Антон Ивановци - Едно добро откриване на сезон 2012-2013

Модератори: bobopeli, sapuna

alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Антон Ивановци - Едно добро откриване на сезон 2012-2013

Мнение от alankulu1987 »

Здравейте колеги :) на 1.06 запотен от притеснения дали ще успеем да стигнем на време на язовира, изхвърчах от работа с час по-рано - в 4:00 .... час-час,кой ти го дава :D
Баща ми беше приготвил всичкия багаж и беше останало да качим единствено лодката на багажника на колата.

В 18:00 бяхме на язовира ! А там една красота,една приказка. На бързо опънахме палатката от английския Карбут на стойност 5 паунда :D а тук са по 70 лв.

Изображение

След това се порадвах малко на язовира и на самата природа.
Изображение
Изображение
Изображение

Бая багаж имаше още за оправяне - Шатра , спалния комплект , приготвяне на вечеря и високоградусова напитка :)
Изображение
Изображение

Ей ма и мен позирайки и щастлив,че съм на любимия ми язовир.
Изображение

След като похапнахме и пийнахме, легнахме малко да поспим. На сутринта баща ми влезна да хваща с цапалото живи рибки за хищник, а на вънка една мъгла от изпаренията,породени от поройните дъждове на предишния ден.
Изображение
Изображение

Един от нашите приятели,в опита си да улови костур за стръв за сом, взе,че хвана ето тази красавица.
Изображение

С нетърпение се шмугнах в лодката с баща ми и газ към аза, и се завързахме на зелените върби срещу картофената нива, само че там много тегаво нещо беше тая година. Баща ми хвана 2-3 червеноперки от порядака на 500 грама всяка , аз ударих един кефал към 700 грама и пуснаха към 10:30 водата от яз. Цанков Камък и почна гадното течение и малкото риба която пипаше отсяка. Викам на баща ми, " Събирай въдиците и да гребем надолу, и от там отидохме 3 км надолу с гребане, посоката беше към "червената пръс". Заметнахме на малките червеноперчици който баща ми беше хванал сутринта с цапалото и не след дълго .....

Удар , кордата здрава , викам на баща ми давай кепа , а той вика ми той не е разпънат ... направо ми се прес.а ... но все пак не можа да се шмугне в някоя драка и се озова в черната мрежичка :D

3 kg бяла риба
Изображение
Изображение
Изображение

И риболова приключи днес 3.06.2012, със следния финален улов :)
Изображение

Следващата седмица пак мисля да ида за 1-2 дена :) Ами успех на всички колеги ! И не забравяйте! Ако спре да кълве не се отказвай, а почвай да търсиш другаде рибата :P

Изображение
emil
новобранец
новобранец

Re: Антон Ивановци - Едно добро откриване на сезон 2012-2013

Мнение от emil »

Супер сте изкарали.....Завиждам благородно.Може ли малко по-подробно за палатката и кой е магазина всъщност...?
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

emil написа:Супер сте изкарали.....Завиждам благородно.Може ли малко по-подробно за палатката и кой е магазина всъщност...?
От Англия си я докарах колега, така известната им разпродажба наречена Carboot. Разпродажбата я правят на полета или стадиони и паркинги и се състой в това,че хората които имат ненужни вещи,идват с колата слагат една маса пред нея и почват да продават като пазарлъка е по-голям и от руския пазар в Пловдив :D Та този човек който ми я продаде ми каза,че е ползвана веднъж само и дори не се замислих. Оказа се страхотна и то за няма и 13 лв :D
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не разбрах само тая слънчевка защо сте я взели :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
pes
новобранец
новобранец

Мнение от pes »

браво за излета добре сте прекарали,сега някой пак ще те упрекне защо си взел маломерните риби но не им обръщай внимание ловджийте като убият някой глиган да не го връщат :drinkers: :lol:
pes
новобранец
новобранец

Мнение от pes »

