Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

1 билет, колко въдици?
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
1 билет, колко въдици?
Здравейте, изчетох темата на колегата за 2-та билета, но имам следната дилема:
Аз имам билет, който ми позволява да ползвам 3 въдици на язовир. Да, ама с повече от една спинингова въдица ми е малко трудничко да ловя. Тъй като жената идва с мен на риболов от време на време, та се случва като и омръзне да чете романчета, да и дам и на нея една спинарка и тя да се разкърши и да помята...
Това нарушение ли е, и ще бъда ли санкциониран при евентуална проверка от ИАРА за това, че семейно ловим с две въдици на затворен водоем, а само аз имам билет???
Аз имам билет, който ми позволява да ползвам 3 въдици на язовир. Да, ама с повече от една спинингова въдица ми е малко трудничко да ловя. Тъй като жената идва с мен на риболов от време на време, та се случва като и омръзне да чете романчета, да и дам и на нея една спинарка и тя да се разкърши и да помята...
Това нарушение ли е, и ще бъда ли санкциониран при евентуална проверка от ИАРА за това, че семейно ловим с две въдици на затворен водоем, а само аз имам билет???
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Re: 1 билет, колко въдици?
Със сигурност ще отнесеш акта колега.Vid написа: да и дам и на нея една спинарка и тя да се разкърши и да помята...
Това нарушение ли е, и ще бъда ли санкциониран при евентуална проверка от ИАРА
Билета е поименем, даже и лична карта трябва да имаш.
трагедията е пълна 

- Vid
- кандидат преподавател
За каква трагедия говориш? Нещо не те разбрах... При мен трагедия няма, има само комедия - тя е в целия ни живот...teh написа:трагедията е пълна
Сенека
Сенека
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
трагедията е във комедията...ми то тогава да изкарам със билета /моя и на жената/ половината
комший на спининг риболов...със 2 билета 6 бабета...нещо не се връзва..
комший на спининг риболов...със 2 билета 6 бабета...нещо не се връзва..

- lif3house
- разбира нещата
Честно да ти кажа не вярвям да ти направят проблем. То си е рядкост дори да ги видиш на проверка, за изминалия сезон не съм ги видял нито веднъж!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Не,Vid,със сигурност няма да бъдеш санкциониран.Та ти си редовен.Vid написа:.....ще бъда ли санкциониран при евентуална проверка от ИАРА за това, че семейно ловим с две въдици на затворен водоем, а само аз имам билет???

Поздрави!!!

-
- кандидат преподавател
Може ли малко майтап ? 29 въдици имам /засега!/,ако ги помъкна всичките на язовир,колко лумпена от квартала трябва да докарам с автобус и колко билета трябва да съм извадил за тях ?:lol:
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Vid, попадъл съм в същата ситуация, какво в твоята хипотеза ! Ако следваме буквата на закона би трябвало да се санционира това поведение, НО - има вариант да кажеш, "че е твоя въдицата", "че си казал на жената да я метне, щото те мързи" и всякакви подобни неща! Но на 99% съм сигурен че няма да ти направят проблем, все пак и те са хора, пък и няма как да не ги видиш, че идват и едва ли ще проверят първо вас. А ако се случи да пишат акт на жена ти, по този повод, моля те запомни името на иаражията ! Така ще го разнеса като топъл хляб из хасковския регион, че и родата му ще го скъса от базици ! Успех, ако ще откриваш тия дни 

catch a fish or die trying !!!
Самата мисъл, че трябва да се избият парите за билета води до по-сложен мисловен процес- да се избият и парите за такъми, стръв, захранка, транспорт, време...
....И няма риба : 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Абе хора,човека просто пита ,ако евентуално някога се случи подобно нещо,какво ще стане според вас.А вие тука го изкарахте едва ли не,че търси как да си избие билета,та рибата ,та такъмите......Чак и на подигравка го одарихте.Ми жена му е част от него бре,все едно на 10 годишния ми син да му дам да мята с някоя пръчка и ИАРА да ми искат билет за него.Смешно е ,както и вие с вашите неуместни шеги и коментари !
-
- новобранец
Според закона освен броя на прътовете, има ограничение и на броя на куките, ако не се лъжа до 3 бр. на пръчка за изкуствени водоеми. При въпрос зададен към проверяващ, дали ако имаме 2 въдици с по 4 куки или 4 с по 1 ще е проблем, отговора беше, не се притеснявайте, целта ни е да проверяваме да няма груби нарушения - без билети, риболов по време на забраната и т.н.
Така че колега спокойно. Никой няма да ти се заяжда за това, че някой ти държи въдицата.
Така че колега спокойно. Никой няма да ти се заяжда за това, че някой ти държи въдицата.
значи не е проблем двама души,две въдици,един билет
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
От тия двама души, единия "душ" трябва видимо да си личи че не е "Pro."ianimar написа:значи не е проблем двама души,две въдици,един билет
catch a fish or die trying !!!
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, въпроса ми беше принципен, т.е. какво казва закона при тази ситуация тъй като не ми е останало време да му чета точките... т.е. позволени са 3 въдици, в закона не е уточнен вида на риболов, аз ловя с една, до мен на два метра жената лови с друга моя въдица (при спининг, въдиците не стоят на стойки, а се държат в ръце)....
п.п. В този случай, имах една проверка от ИАРА, която не направи проблем за това (едва ли служителите на ИАРА ще правят проблеми на ловящи карък-симпатични жени по водоемите дето риба през живота си не са хванали де), но все пак питам принципно, какво и вашето тълкуване на закона относно този казус?
Допълвам, риболова е джигов т.е. на въдица с една кука.
п.п. В този случай, имах една проверка от ИАРА, която не направи проблем за това (едва ли служителите на ИАРА ще правят проблеми на ловящи карък-симпатични жени по водоемите дето риба през живота си не са хванали де), но все пак питам принципно, какво и вашето тълкуване на закона относно този казус?
Допълвам, риболова е джигов т.е. на въдица с една кука.
Сенека
Сенека