъв цвят шалче е метнал на врата си ... !
Пък за нивото на Дунав , днес доста слушах радио , то какво друго ми оставаше , та казаха че в Австрия , Дунава е преляла и това е най - високото и ниво от 25 години насам , така че нищо чудно следващите дни да се вдига нивото ... .
Пък аз утре може и да ви пусна някоя снимка , на "уморени" ветерани , които разбират футбола по свой си начин , и си говорят за него без да гледат , кой какъв цвят шалче е метнал на врата си ... !
Пък за нивото на Дунав , днес доста слушах радио , то какво друго ми оставаше , та казаха че в Австрия , Дунава е преляла и това е най - високото и ниво от 25 години насам , така че нищо чудно следващите дни да се вдига нивото ... .