Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Откриване", капо и ядове вместо релакс....
- Vesko1
- сериозен играч
"Откриване", капо и ядове вместо релакс....
След дългата забрана,нали сме заклети шаранджии подготвени и ентусиазирани решихме да щурмуваме нулата на яз.Кърджали с цел улов на шаран.Бяхме пратили човек предния ден там да запази място и да захрани, но не ни било писано.Тъкмо товарим в 6.00 багажа и..нашия човек звъни-„Хич недейте да идвате,няма смисъл тука е панаир от лодки,половината южна Бг е тука..от Хасково,от Сф,Пловдив…влачат,вдигат шум,снощи имаше даже заря-фойерверки пускаха.Влачат директно върху шамандурите и пръчките тоя шаран трябва да е луд да стои тука.Тея са дошли не на риболов ,а на купон”.
След кратко съвещание с колегата решихме да сменим мястото и да отидем на 0-та на яз Студен кладенец..точно под моста на с. Лисиците.Речено –сторено…в 8.00 на 2-ри бяхме вече на позиция разтоварихме багажа на 2 курса с лодката, вдигнахме палатката и опънахме шаранските стойки.

Отсреща се виждаше крепостта "Монек" на върха...

Мястото за бивака-страхотно,настанихме се под голям дъб,а на 30 метра имаше чешма ,което реши проблема с изстудяването на напитките.Викаме си-ударихме джакпота….и почнахме приготовленията,обзе ни неистова радост и оптимизъм,усмивките не слизаха от лицата ни..шаранджиите знаят какво е чувството от предстоящ няколкодневен излет.Малко по късно при нас дойде още един колега.

Мястото за разпъването избрахме със сонар и опънахме буйовете веднага след тревата,както е писано по дебелите книги.Захранихме със царевица кисната няколко дни в разни аромати…и разпънахме на дистанция около 80-100м.Тактика-на косъм с 2 царевички мед кука №2,а няколко пръчки пуснахме на протеинови топчета.

Седнахме и почнахме купончето…салатки,ракийки, кафенца..скарички и чакане да удари нещо трофейно и да оправдае вложените средства,труд,мъкнене на багажи и …т.н.За да не скучаем си направихме състезание за 1 час кой повече дребосък ще хване на плувка.Естествено колегата беше с директен и ме би с 5 уклейки повече..
Но както е казал народа-Много добро не е на добро….;(

Цял ден нищо…1-2 слаби удара и толкоз.Влизахме на гребла…гледахме със сонара..виждаха се тук там риби …но шарански пасаж нямаше.Викаме си-няма логика,тук трябва да е рибата чудим се защо няма никакво движение…а то какво било.Имало си съществена причина.
Тъкмо си пиехме вечерния аперитив на смрачаване…и чувам двигател на лодка…поглеждам с бинокъла-една червена гумена лодка с 2-ма бракониери си вадят необезпокоявани мрежите.Преградили целия залив, а ние си чакаме удар-дръжки ще удари.
Веднага звъним на ИАРА….гръмнахме 1-2 пъти с пистолета…и ония гадове забързаха..извадиха каквото извадиха и…изчезнаха зад носа.След малко дойдоха иараджиите и лично на шефа им…обяснихме какво сме видели ,пускаха котви…куки.Евала на момчетата и лично на Мирослав,не пропускат сигнал веднага реагират..Не знам какво изкараха …защото преуморени легнахме да спим.

На другия ден си викаме….днес няма да посмеят да пускат мрежи…сигурно рибата ще влезе в залива и ще ни огрее и нас.Цял ден никакъв удар…сменяхме монтажи стръв ,тактики-нищо.явно рибата яко е наплашена от мрежарите.Хвърлихме 2 пръчки и на жива рибка за бяла риба ,една сопа с мултипликатор за сом-нъцки…отново греда.
Вечерта на 3-ти по същото време около 21:00…отново бракониерите с червената гумена лодка се появиха….С колегата избесняхме…заредих патлака…и газ с лодката към тях.Хванахме ги в крачка-мъж и жена семейство…мрежи пускат.Викаме –„Виждате ни че от 2 дни сме тука,защо ни разваляте риболова”А жената по устата от мъжа-„Ще си пускаме каквото си искаме,кои сте вие че да ни казвате.Тя мрежата е само 50 метра,кво ви пречи”.Обаждаме се пак на ИАРА,описахме лодката и ….викат „идваме,ако можете ги забавете”.Бракониерите звъннаха на някой,говореха на турски… и след малко още една лодка бракониери дойде на помощ на първите,явно са били комбина…и ние с колегата или трябваше да влезем в директен сблъсък или да се оттеглим.Как ме сърбеше..да им гръмна няколко патрона…да напълнят „памперсите”…и как се въздържах не знам.Нагли ,тъпи,гладни селяни….Оставихме ги на ИАРА…да си ги хващат там…а ние се прибрахме в бивака.
Оттук нататък нямахме удар 2 дни…само дреболийки ,каракуди….и 2-3 едри клена ,1 маломерна бяла риба и това е.

