"Откриване", капо и ядове вместо релакс....

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: "Откриване", капо и ядове вместо релакс....

Мнение от Vesko1 »

Красимир Атанасов написа:Колега поздравление за излета,но фрази от рода на все пак не си бил капо,мене не ме топлят.Както и тебе не може да отидеш за риба за няколко дена и да се занимаваш с твари по-жалки от амеби,и на това да му се радваме.Няма да се оправим никога човек като отиде на място като това трябва да се изпълни със спокойствие и радост от самия излет и от риболова.
Но до като ги има тези педали ние ще страдаме и ще си псуваме по форумите.
Разтреперих се от нерви като чета,че мърдата ти е казала че била малка мрежа какво ти пречела
другия път и отрежи малко главата за да не и пречи.Спирам,че пак ме хващат бясовете.
Шаранджия...да не хване 1 шаран за 3 дни...за мен си е чисто капо...затова и съм сложил това заглавие.Но за пръв път видях ЖЕНА...да бракониерства и да псува като хамалин.Щом и жените почнаха...спукана ни е работата....бат Бойко да чете....явно глада е голям май.... :?
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Аз в момента живея в Швеция,и като ходя за риба се засичаме с местните и като почнем да си лафим,и да им разказвам какви красиви реки и водоеми имаме.Но за съжаление са обезрибени от бракониери не ме разбират какво се опитвам да им кажа,казват ми и тука има стопански риболов но риба има,аз пак се опитвам да обесня какво се случва и пак оставам не разбран не ми вярват,не вярват че не се следи за реда по-водоемите и спрях да се обеснявам за да не се излагам повече.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
harigt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от harigt »

:prayer: :prayer: :prayer: :supz: :smt006
Бате Хари
mladenj
новобранец
новобранец

Мнение от mladenj »

