Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовири около Хасково
Модератор: sapuna
- kombat
- вече хвърля и на тежко
Re: Язовири около Хасково
Сега се връщам от Крепост.Мои приятели са там за откриването и отидох да ги нагледам.Целият язовир е окупиран,но се ловят единствено 100 грамови каракудки на плувка.На дъно няма нито една уловена риба на целия язовир.Това е за сега.
- Vid
- кандидат преподавател
Аз пък се връщам от Тракиец. Язовира е пълен, чак поляните наоколо са залети... Пробвах хищника днес следобед в близост до стената, а вчера бях на с.Николово. Нямах дори пипване на залъгалката. Иначе, каракуда бол, блъска се в брега като размера и е тип шамарчета, основно това вадеха колегите, като кълве най добре на пружина.
Така, че кой го кефи каракуда да ходи, няма нужда да бие път към нулата, излиза и до стената върху залетите от водата поляни.
Така, че кой го кефи каракуда да ходи, няма нужда да бие път към нулата, излиза и до стената върху залетите от водата поляни.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На Тракиец за каракуда(шамарче) няма да мъкна дънни, а мисля, че ще излизат добре на плувка в устието, където водата навлиза в тясно ръкавче - ако има много вода ще стане, ама иначе...
Вчера бях на Момино - много вода, дребосъци, едно шаранче към 1кг. - УЖАС ! Днес бях да Даскалово, за да се реванширам за вчерашния провал и благодарение на малко късмет и повечко упоритост засрамих колегите, които правеха голям панаир на язовира - 2 x 7 kg. 2 x 6 един 3 kg. A утре, ако успея да се събудя, някак си, ще пробвам да изкарам някоя едра каракуда на Тракиец ! 

catch a fish or die trying !!!
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, пробвай каракудата на Тракиец ако те кефи, има много, колко кълве и как не мога точно да ти кажа, защото това не е моя риболов. По горното ми мнение се заключава само от наблюдения на риболовците около мен и разговори с тях, които ловяха тази риба. Определено има много каракуда, която играе т.е. скача над водата - това е видимо...
Сенека
Сенека
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Pikem, какво стана със снимките от Бодрово !?!??! Ходи ли вчера ; каква я свърши !?!?
- М. Сталев
- разбира нещата
Да,във събота направих един излет от 9 до 5,като официално стартирах риболова към 10 , лових изцяло на Мач,за стръв заложих на царевица консерва и торен червей ,като най добър резултат даде комбинацията от двете .Бях застанал пак на старото място,онова където имаше разпиляна вар, близо до свинарника,язовира малко е вдигнал нивото но във събота времето беше перфектно дори много топло ,водата беше огледало като изключим когато във следобедните часове се появи някакво леко подводно течение което ми създаде малко проблеми със застопоряването на ваглера на едно място,тъй като ползвах ваглер 8гр ,а нямах наличен по голям грамаж .Та за резултата ,Еми за цял ден се разписах със 11 шаранчета от порядъка на 500 гр до 1 кг и една хубава каракуда над половинка .Общо взето слабо предвид размера на рибата ,преди и на плувка излизаха прилични шарани а сега просто инцидентно се хващат такива.Във ранния следобед акостираха 3 ма колеги които застанаха отдясно на мен точно под свинарника и започнаха страшно скубане на подобни шаранчета на обикновена плувка ,като казвам страшно имайте предвид за 1 час над 50 броя ,просто използваха за стръв пилешка карантия,която не знам колко е хуманно да се използва но явно този шаран си е привикнал към нея и още със подаването следваше кълване.Бяха заметнали и 2 дънни пак на черво на тях изкараха 2 хубави шарана ,един към 2.500 и един към 3 и малко отгоре.Другата седмица пак може да пробвам един тематичен риболов там ,но този път мисля да пробвам по дълбоките места към стената ,защото явно плиткажа е любимо място за дребосъците .Направих 4-5 снимки но не се получиха кой знае колко добре ,сега ще видя как става качването във сайта и ще се опитам да ги кача.Поздрави
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво, Pikem, за разлика от предишния ти излет(с лошото влакно и дефицита на клуки), този път си се разписал, като се има предвид, че е било само мач риболов ! Само че ме стресира с тази карантия и успеха на нея ! Може ли нещо като описание или снимка на тая карантия, да придобия представа за какво иде реч, че консервативният ми мозък не може да възприеме абсурда на идеята !!! Може на ЛС да не спамим темата ! Благодаря предварително !
- Vid
- кандидат преподавател
През миналата година арендатора хранеше рибата с пилешка карантия, което ще рече черва, щото другите пилешки дреболии се продават в магазините. Дори черва плуваха по повърхността и се оплитаха по влакното, което си беше малко гнусно...Chromeo написа: Само че ме стресира с тази карантия и успеха на нея !
Предполагам, че и в момента е така, с карантията де.
Сенека
Сенека
- М. Сталев
- разбира нещата
Chromeo не ги снимах въпросните черва ,предполагам ,че са били поне варени
А снимките от излета нещо не успявам да ги кача .Поздрави

- М. Сталев
- разбира нещата
Все си мисля ,че ако се иде там със един Фидер ,ще се направи показно на всички плувкари и дънари ,а и ще има със сигурност и бонуси на 2 кг ,предвид факта ,че вземат само на дъно .
-
- разбира нещата
Ми че там дънния риболов си е фидер-методфидер-пружина ,като класическия фидер си беше по тегав заради късанията от закачки в треви. С по дебело влакно се преборвах с закачките. Говоря за от преди 2 години ма навиците на шарана едва ли са се променили ,иска си мека захранка. За червата се чуваше още тогава ,ма си вземаша доволно и на царевица.
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Pikem, бях с фидери тази година и е ужасно - само дребосък ! Главата ме заболя да слагам през 5 мин. захранка на пружината и именно тогава смених на суха царевица, а резултата си беше повече от добър! В момента в който хвърля фидера и вече трябва да засичам щото тия малките пакостници чакат с отворени усти, може и с повече нерви да дочакаш някое по-едро, ама аз отивам да си почина, а не да замятам през 5 мин. дънна въдица !
- М. Сталев
- разбира нещата
Аз имам предвид на фидер със метод хранилка 

Последно промяна от М. Сталев на Пет Юни 08, 2012 8:45 pm, променено общо 1 път.
- Obushtar4e
- новобранец
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Освен, ако Войводовската река не започне да се влива в Тракиец, друг вариант за щука не виждам !