Поне успях да забуча няколко едри костура…та колегата ми спретна страхотна костур-чорба…тая чорба много ракия изпи да си призная ..хахаха

Та така-4 дневен риболов…надежди за адреналин и преживявания …отидоха по дяволите.
Остана ни „адреналина” от екшъна с апашите…хапването и пийването…и един щъркел ни навести.

http://www.youtube.com/watch?v=mIjJ2yZk ... e=youtu.be
Днес като събирахме багажа една водна змия се мушнала при храната...а единия колега много го е страх от змии.Голям майтап стана..скочи нашия да бяга..спука ме от смях...
http://www.youtube.com/watch?v=vwxuk9HE ... e=youtu.be
Зарекъл съм се ,докато ИАРА не се справи с мрежарите на тоя язовир-повече кракът ми не стъпва там.Такова капо на откриването никога не ми се е случвало,шибаните бракониери толкова изнагляха,че нормален риболовец няма никакъв шанс от тях да хване нещо трофейно.Хващат с мрежи и продават-4лв шарана …5лв сома.Даже като товарехме багажа днес ,една гадина ни пита дали сме хванали…и като казахме че не…той ни предложи ако искаме да си купим от него-2 сома имал за продаване по 25лв броя..,да не сме били празни….гадина мръсна.Теглих му една майна….Половината села там са бракониерски-няма спасение.За трепане са.

Докато не се набутат няколко бракониери в кауша за назидание-няма оправия.
Затова препатилите колеги шаранджии сега ги разбирам защо отиват на яз.Ивайловград или яз.Тракиец.Там такива неща няма,контрола е железен…и жална им майка на бракониерите.

Това е!
Наслука колеги.

След кратко съвещание с колегата решихме да сменим мястото и да отидем на 0-та на яз Студен кладенец..точно под моста на с. Лисиците.Речено –сторено…в 8.00 на 2-ри бяхме вече на позиция разтоварихме багажа на 2 курса с лодката, вдигнахме палатката и опънахме шаранските стойки.

Отсреща се виждаше крепостта "Монек" на върха...

Мястото за бивака-страхотно,настанихме се под голям дъб,а на 30 метра имаше чешма ,което реши проблема с изстудяването на напитките.Викаме си-ударихме джакпота….и почнахме приготовленията,обзе ни неистова радост и оптимизъм,усмивките не слизаха от лицата ни..шаранджиите знаят какво е чувството от предстоящ няколкодневен излет.Малко по късно при нас дойде още един колега.

Мястото за разпъването избрахме със сонар и опънахме буйовете веднага след тревата,както е писано по дебелите книги.Захранихме със царевица кисната няколко дни в разни аромати…и разпънахме на дистанция около 80-100м.Тактика-на косъм с 2 царевички мед кука №2,а няколко пръчки пуснахме на протеинови топчета.

Седнахме и почнахме купончето…салатки,ракийки, кафенца..скарички и чакане да удари нещо трофейно и да оправдае вложените средства,труд,мъкнене на багажи и …т.н.За да не скучаем си направихме състезание за 1 час кой повече дребосък ще хване на плувка.Естествено колегата беше с директен и ме би с 5 уклейки повече..

Но както е казал народа-Много добро не е на добро….;(

Цял ден нищо…1-2 слаби удара и толкоз.Влизахме на гребла…гледахме със сонара..виждаха се тук там риби …но шарански пасаж нямаше.Викаме си-няма логика,тук трябва да е рибата чудим се защо няма никакво движение…а то какво било.Имало си съществена причина.
Тъкмо си пиехме вечерния аперитив на смрачаване…и чувам двигател на лодка…поглеждам с бинокъла-една червена гумена лодка с 2-ма бракониери си вадят необезпокоявани мрежите.Преградили целия залив, а ние си чакаме удар-дръжки ще удари.
Веднага звъним на ИАРА….гръмнахме 1-2 пъти с пистолета…и ония гадове забързаха..извадиха каквото извадиха и…изчезнаха зад носа.След малко дойдоха иараджиите и лично на шефа им…обяснихме какво сме видели ,пускаха котви…куки.Евала на момчетата и лично на Мирослав,не пропускат сигнал веднага реагират..Не знам какво изкараха …защото преуморени легнахме да спим.

