Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Menkata »

Голям спор се развихри тука.Реално погледнато с тези цапала и рачила няма как да обезрибите язовира.Рибното богатство на Сопот е голямо.Мисля че на доста хора самосъзнанието се оправило.И хората които пълнят чувалите с риба намаляват,лично мое мнение.До колкото закона-той важи за всички няма местен,няма чужденец и какъвто и да било.Така че "кой каквото си надроби,това ще си сърба",прескачаш закона хващат те плащаш си.За боклука е доста болна тема,но и тази тенденция е към намаляване,ще влезем в час рано или късно.Не бива да се критикуваме, има по голям смисъл да си помагаме.НА СЛУКА на всички :!:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Съгласен съм с колегата за минимално допустим размер на плевелните риби, най-вече за костура. Това е голяма напаст, пасмина. Защо трябва да го пазим и него? Ако питате мен и за платиката важи същото нещо. След няколко години тази риба ще измести много видове. Специално за "Сопот говоря". Всеки знае, че тя яде хайвера на другите риби, а нейния нищо не го яде, защото е покрит със слуз, както и самата риба.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Що сеотнася за костура и платиката, аз с двете ръце гласувам ЗА.Прави ми впечатление че от 2 г. костура го няма както преди,а тази платика е такава зган че на плувка като захраниш се събира и от нея друга риба не може да ти барне.Слука на всички.В неделя съм с лодката при рибарниците във варбите.
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Успех Данчо ,през новия сезон,ще чакаме отзиви,ни е ще открием по -късно тази година.

На колегата дето дава пример за Ивайловград,този "някой си Козела",не е някой,може да провери .
Но точно благодарение на неговата група и съвместно с ИАРА мрежите там намаляха значително.А това ,дали ще са 15-20 човека група ,няма значение ,има ли нарушение Д-р Найденов ще си свърши работата,както видяхте в една друга тема ,работи съвместно с полицията,има съдействие веднага :wink:
От цапалото аз се отказах още на първото хвърляне миналата година,като имаше вътре малки бели ,но рачилото си го ползвам,слънчак и друг плевел бол.
Последно промяна от MITKO70 на Съб Юни 02, 2012 7:10 am, променено общо 1 път.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

И ние в неделя ще сме в района на пирамидата, може да се засечем там, ще сме с един възстаричък червен форд с ловешка регистрация.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

MITKO70 написа:
На колегата дето дава пример за Ивайловград,този "някой си Козела",не е някой,може да провери .
Но точно благодарение на неговата група и съвместно с ИАРА мрежите там намаляха значително.
Ооо проверихме го веднага -местен дерибей , който си мисли че всичко му е позволено :roll: - е с нас удари Голяма греда :idea: Колкото до Сопот , никой от нас няма и идея да нарушава закона(мисълта ми беше ,че като си купя рибета от магазина -би трябвало да НЯМА начин да ме глоби горския) :) Аз съм един от най-големите радетели всичко което е забранено , да е строго регламентирано и ясно :wink: Поздрави
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
skpandurski
новобранец
новобранец

Мнение от skpandurski »