На яз.Тракиец има бракониери и те са от ИАРА !!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Между другото...никой не забеляза този грешен монтаж ,който умишлено направих ,като вързах на вирбела кафявия силиконов повод със обелването отгоре над оловото.Колеги,никога не правете така ,защото ще имате много откачени риби.
Изображение
1.Ако се закачи на задната кука,100% предната кука или оловото ще се закачат на дъното и губите рибата.
2.Губи се идеята на противооплитащия монтаж, на който е закачено оловото.Идеята е при закачане на оловото по дъното...силиконовия шлаух отзад да поддаде,да загубите оловото...но да спечелите рибата... :)
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
Красимир Атанасов написа:
Шаранджия...да не хване 1 шаран за 3 дни...за мен си е чисто капо...затова и съм сложил това заглавие.Но за пръв път видях ЖЕНА...да бракониерства и да псува като хамалин.Щом и жените почнаха...спукана ни е работата....бат Бойко да чете....явно глада е голям май.... :?
Значи вие сте били Веско1, под онова дръво :) , мернах ви из далечинката както си пливах. Екстра репортаж и снимки. Ка си се здържал да не им нагърмиш баре лодката, че да ги питаш ка ще додрапат после до брега... :twisted: ГАДОВЕТЕ. А т`ва де го казваш "Големия глад", за мен не е така, друго си е чистата аванта. Ни зарибява, ни се грижи за нещо, купи 1-2 мрежи и 1 лодка, за 3-4 месеца си избие парите и после всичко си му е чиста печалба. :evil: Какъв труд и какво влага, да не да оре, копа, сади, ремонтира, храни нещо...? То де се вика всички въдичари се грижим повече за рибата, що на всяко ходене фъргаме баре за 4-5 лева захранка. Ма дай да спирам, че ми се качва кръвното от таквиз размисли. Живот и здраве други слуки да имаш и :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа:
Vesko1 написа: Значи вие сте били Веско1, под онова дръво :) , мернах ви из далечинката както си пливах. Екстра репортаж и снимки. Ка си се здържал да не им нагърмиш баре лодката, че да ги питаш ка ще додрапат после до брега... :twisted: ГАДОВЕТЕ. А т`ва де го казваш "Големия глад", за мен не е така, друго си е чистата аванта. Ни зарибява, ни се грижи за нещо, купи 1-2 мрежи и 1 лодка, за 3-4 месеца си избие парите и после всичко си му е чиста печалба. :evil: Какъв труд и какво влага, да не да оре, копа, сади, ремонтира, храни нещо...? То де се вика всички въдичари се грижим повече за рибата, що на всяко ходене фъргаме баре за 4-5 лева захранка. Ма дай да спирам, че ми се качва кръвното от таквиз размисли. Живот и здраве други слуки да имаш и :drinkers: .
Ние бяхме Вик....не съм те видял иначе по жълтия каяк щях да те позная... сигурно нещо съм правел в това време.Как да ги гръмнеш бе....после ще се изкарат жертви,ще си изкарат медицински...ще те съдят...и ще им плащаш като поп за нанесени МОРАЛНИ И МАТЕРИАЛНИ вреди.И с нищо не можем да докажем че са бракониерствали....разхождали си се хората на лунна светлина....романтика ,а и не сме упълномощени органи за това.Човек трябва да си владее нервите-няма как.А 3 месеца е много за избиване на бракониерски инвентар...една мрежа е 200лв..като хване 50 кила шаран и я избива...Няма спасение.Единия наглец (т.нар.Мюмюн,известен в в района)ни заяви директно че от 15г се занимава с тоя "занаят" и никой не е успял да го откаже....та ние ли
ИзображениеИзображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Весо,да бяхте останали до корабчето,по щяхте да изкарате,имал съм случай цяла сурия фесове се къпеха около него :lol: и на няма и 20 м. от тях съм вадил за деня няколко шарана,само че после място не можеше да се намери,че местните са като попивателна хартия :lol: ,а за горе забрави изобщо,голямо е разстоянието и е плитко та рибата се пръска,а преди моста като отиваш в дясно има една борова горичка,отпред е разливак,нищо че е в каньона,та го разгледай другия път :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа:Весо,да бяхте останали до корабчето,по щяхте да изкарате,имал съм случай цяла сурия фесове се къпеха около него :lol: и на няма и 20 м. от тях съм вадил за деня няколко шарана,само че после място не можеше да се намери,че местните са като попивателна хартия :lol: ,а за горе забрави изобщо,голямо е разстоянието и е плитко та рибата се пръска,а преди моста като отиваш в дясно има една борова горичка,отпред е разливак,нищо че е в каньона,та го разгледай другия път :wink:
До корабчето сянка няма...трябваше да си отидем на Островица на нашето място под поделението...,обаче беше много кално...а пътя го знаеш какъв е,а с лодка е невъзможно в кал да се мине.Там на Лисиците повече няма да се ходи-отписваме го това място от дестинациите.И вообще на долния с преспиване вече не.
ИзображениеИзображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Айде сега,нямал да ходи,аз как ходя 17-18 г. и пак ще си ходя :D ,просто е рано за шаран,като тръгне да пада водата и ятата слизат надолу та въпроса е къде да ги търсиш,знам няколко хубави места та здраве и живот като се разкарвам с лодката и видя на сонара че се е групирала,а повярвай ми,става черно но на определени места,ще ти кажа щото си мераклия шаранжия а аз го изживях това :D
п.п Мирослав ще ги оправи тия гладните,дето вместо мотики държат гребла,особено кадъните :lol: ,дай и на други тел. да го знаят,пича няма грешка
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Taм, на Лисиците, са извадени дестки мрежи, ма тея тримата са много упорити.
Семейство са, баща майка и син. Двама пускат мрежите нощем, третия продава рибата през деня. Всичките имат по няколко акта, ма не ги бърка. Аз лично съм гонил жената, като лови шарани с кепа, докато хвърлят хайвер. Виждал съм я и как разпъва мрежа с плуване.
Не мина ли пред вас една малка лодка с огромни балони и един кльонкаджия вътре? Вади мрежи без да се занимава изобщо със собствениците им :twisted: . А и един зелен РИБ с 50 коня мотор трябва да е минал пред вас. И той вади мрежи без задръжки.
П.С. А за шаран на Лисиците е трябвало да отидета малко по надолу. Току под моста има заливче, веднага след него. Ама там ги нема тея сенки...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Кърцата написа:Taм, на Лисиците, са извадени дестки мрежи, ма тея тримата са много упорити.
Семейство са, баща майка и син. Двама пускат мрежите нощем, третия продава рибата през деня. Всичките имат по няколко акта, ма не ги бърка. Аз лично съм гонил жената, като лови шарани с кепа, докато хвърлят хайвер. Виждал съм я и как разпъва мрежа с плуване.
Не мина ли пред вас една малка лодка с огромни балони и един кльонкаджия вътре? Вади мрежи без да се занимава изобщо със собствениците им :twisted: . А и един зелен РИБ с 50 коня мотор трябва да е минал пред вас. И той вади мрежи без задръжки.
П.С. А за шаран на Лисиците е трябвало да отидета малко по надолу. Току под моста има заливче, веднага след него. Ама там ги нема тея сенки...
Кльонкаджията Джонито..за него ли говориш Кърца.Спря се при нас ...седя 1-2 часа,той ни каза за мрежите че постоянно вади и ги оставя тук таме и се обажда на ираджиите да ги прибират.РИБ-а мина първия ден къде обед,обаче нямаше кука отзад и мина покрай отсрещния бряг....мина и си замина нищо не закачи.Абе трябваше на върбите да идем...знам ги аз къде излизат шараните,ама колегата също има думата...той каза тук разпъваме под дъба....аз кво да кажа. :D
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Кърцата написа:Taм, на Лисиците, са извадени дестки мрежи, ма тея тримата са много упорити.
.....
Кърца, водата сега се дигнала токова, че от тези заливи почти нищо не е останало. На другия бряг при моста водата е до боровете, където миналата година се разпъваха палатките, сега мярнах само 1-2-ма човека, за повече нямаше място.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Не за Джонито, за учителя му говоря. Брат ми.
РИБ-а е нормално да не е имал кука. Това си е частна лодка, просто собственика му има непоносимост към мрежари и се забавлява да им вади мрежите.
Вик, не говоря за боровете на Момина скала, думата ми е за откъм Лисиците, веднага под моста, участъка преди да почнат скалите. Иначе по самите скали има много шаран, ма за там си трябват специални техники и катерачески умения :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Разбрах те Кърца, мисълта ми е че сега водата се е дигнала много и много от заливите са променени. Па за скалите по нататък съм му намерил цаката - диктисвам се на гимийчето при скалите и не ми трябва алпийска техника :wink: .
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”