На другия ден си викаме….днес няма да посмеят да пускат мрежи…сигурно рибата ще влезе в залива и ще ни огрее и нас.Цял ден никакъв удар…сменяхме монтажи стръв ,тактики-нищо.явно рибата яко е наплашена от мрежарите.Хвърлихме 2 пръчки и на жива рибка за бяла риба ,една сопа с мултипликатор за сом-нъцки…отново греда.
Вечерта на 3-ти по същото време около 21:00…отново бракониерите с червената гумена лодка се появиха….С колегата избесняхме…заредих патлака…и газ с лодката към тях.Хванахме ги в крачка-мъж и жена семейство…мрежи пускат.Викаме –„Виждате ни че от 2 дни сме тука,защо ни разваляте риболова”А жената по устата от мъжа-„Ще си пускаме каквото си искаме,кои сте вие че да ни казвате.Тя мрежата е само 50 метра,кво ви пречи”.Обаждаме се пак на ИАРА,описахме лодката и ….викат „идваме,ако можете ги забавете”.Бракониерите звъннаха на някой,говореха на турски… и след малко още една лодка бракониери дойде на помощ на първите,явно са били комбина…и ние с колегата или трябваше да влезем в директен сблъсък или да се оттеглим.Как ме сърбеше..да им гръмна няколко патрона…да напълнят „памперсите”…и как се въздържах не знам.Нагли ,тъпи,гладни селяни….Оставихме ги на ИАРА…да си ги хващат там…а ние се прибрахме в бивака.
Оттук нататък нямахме удар 2 дни…само дреболийки ,каракуди….и 2-3 едри клена ,1 маломерна бяла риба и това е.

Поне успях да забуча няколко едри костура…та колегата ми спретна страхотна костур-чорба…тая чорба много ракия изпи да си призная ..хахаха

Та така-4 дневен риболов…надежди за адреналин и преживявания …отидоха по дяволите.
Остана ни „адреналина” от екшъна с апашите…хапването и пийването…и един щъркел ни навести.

Днес като събирахме багажа една водна змия се мушнала при храната...а единия колега много го е страх от змии.Голям майтап стана..скочи нашия да бяга..спука ме от смях...

Зарекъл съм се ,докато ИАРА не се справи с мрежарите на тоя язовир-повече кракът ми не стъпва там.Такова капо на откриването никога не ми се е случвало,шибаните бракониери толкова изнагляха,че нормален риболовец няма никакъв шанс от тях да хване нещо трофейно.Хващат с мрежи и продават-4лв шарана …5лв сома.Даже като товарехме багажа днес ,една гадина ни пита дали сме хванали…и като казахме че не…той ни предложи ако искаме да си купим от него-2 сома имал за продаване по 25лв броя..,да не сме били празни….гадина мръсна.Теглих му една майна….Половината села там са бракониерски-няма спасение.За трепане са.

Докато не се набутат няколко бракониери в кауша за назидание-няма оправия.
Затова препатилите колеги шаранджии сега ги разбирам защо отиват на яз.Ивайловград или яз.Тракиец.Там такива неща няма,контрола е железен…и жална им майка на бракониерите.

Това е!
Наслука колеги.
Последно промяна от Vesko1 на Вто Юни 05, 2012 5:08 pm, променено общо 2 пъти.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Re: "Откриване", капо и ядове вместо релакс....
Тц тц тия гадове нямат изтребване!А иначе колега много хубав репортаж браво.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- Vesko1
- сериозен играч
Нямат наистина...километри мрежи се хващат и пак пускат.mitko ribara написа:Тц тц тия гадове нямат изтребване!А иначе колега много хубав репортаж браво.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Taкъв разказ, отдавна не бях чел...много добре поднесено, с финес...
и снимки и всичко на ниво....
Поздравления.
п.п. ..а за гадовете(бракониери)...закон му е майката... и в кауша, но да видим кога...
и снимки и всичко на ниво....

Поздравления.

п.п. ..а за гадовете(бракониери)...закон му е майката... и в кауша, но да видим кога...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Това наистина може да помрачи настроението, трябвало е да торпилирате с харпун лодките им!
...'ма нали все пак сте били сред природата!

...'ма нали все пак сте били сред природата!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- emo vasilev
- сериозен играч
Евала колега , голяма красота е това място !
А иначе едните винаги ще ги има - бракониерите , а другите винаги ще ги търсим - рибите !
А иначе едните винаги ще ги има - бракониерите , а другите винаги ще ги търсим - рибите !

- Vesko1
- сериозен играч
Местенцето е супер наистина..природата е уникална и дори без шарани си направихме 3-дневен пикник сред природата.emo vasilev написа:Евала колега , голяма красота е това място !
Няма пълно щастие ...

