Откриване в Правец

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
xajter
новобранец
новобранец

Откриване в Правец

Мнение от xajter »

От много чудене, къде да открием риболова, решихме да отидем на Правец. В Събота трябваше да потеглим сутринта 6 човека, но един от групата имаше рожден ден в петък, та пътувахме само 2-ма... Добре, че имах и други колеги да чакат там. Плана беше да останем на палатка до понеделник, но ...

Изображение

В събота си скъсах нервите до обяд да чакам този - онзи и накрая ми писна и си тръгнах с едно момиче за компания. След обяда бяхме тям, но уви за палатка не ставаше. Отидохме на гости при приятели да спим там и рано сутринта да сме на язовира. Лошият късмет тръгна още от вечерта... Както си седяхме на масата с компания, един от групата отиде до магазин да купел нещо... 2 минути след като тръгна, звънна, че има лисица под нас. Бързо извадихме пушка и след 10-тина минути търсене я намерихме, но понеже имаше доста храсти и висока трева, се опитах да се приближа към нея (беше на около 50/60 метра), но ни осети и побягна...

Сутринта станах рано и 4.30 бях на водоема, като един приятел ме чакаше там. Разпънахме такъмите и към 5.30 ги бяхме хвърлили.

Изображение

Изображение

Изображение

До 12.00ч. имаше 4 пипания, като 10-тина минути след това последва удар. Имаше закачена риба, но се откачи за съжаление дори не я видяхме каква е. (Удари на 6-ти номер кука на Kamasan с повод 25 lbs). До 17.00 имаше, още 2 пипания, но урдар не. Като цяло за 2-та дена, единствено на мойте пръчки имаше удар (дънни) от всичките рибари на водоема, имаше хора които вадеха по някоя друга каракуда и костури, колкото пръст.

Пробвахме всякакви монтажи и главно на царевица и топчета. Захранката беше царевица, коноп, топчета и пелети.

Рибата се бие доста по брега и доста скача във водата и явно не си е хвърлила хайвера.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Откриване в Правец

Мнение от dess0 »

Колега, поздравления за излета! Другият път ти пожелавам по-силно представяне!
Искам да те питам какъв е статута на язовира и какви са условията за риболов? Каква риба се лови и т.н.? Благодаря!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
hrisi_miga
новобранец
новобранец

Мнение от hrisi_miga »

Браво за излета ,другият пат успех с чудовиштата
Аватар
xajter
новобранец
новобранец

Мнение от xajter »

Като разговарях с приятели вчера и днес, преди забраната са извадени: амур 11.500 кг. ; шаран 14,300 кг. Единият е извадил за деня 12 шарана, а след 2 дена 4 за деня и то за един час. Водоема е труден (или поне в момента) рибата не е гладна. Във водоема има сом, шаран, бяла риба и щука. Дребосъци също има. Гьола наистина е много "крив", ако един ден даде риба, 1 месец да ходиш, може и пипане да нямаш, а за удар и реализирана риба да не говорим. Също така ми казаха, че преди (не знам точно колко време) се е пукала стената или не знам точно как е станало и е текла... В градините надолу е намерен сом с размери малко над 120-те кила и шарана към 30-те. Не съм ги виждал, не знам колко е вярно, но хората, които са ми го казали са от може би най-сериозните рибари в Правешкия край. Иначе в събота изглеждаше, че няма никаква риба във водоема, никакви признаци, никакво движение. А днес скачаха, имах пипания и един удар даже. То нормално, като не си е хвърлила хайвера рибата, да не кълве там. Иначе се виждаха големи риби да скачат, така че ще го посетя отново, но поне след 10/20 дена. Иначе в района има гьолче, но там почват от 18 кг. шараните и стигат до над 30 кг.
Аватар
drebss
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от drebss »

Колега следващия път ще е по-резултатен.Щом има такива риби все някои ден ще бъдат хванати.
:drinkers:
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

xajter написа:Като разговарях с приятели вчера и днес, преди забраната са извадени: амур 11.500 кг. ; шаран 14,300 кг. Единият е извадил за деня 12 шарана, а след 2 дена 4 за деня и то за един час. Водоема е труден (или поне в момента) рибата не е гладна. Във водоема има сом, шаран, бяла риба и щука. Дребосъци също има. Гьола наистина е много "крив", ако един ден даде риба, 1 месец да ходиш, може и пипане да нямаш, а за удар и реализирана риба да не говорим. Също така ми казаха, че преди (не знам точно колко време) се е пукала стената или не знам точно как е станало и е текла... В градините надолу е намерен сом с размери малко над 120-те кила и шарана към 30-те. Не съм ги виждал, не знам колко е вярно, но хората, които са ми го казали са от може би най-сериозните рибари в Правешкия край. Иначе в събота изглеждаше, че няма никаква риба във водоема, никакви признаци, никакво движение. А днес скачаха, имах пипания и един удар даже. То нормално, като не си е хвърлила хайвера рибата, да не кълве там. Иначе се виждаха големи риби да скачат, така че ще го посетя отново, но поне след 10/20 дена. Иначе в района има гьолче, но там почват от 18 кг. шараните и стигат до над 30 кг.
Това за спуканата стена е вярно защото по това време учех в Ботевград и минавах често през Правец,даже пътя си личи къде е напукан,но за риби хич да не е да съм чул нещо.
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Искам и аз да попитам колегата,тъй като преди се искаше някаква бележка от кмета.Сега как стоят нещата с язовира може ли и къде може да се лови или трябва да питаме Златев все пак градът е негов.
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

hanks написа:Искам и аз да попитам колегата,тъй като преди се искаше някаква бележка от кмета.Сега как стоят нещата с язовира може ли и къде може да се лови или трябва да питаме Златев все пак градът е негов.
:lol:
Присъединявам се към въпросите на колегите относно статута на язовира - моля, ако някой знае, да каже...
Преди време бях чувал само от един познат, че язовира се охранявал от частна охрана, която даже била "въоръжена и опасна" :roll:
Аватар
xajter
новобранец
новобранец

Мнение от xajter »

За "някаквата бележка от кмета" от тази година ви трябва само риболовен билет. Може да се лови само под моста и отстрещната страна на хотела. Относно за охраната, язовира не е на Златев, а охраната която се прави на итнересне е спектъра от хотела. Нямат никакви права да ви кажат, какво и да било, но го прават!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”