Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Монтаж с два вирбела ?!
Модератор: Paublo_Eskobar
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Монтаж с два вирбела ?!
О,25 ФК , твърдо олово, стискаш ги хубаво и нямат мърдане.SammY написа:Ще пробвам и с 0.25 ФК и дано тогава със по кофти ваглери да нямам оплитания,ако е и по слабо от основното ще е супер
, ако не ще го преживея стига да не оплита
или ще си реша проблема като мина само на Кралусо
п.п. За съчмите е ясно , ако не ги засеча на време , че са разместват следва оплитане , без значение какъв е ваглера
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Я и аз да попитам нещо в темата
. Някой случайно да е чувал или попадал на оливетки от волфрам?
Четох някъде, че оловото много замърсява водоемите /става въпрос за това, което оставяме в тях/ и на запад обмислят да го забранят за риболов. Сетих се къде съм чел: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1076431, а също така би трябвало да са по-малко обемисти и монтажите да са по-фини.

Четох някъде, че оловото много замърсява водоемите /става въпрос за това, което оставяме в тях/ и на запад обмислят да го забранят за риболов. Сетих се къде съм чел: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1076431, а също така би трябвало да са по-малко обемисти и монтажите да са по-фини.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://milobg.com/index.php?route=produ ... ct_id=4784
http://milobg.com/index.php?route=produ ... ct_id=4768
Волфрамовите ще са доста парици,тези от линковете са също добър избор

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Да. Може би цената ще е по 5. Тези от втория линк ще ги има ли и в по-големи грамажи? Например 3, 4, 5, 6гр.butnik написа:http://milobg.com/index.php?route=produ ... ct_id=4784
-
- ще става разбирач
Здравейте. .
Привърженик съм на монтажа с двата вирбела, тъй като лесно се съхраняват на совалки целите линии /от вирбел до вирбел/ и при непознати водоеми е по малък шанса да загубиш скъпо струващ ваглер или слайдер. Това е лично мое мнение и не се опитвам да го налагам.
Нов съм в този вид риболов
, даже тази неделя успях за първи път да вида моето Шимано как работи и как ми пее макарката.
Имам въпросчета и ще чакам отговори. Та.............
От долу на горе. Примерно с подвижен ваглер:
Повод с кука - 30 см., микровирбел с дроперче /едно или две/, на 40/45 см.две съчми по големи по грамаж и на около още 50 см. на горе основното утежнение. Над основното утежнение оставям разстояние около 60 см. както е по правило /минимум ваглер и половина/, следва микровирбел, стопер, ваглер/стопера и ваглера са на основното влакно/
Повод 0,14 мм, утежнението между двата вирбела 0,16 мм и основно влакно 0,18 мм.
Та на въпросите.
1. Дължината, която ползвам на влакното с диаметър 0,16мм./това между двата вирбела/ - ми е с дължина 1,5м или 2 метра -ТОВА ДОБРЕ ЛИ Е?
2. Възможно ли е правилото за разстоянието от ваглер до основно утежнение /мин. 1 и 1/2 ваглер/ да бъде нарушено, т.е веднага над основното утежнение да се слага микровирбела и после ваглера.
3. Мола, споделете утежнение на ваглер 4+3гр. до 3 метра дълбочина за да видя дали при моите монтажи не бъркам някъде.
Привърженик съм на монтажа с двата вирбела, тъй като лесно се съхраняват на совалки целите линии /от вирбел до вирбел/ и при непознати водоеми е по малък шанса да загубиш скъпо струващ ваглер или слайдер. Това е лично мое мнение и не се опитвам да го налагам.
Нов съм в този вид риболов

Имам въпросчета и ще чакам отговори. Та.............
От долу на горе. Примерно с подвижен ваглер:
Повод с кука - 30 см., микровирбел с дроперче /едно или две/, на 40/45 см.две съчми по големи по грамаж и на около още 50 см. на горе основното утежнение. Над основното утежнение оставям разстояние около 60 см. както е по правило /минимум ваглер и половина/, следва микровирбел, стопер, ваглер/стопера и ваглера са на основното влакно/
Повод 0,14 мм, утежнението между двата вирбела 0,16 мм и основно влакно 0,18 мм.
Та на въпросите.
1. Дължината, която ползвам на влакното с диаметър 0,16мм./това между двата вирбела/ - ми е с дължина 1,5м или 2 метра -ТОВА ДОБРЕ ЛИ Е?
2. Възможно ли е правилото за разстоянието от ваглер до основно утежнение /мин. 1 и 1/2 ваглер/ да бъде нарушено, т.е веднага над основното утежнение да се слага микровирбела и после ваглера.
3. Мола, споделете утежнение на ваглер 4+3гр. до 3 метра дълбочина за да видя дали при моите монтажи не бъркам някъде.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
1. Не слагай 0,16 между вирбелите а по-дебело от основното влакно, не знам колко пъти вече го дъвчем това. Идеята на монтажа е влакното между вирбелите да е по-дебело, твърдо, да ти се явява противооплитащ елемент. Също като наредиш утежнението на 0,16 (деформирайки влакното с сачмите), нищо чудно да се окаже, че не повода ти е най-слабото място на линията и при закачка.... Два метра влакно между вирбелите е излишно много, аз слагам 1,2-1,5м максимум. Това не е монтаж за малки ваглери и риболов на пропадане.teodor_xristov_80 написа: 1. Дължината, която ползвам на влакното с диаметър 0,16мм./това между двата вирбела/ - ми е с дължина 1,5м или 2 метра -ТОВА ДОБРЕ ЛИ Е?
2. Заеби правилото за един ваглер разтояние до основното утежнение и оставяй още по-голямо разстояние между тях. Слагаш двата вирбела в края на влакното, заключвайки подходяща оливета между тях, стопираш оливетата под средата (ако влакното е 1,5м, слагаш основното утежнение на 70 сантима от долният вирбел и на 80 от горният ....примерно, може и по-ниско).
3. Как точно ще наредиш утежнението си зависи от ситуацията, какви риби, къде взимат, как кълват. Моят съвет е да не си пръскаш излишно утежнението и в случай че имаш два дропера (две групи дропери), под основното утежнение, разстоянието между тях да е по-малко спрямо разстоянието между горният и основното утежнение.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Много добре написано. От това повече само здраве, пари и риби.