-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега, страхотен репортаж и достойна постъпка.
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Интересно дали са ги хванали ИАРА - та ?
Супер репортаж спретна колега,от сърце ти желая на следващият ти излет да имаш невероятен късмет 

И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво. Важното е че си с готини хора сред красива природа.А това за нулата на Кърджали ми звучи обезпокоително с оглед предстоящия ни излет там. А и как ми се прияде една люта чорбичка с студената ракийка 

- Vesko1
- сериозен играч
Пете....и тая седмица ще е панаир,не искам да те отчайвам...но такава е реалността.Предполагам познаваш професора на шаранджиските науки -Екинето дето държи р-т"Водопада" дето шаранджиите се събираме....щом той се прибра на втория ден от нулата...и си отиде на вилата...за какво да говорим.Пловдивчани софианци...са взели по седмица отпуска...и ще влачат до дупка горе.Ще хванат по някоя бяла...некое сомче....но ние шаран няма да хванем...вервай ми.Има ли движение по водата и аларми,шарана сменя дестинацията си.Петър Недев написа:Браво. Важното е че си с готини хора сред красива природа.А това за нулата на Кърджали ми звучи обезпокоително с оглед предстоящия ни излет там. А и как ми се прияде една люта чорбичка с студената ракийка
Ще чакаме по спокойни времена....

- dimo4ko
- научил се да хвърля
Хубав репортаж, все пак не сте били капо.
ИАРА трудно ще се справят с бракониерите, все пак са 4-5 човека за цялата област - къде по-напред да огреят. Откакто Миро стана шеф все пак правят всичко възможно. Щом от приказки научавам, че се оплакват от него бракониерите, значи си върши работата. Миро е искал съдействие от Жандармерията и я получава, знам че са изловили много хора на яз. Кърджали, но все дребни риби...
Според мен трябва да ходим по повече хора заедно на риба, а не по 2-3ма . ако сме 7-8-10 човека да ги видим тия бракониери какво ще направят - въпреки че са много нагли и няма да се учудя, ако пак се изявяват.
ИАРА трудно ще се справят с бракониерите, все пак са 4-5 човека за цялата област - къде по-напред да огреят. Откакто Миро стана шеф все пак правят всичко възможно. Щом от приказки научавам, че се оплакват от него бракониерите, значи си върши работата. Миро е искал съдействие от Жандармерията и я получава, знам че са изловили много хора на яз. Кърджали, но все дребни риби...
Според мен трябва да ходим по повече хора заедно на риба, а не по 2-3ма . ако сме 7-8-10 човека да ги видим тия бракониери какво ще направят - въпреки че са много нагли и няма да се учудя, ако пак се изявяват.
Истината е някъде там ...
- Vesko1
- сериозен играч
Миро няма грешка!Веднага дойдоха...10 пъти преди това ни се обадиха по телефона да ни питат къде сме..що сме..къде са бракониерите...и т.н.До 1 часа през нощта пускаха куки с катера...да разчистят терена.Но 3-ма души с 4 коня мотор не могат да се справят със селските пръчки които на талази правят набези по язовира...от 21 да 23ч през нощта....Имат и нова тактика-вече не пускат покрай брега а започват на 30 метра от брега и преграждат заливите от 2-та края....dimo4ko написа:Хубав репортаж, все пак не сте били капо.
Решил съм да пратя писмо на имейла на ИАРА...да похваля групата на Миро...и да поискам да им отпуснат поне един як катер с 2 мотора...за да нямат мърдане тия гадове..да не могат да се измъкват.
Иначе всичко ще е "кауза пердутта"...и ще продължава нерегламентираното опоскване на този красив язовир.Челяд хранят хората....риби ловят и продават ,трябва да ги разберем....долните твари....

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Колега поздравление за излета,но фрази от рода на все пак не си бил капо,мене не ме топлят.Както и тебе не може да отидеш за риба за няколко дена и да се занимаваш с твари по-жалки от амеби,и на това да му се радваме.Няма да се оправим никога човек като отиде на място като това трябва да се изпълни със спокойствие и радост от самия излет и от риболова.
Но до като ги има тези педали ние ще страдаме и ще си псуваме по форумите.
Разтреперих се от нерви като чета,че мърдата ти е казала че била малка мрежа какво ти пречела
другия път и отрежи малко главата за да не и пречи.Спирам,че пак ме хващат бясовете.
Но до като ги има тези педали ние ще страдаме и ще си псуваме по форумите.
Разтреперих се от нерви като чета,че мърдата ти е казала че била малка мрежа какво ти пречела
другия път и отрежи малко главата за да не и пречи.Спирам,че пак ме хващат бясовете.