С.Върбанов написа:Не разбрах само тая слънчевка защо сте я взели :lol:
за котката :lol:
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Колега, до сега опитвал ли си слънчева ? По нищо не отстъпва на костура,до мога да кажа,че е и по сладка. Та слънчевката е костурова риба,просто по малките екземпляри не са ядливи понеже нямат много месо по-тях и от там им е тръгнала и лошата репутация. Хвани някой път една такава по едра и я одери и панирай точно като костура да видиш,че после ще ти се иска да ме намериш и да ми стиснеш ръката,че съм ти дал този съвет. На Антона като си приказвахме с колегите и те споделяха,че са я пробвали и им е харесала.
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

pes написа:
за котката :lol:
Аз на котки класни риби не давам :D
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

alankulu1987 написа: Колега, до сега опитвал ли си слънчева ? По нищо не отстъпва на костура,до мога да кажа,че е и по сладка. Та слънчевката е костурова риба,просто по малките екземпляри не са ядливи понеже нямат много месо по-тях и от там им е тръгнала и лошата репутация. Хвани някой път една такава по едра и я одери и панирай точно като костура да видиш,че после ще ти се иска да ме намериш и да ми стиснеш ръката,че съм ти дал този съвет. На Антона като си приказвахме с колегите и те споделяха,че са я пробвали и им е харесала.

Не ,че нещо , но не ям риба ! И да ядях нямаше да ям слънчевки поради факта ,че ловя друг вид риби и , ако искам да ям риба щях да си взема - пъстърва , сом , амур , бяла риба , костур , но не и слънчевка !Чувал съм от циганите ,че са кисели или горчиви ще те излъжа . Щом ти харесва си ги хапвай няма лошо .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

pes написа:браво за излета добре сте прекарали,сега някой пак ще те упрекне защо си взел маломерните риби но не им обръщай внимание ловджийте като убият някой глиган да не го връщат :drinkers: :lol:
Знам колега :) Има колеги които явно не са наясно,че бялата риба е почти толкова нежна,колкото е и пъстървата ... Ако я дупнеш с куката по навътре в устата и е пътник. Тези риби са хващани на жива стръв,а техниката там е такава,че когато перото поведе и изчезне от водата трябва да преброиш до 5 да обереш корема на кордата и като усетиш тежеста на рибата тогава леко да я засечеш. Така самата бяла риба гълта малката рибка по-навътре и шанса да оцелее е почти нулев. Не е като при тролинга, докато влачиш и като атакува тройката да и се нахака отстрани на човката или и вътре но по в началото на устата.
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

С.Върбанов написа:
alankulu1987 написа: Колега, до сега опитвал ли си слънчева ? По нищо не отстъпва на костура,до мога да кажа,че е и по сладка. Та слънчевката е костурова риба,просто по малките екземпляри не са ядливи понеже нямат много месо по-тях и от там им е тръгнала и лошата репутация. Хвани някой път една такава по едра и я одери и панирай точно като костура да видиш,че после ще ти се иска да ме намериш и да ми стиснеш ръката,че съм ти дал този съвет. На Антона като си приказвахме с колегите и те споделяха,че са я пробвали и им е харесала.

Не ,че нещо , но не ям риба ! И да ядях нямаше да ям слънчевки поради факта ,че ловя друг вид риби и , ако искам да ям риба щях да си взема - пъстърва , сом , амур , бяла риба , костур , но не и слънчевка !Чувал съм от циганите ,че са кисели или горчиви ще те излъжа . Щом ти харесва си ги хапвай няма лошо .
Лъжат те мангалите колега ;) ОК разбирам,че няма как да ми повярваш. На много хора им е странно. Просто го направи от любопитство,пробвай една само и ми пиши на ЛС с коментара относно вкуса и. Аз съм сигурен,че ще останеш доста приятно изненадан :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

alankulu1987 написа:Просто го направи от любопитство,пробвай една само и ми пиши на ЛС с коментара относно вкуса и.
Няма шанс това да се случи !

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аланку,и ти,и баща ти ,сте пичове отвсякъде! При това дередже с шибания язовир,имате прекрасен за откриването резултат.Поздравления!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

INCUBUS написа:Аланку,и ти,и баща ти ,сте пичове отвсякъде! При това дередже с шибания язовир,имате прекрасен за откриването резултат.Поздравления!
Мерси колега :) Пожелавам ти успех следващия път и на теб. Съвет. Ако не си с лодка ходи ако имаш дънни под овчарника. За 2 дена едни пичове изкараха около 10 бели,като днес видях докато вадеха една която беше близо 5 кила ;) + това и шаран на дъно има шанс да удари понеже там постоянно се разпъва и се храни яко ;)
Аватар
drebss
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от drebss »

Хубави риби!Браво!!!
:smt041 :smt041 :smt041
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”