IMG_0117.JPG
IMG_0117.JPG (198.49 KiB) Преглеждано 971 пъти
IMG_0113.JPG
IMG_0113.JPG (234.77 KiB) Преглеждано 971 пъти
1111.JPG
1111.JPG (219 KiB) Преглеждано 971 пъти
Много рибари много вода и малко риба.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Ти какво очакваш колега.От толкоз цапане викане бръмчене рибата да е активна.Аз ще изчакам и може би ще отида вторник,сряда и ще ви покажа как става работата.Рибата не е в този залив където са снимките :wink:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Епа снимай къде са!
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Епа снимай къде са! :D
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Батко Емо написа:Епа снимай къде са! :D
Ще стане, вервай ми :D Има ги ,ще излязат ,ама не и при тази вода,а те знаят къде да ги търсят :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Сигурно ще кажете, че съм луд да пиша в 3.00, но след 1/2 час тръгваме за "Сопот", точно на същото място където са по-горните снимки, на едната от тях даже се вижда пирамидата и за това мястото се казва "пирамидата". Та от мерак станах по-рано и рекох да видя каква е хавата във форума. Малко се шокирах като видях какво е нивото на водата. Очаквах да се показват върбите, които на третата снимка им се виждат само върховете. Както и да е. Ще дам инфо живот и здраве ,а и ще пусна някоя темичка. Наслука на всички събратя, които ще се борят с рибите днес по водоемите на България!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Е включвам се и Аз,здравейте на всички.В събота като отивах до гробища видях какво е при пирамидата и си рекох утре ще съм тука,но в неделя отивам и гледам къде да вляза с лодката и един възрастен колега ме отчая.Скачам обратно в колата и слизам под нас отдоло свалям лодката и заставам между паметника и трабата.Захранка кюспе+бисквита+кастер+трици+бял и за десерт жито.Язовира пълен на мах,закотвям се така че да хвърлям над пътя че е чисто,стръв бял и жито.С две плувки, на жито капо с белия ме почнаха ситни костурета и след 30м.пъвата платка окло350гр така до 11.30ч+2тарана по700гр.Общт резутат 19 платики и 2 тарана.Кеф на мах и амурите излязоха покрая че даже изкаха да ми проверяват капитанското прово.Хвана ме яд че си оставих телефоните в нас затова снимки сори.Та открих страшно готино. :D :drinkers:Менка рибата се държи на 4м. дълбочина колеги всъбота излязоха недоволни от Миров дол на стената приятел мой цял ден 1 бяла и уклей,спасението е лотка и40 м. дистанция от брега на плувка с много манджа. :D
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

яз,Сопот написа:Е включвам се и Аз,здравейте на всички.В събота като отивах до гробища видях какво е при пирамидата и си рекох утре ще съм тука,но в неделя отивам и гледам къде да вляза с лодката и един възрастен колега ме отчая.Скачам обратно в колата и слизам под нас отдоло свалям лодката и заставам между паметника и трабата.Захранка кюспе+бисквита+кастер+трици+бял и за десерт жито.Язовира пълен на мах,закотвям се така че да хвърлям над пътя че е чисто,стръв бял и жито.С две плувки, на жито капо с белия ме почнаха ситни костурета и след 30м.пъвата платка окло350гр така до 11.30ч+2тарана по700гр.Общт резутат 19 платики и 2 тарана.Кеф на мах и амурите излязоха покрая че даже изкаха да ми проверяват капитанското прово.Хвана ме яд че си оставих телефоните в нас затова снимки сори.Та открих страшно готино. :D :drinkers:Менка рибата се държи на 4м. дълбочина колеги всъбота излязоха недоволни от Миров дол на стената приятел мой цял ден 1 бяла и уклей,спасението е лотка и40 м. дистанция от брега на плувка с много манджа. :D
Е-е-е колега издаде тайната, и миналата година беше абсолютно същото.Точно там където си бил и ти откривах и аз ,и мисля вторник,сряда и четвъртък да вършея здравата.Супер излет си направил чак аз го почуствах и ме блазни още от сега да тръгвам ,но работата ме спира.Мерси за инфото спести половин ден търсене на дистанция и местения :drinkers:
Аватар
venkov71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от venkov71 »

Днес на пирамидата таранката беше активна за около час и половина,от 6.30 - докъм 8ч.
До тогава бях сам и рибата вървеше гол след гол.След това от двете ми страни дойдоха по двама човека,започнаха да захранват и да хвърлят въдиците с нагазване и всичко свърши.
Рибата си би камшика на някъде и до обяд излизаха само много дребни костурчета.
Без снимки за съжаление,че фотото остана в колата.Общо взето беше прилично откриване.
ако можех да превърна хобито си в професия......
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”